Beogradske opštinske novine

Број 43

- 177 -

Год. XVIII

да се пиљарска места са тезгама | у великој згради на Цветном тргу издаду под кирију за време од првог новембра тек. год. па до првог јануара хиљаду девет стотина друге године под прописаним погодбама и то: под бр. I Мијаилу Илићу, овд. пиљару по годишњу кирију од две стотине шесет динара и педесет пара дин.; под бр. II Станку Милошевићу овд. пиљару по годишњу кирију од сто четрдесет и два динара; под бр. III Станку Милошевићу, овд. пиљару, по годишњу кирију од сто четрдесет и пет динара; под бр. IV Васи Брушковићу, овд. пиљару, по годишњу кирију од сто четрдесет и три динара; под бр. V Милки Јовановић, овд. пиљарици по годишњу кирију од сто двадесет динара и педесет пара дин.; под бр. VI Лазару Радовановићу, овд. пиљару по годишњу закупну цену од осамдесет и девет цинара и двадесет пара дин. под бр VII Ани Страх овд. пиљарици по годишњу кирију од сто динара; под. бр. VIII Ђорђу Митровићу, овд. пиљару по годишњу кирију од сто шест динара; под бр. X Ђорђу Петровићу овд. пиљару по годншњу кирију од две стотине шест динара; под бр. XI Алекси Илићу овд. пиљару по годишњу кирију од три стотине и осам динара; под бр. XIII. Радојици Пиљчевићу овд. пиљару по годишњу кирију од шесет динара; под бр. XIV Кости Ђорђевићу, овд. пиљару по годишњу кирију од деведесет и пет динара; под бр. XV Кости Ђорђевићу, овд. пиљару по годишњу кирију од сто тридесет и четири динара; под бр. XVI Ђорђу Стојановићу овд. пиљару по годишњу кирију од сто динара и педесет пара дин.; под бр. XVII Ђорђу Стојановићу овд. пиљару по годишњу кирију од сто тридесет и један динар; под бр. XVIII Јоци Мраовићу овд. пиљару по годишњу кирију од три стотине четрдесет динара и педесет пара дин. и под бр. XIX Милану Илићу овд. пиљару по годишњу кирију од две стотине и четрдесет динара. Да се за пиљарско место за тезгом под бр IX држи понова лицитација за издавање истог под кирију. (Свршиће се)

ОПШТИНСКЕ ВЕСТИ Примљени у аудијенцију. — Његово Величанство Краљ благоизволео је на дан 11. ов. мес. у К) 1 ^ часова пре подне примити у аудијенцију г.г. Владимира Лацковића члана суда, Косту Симића иМихаила Ерковића, кметове, Милана С. Милосављевића, инжињера, Михаила М. Марјановића секретара, Михаила Михаиловића, ТриФунаЂорђевића, Миленка СтеФановића и Ђорђа Соколовића, одборнике општине београдске, у којој су благодарили Његовом Величанству нависокој пажњии подареним им одличијама. Председник општине г. Антоније Пантови^, после краћег боловања потпуно се опоравио и дужност председника општине 16. ов. м. предузео. Исправка. У прошлом броју Општинских Новина под рубриком рад одбора општинског у решењу под бр. X редовног састанка од 3. октобра 1900 г. погрешно је одштампано: да се општински

дућани — надстрешице — на Цветном тргу ван велике зграде издаду под кирију за време од првог новембра ове године па до првог новембра 1902 год. а треба да стоји па до првог јануара 1902 год. што се овим исправља. Уредништво.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Пошто су месарски плацеви на Краљевом тргу с доње стране под бројевима I, V, VIII, и IX остали не издати под закуп, то ће суд општине београдске на дан 21. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, јавном усменом лицитацијом горе поменуте месарске плацеве издавати под закуп за време од дана одобрења лицитације па до 1. маја 1901 године. Кауција је 200 динара у готову или у Срп. Држ. Хартијама од вредности за српске грађане а за стране поданике дупло. Ближи услови могу се видити у канцеларији економног одељења суда општинског, сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране Суда општине београдске 13. октобра 1900 год. АБр. 9452 у Београду. Суд општине београдске, на дан 20. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, држаће у канцеларији економног одељења суда општинског, јавну усмену лицитацију за повез књига. Кауција је 100 динара у готову или у срп. држ. хартијама од вредности за српске грађане а за стране поданике дупло. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног одељења сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 12. октобра 1900 год. АБр. 9427, у Београду. Пошто ни на другој расписаној лицитацији за издавање под закуп следећих општинских имања није било лицитаната, то ће општина београдска поново ова своја имања издавати под закуп и то; I. На дан 17. тек. мца од 2 до 5 сати после подне подрум — леденицу — код „Текије". Кауција десеш од сто од излицити. ране цене. II. На дан 18. тек. мца од 2 до 5 сати после подне. Плац у Господар Јевремовој — пређе Ивковој — улици. Кауција 20 динара у готову; и III. На дан 19. тек. мца од 2 до 5 после подне подрум „Пивни Извор." Кауција десет од сто од излицитиране цене. Лицитације ове држаће се у канцеларији економног одељења суда општинског. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 5. октобра 1900 год. АБр. 9096, у Београду. ОПШТИНС КА ПРОДАЈА Пошто на првој лицитацији за продају две општинске сточне ваге на марвеном тргу, није добивена повољна цена, то ће суд општине београдске, поново на дан 25. октобра тек. год. од 9 до 12 сати пре подне на марвеном тргу продавати јавном лицитацијом поменуте ваге. Позивају се купци да горњега дана у одређено време на лицитацију дођу и и лицитирају. Од стране суда општине београдске 7. октобра 1900 год. АБр. 9031. у Београду. 0 Б Ј А В А По одобрењу Господина Министра народне прнвреде од 26. Септембра ове године, Број 4271. држаће се у варошици Ражњу тро-дневни марвени панађур у дане 18, 19 и 20 октобра ове год. На овоме панађуру,као сваке тако и ове године, продаваће с поред стоке и сви ово-земаљски, законом дозвољени производи. Јавља се трговачком и осталом свету ради знања с напоменом, да је варошица Ражањ удаљена од ђунишке жељезничке станице само за једа сахат. Од суда општине ражањске, 1 октобра 1900г. Бр. 4182, у Ражњу.

0 Б Ј А В А Као сваке тако и ове године држаће се у варошици Голубцу, срезу голубачком округу пожаревачком, тродневни панађур а то је 18, 19 и 20 октобра тек. године. На њему ће се поред стоке продавати и сви овоземаљски производи законом дозвољени. Голубачки је панађур чувен, пошто се на исти дотерује добра стока и по добру се цену продаје. Јавља се свима трговцима, занатлијама и купцима ради знања. Из канцеларије суда општине голубачке Бр. 2296. 18. Септ. 1900. године у Голубцу.

0 Б Ј А В А По одобрењу Господина Министра Народне Привреде од 20 Септембра ове год. Бр. 4143 обавиће се овде у Јасици не далеко од града Крушевца троднввни панађур а у дане 18, 19 и 20 Октобра ове године, (на св. Луку). На овом панађуру поред марве стоке — продаваће се и сви овоземаљски законом одобрени производи. Ово се доставља како трговачком тако и осталом свету ради знања. Из канцеларије суда општине Јасичке, 25. Септембра 1900 год. Бр. 2265.