Beogradske opštinske novine

ЗВАНИЧНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ

ГОД. XV.

СРЕДА 1 ЈАНУАРА 1897.

БРОЈ 1

ИЗЛДЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАН-ПУТ Ц е н а : За Србију НА годину 6 ДИНАРА НА НОЛА ГОДИНЕ 3 „ За стране земље на годину 9 »

ЦЕНА ЈЕ ОГЛАСИМА 6 ПАРА ДИНАРСКИХ ОД ВРСТЕ ПРЕТПЛАТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПШТИНСКИ СУД * А СВЕ КОРЕСПОНДЕНЦИЈЕ НА УРЕДНИКА РУКОПИСИ НЕ ВРАЋА.Т.У СЕ — НЕПЛАЋЕИА ПИСМА ИЕ ПРИМАЈУ СЕ

ГРАЂАНСТВУ БЕОГРАДСКОМ. На збору грађана београдских, држаном 22 дедембра 1896 год. за избор једног кметов* еког номоћника имало је према глаеачком ениеку право гласа 3170 грађана; од ових дошло је и гласало евега 330 гласача, и изабрат је еавршеном већином гласова за кметовског помоћника Влада Б. Вељковић каФеџија. Против овог избора није дата у законом року ни усмена ни пиемена жалба, те је према томе овај избор иуноважан. 0 овоме се извештава грађанство ради знања. Од суда онштине београдске, 30 децембра 1896 год. АБр. 10883 у Београду..

ОБЈАВА Одбор општине београдске, у седници својој од 28 децембра 1896 год. на предлог суда оиштинског решио је:да буџет општине београдске за 1896 год. вреди и за 1897 све дондс, док одбор не реши и господин Министар Финансија не одобри нов буџет за 1897. Састав новог Суџета већ је предузет и у току месеца јануара биће поднесен одбору на решење. Од суда општине београдске, .'>0 децембра 1896 год. АБр. 10984 у Београду. РАД ОПШТИНСКОГ 0ДБ0РА ВДНРВДНИ САСТАНАК 10 дсцембра 189(> год.

Продседаиао предоедник г. Н. Д. Стевановик; нриоустио»ал| ј чданоии оуда г.г. Н. ГрпевиК иЈов. Лнтонијовић; од одборника Оили: г.г Сергија Сташедвић, Сава Петрови!., Никола Бошковик, Л. СнаоиК. М. Штрбић, Ј. С. Јовановић, Д. Стојкони!., Ј. Костандиновић, Д. ГаириЈТОЋиК, И. Ко8ли1., М. Михаиловик, Др. В. М. Суботић, Голуб С. Јанић, С. II. Попини)., В. М. 'Ворђеиић, С. М. Џенаировић, .1. Иевуха, ЈБ. Маркови).

(спршегак) XVI Председннк подноси одбору на решење изветтај повереништва о уступаау земљишта на уживање задрузи за подизање домаће индустрије.

По прочитању тога извештаја ГБр. 2340 одбор је решио, Уступа се Задрузи за подизање домађе индустрије на бесплатно уживање за четрдесет година од данас општинско земљиште одакле је копана земља за 'насипање железничке станице, између БајФертове пиваре и друма што снаја Топчидерски и Крагујевачки и између тога друма и луднице. Задруга ће бити дужна да у року од године дана на овоме земљишту подигне своје радионице ћерамичке и да рад отпочне. Границе уступљеног земљишта, као и остале ногодбе под којима се исто даје задрузи на бесплатно уживан,е има суд определити са нарочитим протоколом и нланом, који ће се протокол чувати у архиви судској а препис дати задрузи. XVII По нрочитаљу извештаја комисијског А1Јр. 10(527, којим се предлаже, да се устуни на беснлатно ужинање онштинско земљиште .Јарославу Безухи за нодизање браварске радионице, одбор је решио, да исто повереништво накнадно поднесе извештај: да ли је то предложено земљиште тако, да општини неће никакве

користи донети, и ако би доносило. колико би се највише могло добити. У исто време да инжињер поднесе и скицу тога земљишта. XVIII Но прочитању извештаја повереништва АБр. 10626, којим се предлаже да се под изложеним погодбама уступи под кирију Ранку Гођевцу општннско земљиште звано стари сењак за подизање Фабрике, — одбор је решио, да се земљигате „стари сењак" не може ни под каквим погодбама уступити Ранку Го!)евцу. Ако пристаје, да које друго земљиште узме под изложеним иогодбама, да .јави и одбор ће донети своје рсшење. РЕДОВНИ САСТАНАК 12 децемЛра 1806 год. Предеедавао нродседник г. Иикола Д. Стенановик, нрисуотвовали чллнови суда; г.г Н. Трие.чић; Јов. Антонијевић, од одборника били: г.г. Сергије Станковић, Иикола ВошковиК. Л,уО. Маркови!,, Ј. Алкалај, Ј. С. Јованопи!., 'Борђе Димитрнјевић, Сава Иотровнћ, В. Милошеви!!, II СпаоиК, Ј Везуха, И КоалиК, Д. Милојевић, М. Михаилопић, Голуб С. Јанић, Др. Војнолав М- Суботић, Д. Гавриловић, Дамјан Стојковић, Стсван II. Поповић, В. М. Ђор1,еви1., М. Ж. Маринковић, Др. Марко Миколић, М Штрбић. I Прочитан је записник одборских одлука седииде држане 10 децембра 1896 год. и учињене су ове измене и допуне: