Beogradske opštinske novine

Год. XIII.

- 156 -

Број 38.

џетске партије одређене за издржавање воловских возова и њину иослугу, да се уиотребе за издржавање коњских возова и њихову послугу. ХШ. 11рсдседник извештава одбор, да је комисија састављена ио закону о нодизању школских грађевнна нрегледала два нлаца за нодизање зграде за основне школе за теразијски кварт и то плац Аранђела Живковпћа, у улпци два Јаблана, до еадањег школског плаца, и плац у Кастриотовој улици звани Германова Башта; и да је поднела извештај за сваки плац засебно: По прочитаљу тих извештаја ГБр. 1031 и 1403 одбор је одлучио: да суд узме реч од Аранђела Жнвковића, потто би уступио свој плац општини за школску потребу, па да се т-о саопшти одбору. Х1УОдборннк г. Милан Ж. Маринковић примећује, да је калдрма у Краљевпћ Марка улици веома искварена а да је том улицом јак колски саобраћај нарочнто нод јесен, кад се вуку дрва за огрев. у варош, па нредлаже, да се та калдрма одмах оправи. Одбор је решпо : да се калдрма у Краљевића Марка ул. још ове јесени оправи одобравајући за то потребан кредит. XV. Одборник г. Нпкола Бошковић примећује, да се на кантару општинском на малој пијаци наплаћује већа кантарина, него што је законом одобрено. II редседник изј ављуј е: да ће ствар извидети и одбору реферисати. Х^1. Председник извештааа одбор, да долазе еуду веома много молби за ђачка уверења о сиротном стању за благодејања и књиге, иошто је сада почетак школске године: да би се много дангубило, кад би се те молбе износиле одбору на мишл.ење, те предлаже, да одбор овласти суд да така уверења издаје и без саслушања одбора. Одбор је решио: Овлашћује се суд општински да без саслушања одбора издаје уверења о сиротном стању ђацима ради добијања благодејања и школских књига и то само онима, чији су родитељи грађани београдски или су то били и који по свом имовном стању тако уверење по закону могу добити С Т Е Ч А Ј

Општини београдској потребан је један квартовни лекар. Који би од господе доктора целокупног лекарства желео, да ступи у општинску службу, нека се изволи пријавити општинском суду писменом молбом до 30 Септем. 1895. год. закључно. Уз молбу треба ириложити писмена, која ће осведочити молиочеву квалификацију, Плата је буџетом предвиђена на 2500 динара годишње.

Од Суда ошитине Београдске 12. Септембра 1895 г. АБр. 5193. Општини београдској потребан је инжињер за управника њеног грађевинског оделења. Који би од господе инжињера желео, да прими управу општинског грађевинског оделења, нека се изволи пријавити суду општинском писменом молбом до 30 септембра 1895 године закључно. Уз молбу треба приложпти писмена,која ће осведочити молиочеву квалификацију. Плата је буџетом предвиђена на 7400 дпн. годншње * Од суда општине београдске 12. Септембра 1895 год. АБр. 5609.

О Б Ј А В А Управа општинске трошарине, држаће лицитацију за набавку 120 метар. хвати дрва за огрев трошаринских канцеларија. Дрва морају бити: полв букова, пола млада граница, да нису водоплавна, трула и чпорионита. Дрва се имају, о трошку набављача на свима станицама и стражарама трошар инским, по ставити. Понуде у затвореном писму, треба иод нети глав. управи трошарин. до 9. сати пре подне 25. Септ. т. г., кога ћесе дана у 11 сати пре подне понуде отварати, у присуству одређене комисије и понуђача који присутни буду. Свака понуда треба да је снабдевсна са прописном таксеном марком. у противном сматраће се да није ни иоднесена. ■ Остале погодбе, могу се свакога дана пре н после подне видети у канцеларији глав. управе трошаринске. Ко жели примити се ове набавке. нека до означенога дана ноднесе понуду за набавку. Послс напред реченог времена неће се примати накнадне понуде. Бр. 757. од Глав. управе општ. тро шарине 6. Септ. 1895 г. Београд.

ЛИЦИТАЦНЈА Ношто су коже овчије и овнујске које се добијају клањем стоке код профирентског слагалишта, јевтино изашле на II лицитаиији, — то је г. министар војни наредио да се на дан 18 тек. м. држи у интендатури дунавске дивизије III устмена лицитација за продају кожа овчији и овновски које се добију од поклате стоке У септембру и октомбру ове год. Лицитација почиње у 9 сати пре и траје до 1 сат по подне истога дана. Кауција се полаже у 150 динара. Позивају се купци кожа а нарочито произвиђачи који имају фабрике овде да на лицитацију дођу

ЕБр. 5070. Из канцеларије дунавскедивиз. области. 7. Септембра 1895 године у Београду.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ По иаредби суда ошптине града Београда, "економно одељење држаће лицитацаје ниже следећих дана: На дан 15. Септембра од 3:—5 сати, ио поде, лицитација за издавање под закуп плаца општин. у жељезиичкој улици, који сада држн под закуп Милан Поповић трговац. Кауција се полаже 50 динара. На дан 18 Сентембра од 3—5 сати ш> иодне, лицитацију за издавање иод закуп чишћење димњака на зградама општинским Кауција сс полаже 100 динара. На дан 21. Септембра од 3—5 сати по подне, лицитацију за издавање под закуп, чишћење пијаца. Кауцнја се полаже 1000 динара. На дан 26. Септембра од 3—5- сати по> подне, лицитација за иовез општинских књига, деловодних протокола, регистара и т.д. Кауццја се полаже 50 динара. На дан 30 септембра тек. год. од 2—5 сати по подне, држаће се јавна лицитација пред кафаном Косте Лазаревића на батал-џамији, за издавање под закун 12 општинских дућаиа у Фишекџијској улици.

На дан 3. октобра од 2—5 сати по подне, за издавање под закуп права наплате таксе од фијакериста за стајање на, фијакерским станицама, Кауција се полаже 600 динара. На дан 10 Октоб. од 2—5 сати по подне,. за издавање под закуп права узимања и продаје цубока од стоке, која се- кољена кланицама онштинским. Кауција се нолаже 3000 динара. На дан 12 Октобра од 2—5 сати по^ подне, за давање под закуп права наплате таксе од акциза на ниће. Кауција се полаже 1000 динара. На дан 13. Октобра од 2—5 сати по подне, за давање под закуп права вађења леда са река Саве и Дунава у реону општине Београдске. Кауција се полаже 600 динара. На дан 16. Октобра од 2 — 5 сати по> нодне, за давање под закуп права наплате таксе за нродају бозе. Кауција се полаже 300 динара. Услови и остале погодбе могу се видети сваког радног дана пре и после подне у канцеларији економног одељења, где ће се и лицитације вршити. Ко жели примити се ових набавака или од напред поменутих права узети што под. закуп, нека одређеног дана дође и лицитира. АБр. 4566, 4567, 4898, 4899, 4900, 4901, 4939, 4970, 4971,4972,4973,4974, 4975 и 4976. 5430, Од суда општине града Београда, 16 Августа 1895 год. у Београду.

УРЕДНИИШТВ0 И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГА СУДА Власник ОПШТИНА БЕОГРАДСКД Штахпгрвј* Свмс.ебра НиЕодића Гораа ЈоЕанс-га улица бр &$■ У;«дни1 )Р0Ш КУЗМАНОВИЋ