Beogradske opštinske novine

ВРОЈ 9. /• V \/\/\/ \у\у*у/ -у%А/' " ^л/" \/\/\У ^ ОПШТИНСЕЕ Л .ИЦИТАЦИЈЕ Суд општине сар. Београда иродаваће путем јавне лицитације, а за наплату својих потраживања од Морена Албахари, Руже Табаковић, Петра ЈеФремовића и Наума А. Николић), ове лозове, што су у кауцију а за изрршење својих обавеза положили, и т | : Морена Албахари 8 ком. лозова лутриских 3°| 0 под сер. 3910 бр, 33; сер. 4125 бр. 2, 3 и 4; сер. 4126 бр. 4; сер. 6255 бр. 33, 34 и 35. Руже Табаковић 12 ком. лозова лутриских 5°| 0 под сер. 6554 бр. 18; г ер. 4031 бр. 38; сер. 4203 бр. 46; сер. 4276 бр. 36; сер. 4340 бр. 87; 38; сер. 3329. бр. 25; сер. 2767 бр. 5; сер. 1415 бр. 34; сер. 469 бр. 25; сер. 2334 бр. 37; сер. 3181 бр. 26. Петра ЈеФремовчћа 1 лоз лутриски 3°! 0 пид сер. 6333 бр. 28. Не.ума А Николића 2 лоза лутриска 3°| 0 под сер. 3915 бр. 17 и 18. Продаја ће се вршити на дан 2. Марта 1892 г. од 2—5 сахати по подне, у депозитном оделењу општине београдске. Од Оуда општине вар. Београда 11 фебруара 1392 год. СБр. 2251. 2252, 2253, 2254.

У грађевинском оделењу Суда општине вар. Београда (у Панђелиној кући на марвеној пијаци) држаће се следеће усмене лицитације и то : I. На дан 26 тек. мес. од 9 до 12 сати пре подне за набавку 4000 квадратнлх метара тротоарских плоча^. Кауција 4000 динара у готовом новцу или у државним папирима. II. На дан 27 тек. мес. од 2 до 5 сати после подие за израду 93 коњских и 134 воловских кола по:ребних за комору. Кауција 7900 дипарау готовом новцу или у државним папирима. Ближи услови, предрачуни и планови могу се видети у поменугој канцеларији сваког радног [дана за време канцеларијско и прп лицчтацији. Од стране Суда општине вароши Београда ГБр. 194 и 195. 13. фебруара 1892 год. у Београду. Поијто на лржаној лицитацији на дан 17 Т9к. мца, за грађење друма за ве ;у Крагујевачког са Шабачким друмом, није био довол>ан број лицитанта, то ће се ова лицитација понова на дан 11 Марга тек. год. од 2 до 5 сати после подне држати у грађевинском оде -ењу суда ово општинског (у Паиђелнној кући на марвен"ј пијацпј. Кауција 1800 динара у готовом новцу или у државнпм папирима. Влижи услови, предрачуни и планови пропречних проФила могу се видити у

— 84 поменугој канцеларији сваког радног дана ј за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране Суда општине вар. Београда ГБр. 227. — 19 фебруара 1892. год. I Пошто на држаној лицитацији на дан | 13. гек. мца. за иабавку 465. комада коља I од ливзног гвожђа, није био довољан број ј лици I анта то ће се ова лицитација поново на дан 26. тек. мца. од 2 до 5 сати после нодне држати у грађевинском одељењу суда ово општинског (у Панђелипој кући на мра- , веној нијаци.) I Кауција 900 динара у готовом новцу ; или у државним папирима. ; Ближи услови. иредрачун и мустра, могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине вар. Београда ГБр. 251 - 22- Фебруара 1892. год. у Београду. На дан 12. Марта тек. год од 2 до 5 сати после нодне, држаће се у канцеларији грађевинског оделења суда ово онштинског (у Панђединој кући на марвеној пијаци) јавна усмена лицитација за откопавање земље до нове нивелеге на палилулској пијаци. Кауција 260. динара у готовом новцу или у државним панирима. Ближи услови и п ан попречних проФила могу се видити у поменутој канцеларкји сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине вар. Београда ГПр 248. — 20. Фебруара 1892. год. у Београду.

ВАНРЕДНИ СЛСТЛНМ ОДБОРА ОПШТИНЕ БЕОГРАДСЕЕ (по стевоггафским бвлешеама) држан 6. Фебруара 1892. год. у Бзограду. Почетак у б 1 ^ часова по подве. Председавао нредседник Милов. Р. Маринковић. Председник. Пошто има довољан број одборника да се може одпочети рад, — то отварам одборску седницу, и молим вас да саслушате записник прошлог састанка. (Секретар прочита). Има ли ко да примети шта на занисник? Ђока ДимитријевиЂ. Онде гди се говори о изабраним присутпицима при извиђању кривичних дела, казато ^е у записниву да је Богдан Поновић изабрат за кварт врачарски, а то није, већ је за кварт дорћолски. То нека се исправи. (Прима се). Јован Ђуровик Мени се чини да су уверења тражена за жене : Јована Ђорића, Тодоровића и Вујице, а не за њих. То нека се исправи. (Прима се). Председник. Има ли јопг ко што да при мети на записник ? (Нема). Усваја ли одбор записник ? (Усваја). Сад изволте чути односно увирења о владању и имовном стању која се траже. (Секретар прочита). Као што вам је познато одбор је прошле године решио, да се о трошку општинском одену пожарница, служигељи и позорници. Ради тога одређена је ОФергална

ГОДИНА X. лицитација те да се зна шта ће коштати пабавка одела. Комисија је ОФерте отворила и поднела свој извештај. Изволте саслушати тај извештај. (Секр, прочита). Усваја ли одбор ово мишлење комисије ? (Усваја). Изволте чути другу лицитацију држану за одконавање земље у улици јеленској. (Секретар прочита). Усваја ли одбор ову лицитацију ? (Усваја). У књиговодству општинском свршен је рад за 1891. год. и угврђен биланс за 1892. годину. Поднет је одбору извештај о томе. Изволте га чути. (Секретар прочита). Према овом извештају одбор треба да избере повереништво, које ће ово прегледаги и одбору поднети извештај, како би се то питање што пре решило, те да се после може даље радиги а и глав. конгроли на време рачуни поднети на решење. Светозар БоториЂ. Је ли општина убаштињена у целом свом имању. Председник. Овде има списак. Но да ли је баш све убагатињено немогу да знам, а што се год могло учинити рађ' но је да се доведе у ред. Односно убаштињења треба предходно снимити план. То још није свршено што нисмо имали текничке снаге. Али у овој годипи гледаћемо да се и то сврши. Светозар БоториЂ. Ја знам да је то решено пре 2-3 године, с тога би молио да се бар у овој години све изврши. Председник. Добро. Стараћемо се да се то изврши. Молим вас да се одреде лица која ће извршити преглед. Светозар БоториЂ. Ја предлажем да то изврши она иста комисиЈа, која је два пут прегледала онштинске касе. Она је упозната већ тим послом и лакше ће и тачније преглед извршити. Нииола Ву/жовиЂ. Не треба све једна комисија да ради на том послу. Нека се и други упознају. У старој сам комисији и ја члан, али не могу да се и за овај посао примим. Ја би предложио, да се комисија састави од 6 — 8 људи, па да се ови поделе у двоје и једни да нрегледају све нриходе, а други расходе и да виде, да ли је све по наређењу одбора утрошено. Милутин МарковкЂ. То се може усвојити али са условом да уједно подпесу извештај. Никола X. НоповиЂ. Ово што предлаже г. Вулковић није практично. У једиој је књизи пригг.сбе и издавање завођено и кад би се тако усвојило. опда би једни радили а други стојали. Дакле немогуће је да буду две комисије. Ђока ДимитријевиЋ. Ја сам био члан комисије и знам да је врло незгодно да две комисије раде, јер би они двапут морали превргати књиге. Најбоље је да буде једна комисија. од 9 лица, на нек се они сами поделе како знају. Председник. Комисија од 9 лица, го је велика и тешко се ради са толико људи. Светозар Боторић. Најбоље је да буду њих 5. (свршиће се)

СЛЕДУЈЕ ДОДАТАК