Beogradske opštinske novine

ЗВАНИЧНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ

ГОД. XIV.

ЦВЕТИ 17. МАРТА 1896.

БРОЈ 12.

ГЕ^ЗЛ^-ЗОЕ! НЕДЕЉНО ТЕ д .^ХЕ-ГЗ: "НГГГ Ц е н а : За Србију на годину 6 динара на 1јола године 8 „ За стране земље на годину 9 »

ЦВНА ЈЕ ОГЛАСИМА 6 ПАРА ДИНАРСКИХ ОД ВРСТЕ ПРЕТПЛАТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНПЦОМ НА ОПШТИНСКИ СУД А СВЕ КОРЕСПОНДЕНДИЈЕ НА УРЕДНИКА

РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ. — НЕПЛАЋЕНА П11СМА НЕ ПРИМАЈУСЕ

ГРАЂАНСТВУ БЕОГРАДСКОМ

Устанак Таковеки и предаја градова проелавиће ее и ове године у једно на Цвети. Уепомена на ова два еветла момента у иеторији ерпекој загрева ерца евију Срба, а што на ерпеком краљевеком Преетолу седи Потомак славних Обреновића, који су и створили ова два историјека дела, даје им разлога, да очекују бољу и сјајнију будућноет. Цео ерпски народ моли се и молиће се Свевишњем за здравље и дуг живот евога љубљеног Господара Краља Александра I, а Београђани ће прославити овај дан тим свечаније, што је успомена на предају градова њихова слава, и долаеком на архијерејску службу у Саборној цркви, на благодарење у граду, кићењем домова заставама а у вече осветљењем, и сада доказати да су достојни потомци Славних Предака. Од Предетавништва оиштине града Веограда, 16. марта 1896. године.