Beogradske opštinske novine

23ЛШ НЕЛЕЉаО ЈЗДлН П7Т ЦЕНА ЗА СРБИЈУ : на годину за пола године . за стране земл>е на годину .... |||„н Г1 , ЧИ"11'"' И МИ'"Н1-Ц1' ВОЈНИ ПОЗИВ (за оне који оу ове год^не регрутованиј Бедики број обвезника, који су у овој години регрутованн за стадни кадар из в. Београда, а неки из других општина, који стадно овде живе, нарочито ђаци, нису нредстади рекрутној комисији ради декарског прегдеда. С тога се овим позивају сви они, који су у овој години рекрутовани, и то како рекрути из општине београдске, тако и они из других општина, који су овде у Беграду, да на дан 30. Октобра у 7 сати изјутра, ирестану ради лекарског прегдеда, окружној команди у горњп град, где ће се прегдед рекрута вршити. Бр. 7093. Из канцедарије VII. пук. округа 28. Септембра 1890. г >дипе у Београду.

ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ. Познатп добротвори г. г. Фидии Ла Ренотијер Ферари и Едуард да Репотијер Буданже изводеди су подарити преко г. Никоде Капетановића овд. адвоката 200 динара с тим, да се та сума подеди сиротињи. На овоме пдеменитом покдону, изјављује се најтопдија захвалност. Од Суда општине вароши Београда 28. Септембра 18 90. ББр. 3721.

Рад општинског одбора. 1Ј. ВАНРЕДНИ САСТАМАК 21. Сзптембра 1830. Внли : Председавао члан суда г. Св. Карапешић, чланови одбора: г. г. М. Ј.Марковић, К. Б. Михаиловић, Ђ. Николић, С. Ј. Азријел, Г. Петровић, II. Цветановић, Ф. Ваеиљевић, Р. Пуљевић, М. Јанковић, Ј. М. Тадић, Р. Драговић, Др. М. Т. Леко, Р. Р. Ђирковић, М. М. Терзнбаишћ, А. Ј. Одавић, К. II. Михаиловић, К. Д. Главинић, М. Велизарић. I. Пре дневпога реда чрочнтан је п без измене усвојен :4аписннк седнице од 18. ов. мес. II. Председништво саопштава да је ввдоводна надзорна комисија учпнила још две набавке водоводних цеви за данашњн во',ово1, од којих ће једна статн 8336 а друга 16244 динара без делова за спајање који се цепе по тежинн. О томе је поднела овај извештај : „Придиком откопавања канада који снроводе воду из Билбилдера и мокролушке долине, за Београд, констан-

Цена је огласима 6 дин. пара од врсте Претплату ваља слати упутницом на општниски суд а све кореспонденп,ије на уредника РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ Неплаћена писма не прииају се. "*~"чд1"Ш1'ЧИ1'" 1 111"ЧИ"Ц1 "" ' 1|»"Ц1''Ч||' Ч1'"ЦН"Ч1' "" "" Г'Г'41 ' У ЧГЧ) * ■ товано је да се канали билбилдерског водовода налазе у рђавом стању, и да се морају с тога заменути цевима и то од појединих извора до места где се сутиче вода из свију извора у главни спровод, да се узму цеви од печене земље, а од тог места до резервоара, који ће се на тркалишту поставити, да се уиотребе гвоздене цеви од 1*25 мет. ширине. За варошки водовод пак, задржаће се постојећи канади, који спроводе воду од појединих извора до места где се сутичу у главни спровод; а одатле пак, усдед тога што сада спровод иролази кроз приватна имања у новом селишту и Енглезовцу, мора се цео довод воде до резервоара, који ће се поставити па западном врачару, извршити такође са гвозденим цевима од Г25 мет. пшрине. Како су у извршеној поручбини за цеви од ливеног гвоагђа, узете у обзир само оне цеви, које су за варош потребне, то је управа водовода, ио споразуму са надзорном комисијом а у интересу бржег рада, норучпда код исте Фирме, која. је примида набавку дивеиих цеви, још 1400 м. цеви од 1 25 м. ширине, за Бидбилберски вододовод, а 3100 м. цеви исте ширине за варошки водовод; заједио са иотребним дедовима за спајање. Исто тако је управа водовода, по сноразуму са надзорном комисијом, поручиле код Фирме Ледерер и Несенија 1000 м. цеви од печене земље 100 м. ширине, заједно са потребним деловима за сиајање. Како ове норучбипе нису трпиле одлагања, то је надзорна комисија слободна замодити Суд опнпмиски да изводи одобрити поступак управе водовода." По саслушању извештаја (АБр. 1858) Одбор је одобрио поступак комисије с тим, да се и та исплата учини нз приврсмено одређеног кредита. III. Грађевинско одељеље реФоришс ДI је поднела извештај комисија, којој је претпрошле седнице поверено да узме у оцену да ли је могућо и потребпо изменити нивелету за откопавање балканске улице. Извештај (ГБр. 1255) гласи : Одбор је у седници од 12 т. м. изабрао комисију да прегдеда ноново нивелацију балканске улице, и поднесе извешгај да ди се може изменом нивелације блажији пад постићи. Комисија се састада 13 тек. мес. осим г. Косте Главинића који је био на путу, на лицу места и. нрегледала улицу али пије се потпуно споразумела, него је одредила 17. септембра у понедељак да се састане и напише извештај. У понедељак дошао .је само Г. Мидош Дамњановић, прегледао је поново цеду улицу и дао је мишљење следеће.

б дин. 3 дин. 9 дин.

Неде^ва 30. Септембра 1890.