Beogradske opštinske novine

Број 39.

— 169 —

Год. ХШ.

XVI. На иредлог управе трошаринске АВр. 5191, Одбор је решио : овлашћује се управи трошаринска да на плаћање аншје при промени ситног новца за сребро може утрошити потребну суму новаца из прихода трошаринских с тим, да управа трошарине сваки овакав издатак оправда ориг. рачунима и на крају године извести одбор о величини овог издатка. Да управа трошаринска објави, да ће мењати ситан новац за сребро преко 500 дин. са доплатом дневне ажије. УХП. Председник извештава одбор, да је одбор општински још у 1894 год. 7. Марта донео решење ГБр. 1122, да се калдрмише дотеранпм каменом нростор пред Саборном црквом; да су новодом овог решења поднели нонуду Д. Мијатовић-Голумбовски и другови да они својим каменом ову калдрму изврше. По прочитању те понуде ГБр. 1554 и оцене понуђеног камена ГБр. 362 (АБр. 1684) Одбор је решио: да се грађење ове калдрме одложи до пролећа 1896 год. и да се исто изда путем лицитације не уважавајући поднету понуду. (свршиђе св) С Т Е Ч А Ј

б.) Вероисповести: православне — неправославне — мојсијевске — мухамеданске — свега —. в.) Постојбина: Србија 1596 А -Угарска 265, Босна и Херцеговина 25, Црна Гора 14, Турска 57, Грчка 5, Бугарска 24, Румунија 16 Русија 5 Германија 21, Француска 13, Итал. 15, остале државе 9, ван Европе 2, г., Занимање путника: Тежаци и економи 181, Занатлије 156, Трговцп 693, индустријалци 7, шпекулантии предузим. 14, Гостпонпчари 45, Интелоген. и војска 315, ђацн 193, раденици и помоћници 109, Пиљари и бозаџ. 6, наднич. и слуга 57. Из статистичног одељења суда општине вар. Београда 16. Септембра 1895 г.

ОГ ЛАС

0 Б Ј А В А

Општини београдској потребан је један квартовни лекар. Који би од господе доктора целокупног лекарства желео, да ступи у општинску службу, нека се изволи пријавити општинском суду писменом молбом до 30 Септем. 1895. год. закључно. Уз молбу треба приложити писмена, која ће осведочити молиочеву квалификацију. Плата је буџетом предвиђена на 2500 динара годишње. Од Суда општине Београдске 12. Сеп тембра 1895 г. АБр. 5193.

Дешава се, да млоги продавци кућа и зграда у овдаш. вароши остају дужни извесну суму новаца управи водовода за утрошену а неплаћену воду у истим зградама, без да о томе известе купце тога имања, који после има неприлике са управом водовода. Да се ово неби више дешавало, даје се на знање овдаш. грађанству, да сваки купац имања у овој вароши, предходно тражи од продавца истог имања књижицу о нлаћеној води, иначе ће купац имања бити дужан неплаћену воду платити, која је у тим зградама утрошена. И б суда општ. вароши Београда 25|8—1895 год.

Управа општ. трошарине држаће лицитацију за израду 50 чојених блуза, за своје Финансе. Блузе морају бити: од чоје домаће индустрије, боје браун, по поднетој примљеној мустри и узетој мери. Понуде, у затвореном писму са мустром чоје, треба поднети глав. управи општ. трошарине до 9 сати пре подне 24. т. месеца; кога ће се дана у 11 сати понуде отваратн у присуству одређене комисије и оних присутних понуђача који, у име кауције, буду положили по 10 °ј 0 од укупне вредности блуза, чију вредност одредиће комисија. Свака понуда, мора бпти снабдевена са прописном таксеном марком, у противном сматраће се да и непостоји. Остале погодбе могу се свакога дана, пре и после подне, видети у канцеларији трошаринске управе. Ко жели примити се израде ових блуза, нека до означенога дана поднесе понуде. После напред реченог времена, не ће се накнадне понуде приматн. Бр. 578 Од главне управе општинске трошарине 6. Септембра 1895. г. Београд. ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ

Општини београдској потребаи је инжињер за управника њеног грађевинског оделења. Који би од господе инжињера желео, да прими управу општинског грађевинског оделења, нека се изволи пријавити суду ■општинском писменом молбом до 30 септембра 1895 године закључно. Уз молбу треба приложити писмена, која ће осведочити молиочеву квалификацију. Плата је буџетом предвиђена на 7400 дин. годишње. Од суда општине београдске 12. Септембра 1895 год. АБр. 5609. СТАТИСТИЧКИ ЗАПИСИ У ОПШТИНИ БЕОГРАДСКОЈ Путнички саобраћај варонш Београда. У временуодЗ!. Авг. до 13. Септ. 1895. год. допутовало 2057 отпутов 1971, Од којих су: а.) Пола: муш. 1928, жен. 129, св. 2057.

0 Б Ј А В А

Управа општпнске трошарине, држаће лицитацију за набавку 120 метар. хвати дрва за огрев трошаринских канцеларија. Дрва морају бити: пола букова, пола млада граница, да нису водоплавна, трула п чворновита. Дрва се пмају, о трошку набављача на свима станицама и стражарама трошаринским, поставити. Понуде у затвореном писму, треба поднетн глав. управи трошарин. до 9. сати пре подне 25. Септ. т. г., кога ћесе дана у11 сати пре подне понуде отварати, у присуству одређене комисије и понуђача који присутни буду. Свака понуда треба да је снабдевена са прописном таксеном марком. у противном сматраће се да није ни поднесена. Остале погодбе, могу се свакога дана пре и после подне видети у канцеларији глав. управе трошаринске. Ко жели прпмити се ове набавке. нека до означенога дана поднесе понуду за набавку. Посде напред реченог времена неће се примати накнадне понуде. Бр. 757. од Глав. управе општ. тро шарине 6. Септ. 1895 г. Београд.

По наредби суда општине града Београда, економно одељење држаће лицитацаје ниже следећих дана: На дан 18 Септембра од 3—5 сати по подне, лицитацију за издавање под закуп чишћење димњака на зградама општинским Кауција се полаже 100 динара. На дан 21. Септембра од 3 — 5 сати по подне, лицитацију за издавање под закуп чишћење пијаца. Кауција се полаже 1000 динара.

На дан 26. Септембра од 3—5 сати по подне, лицитација за повез општинских књига, деловодних протокола, регистара и т.д. Кауција се полаже 50 динара.

На дан 30 септембра тек. год. од 2—5 сати по подне, држаће се јавна лнцитација пред кафаном Косте ЈГазаревића на батал-џамији, за издавање под закуи 12 оп штинских дућаиа у Фишекџијској улици.

На дан 3. октобра од 2—5 сати по подне, за издавање под закуп права наплате таксе од фијакериста за стајање на фијакерским станицама, Кауција се полаже 600 динара.

На дан 10 Октоб. од 2 —5 сати по подне, за издавање под закуп права узимања н продаје цубока од стоке, која се коље на кланицама општинским. Кауција се полаже 3000 динара.

На дан 12 Октобра од 2—5 сатп по подне, за давање под закуп права наплате таксе од акциза на ииће. Кауција се полаже 1000 динара. Нд дан 13. Октобра од 2 — 5 сати по подне, за давање под закуп права вађења