Beogradske opštinske novine

Број 51

- 210 -

Год. XVIII

б. потпуковника за повраћај трошарине; молба М. Банковића, за ослобођење плаћања интереса на дуг од каддрме; извештај комиеије за преглед рачуна о набављеном канцедарискои и цртаћем материјалу, молба Тасе Павловића и осталих потписника исте сопственика лађа пескарица, да се смањи обаларинска такса за пристајање лађа пескарица уз обалу и саопштење суда но предмету уступљеног општ. земљишта столарско браварској задруги, — одборје решио, да се ставе на дневни ред за идућу седницу. РЕДОВАН САСТАНАК 1. декембра 1900 г. Председавао председник општине г. Антоније Пантовик. Присуствовао члан суда г. Стеван Ивковић. Од одборника били: г г. Ђока Тошић, Сп. Илић, Миленко Стефановић, Ђ. МитиК, Мич. Ј»> ановић, Н. Спасић, Мих. Михаиловић, Јанаћ М. Јанкоиић, Младен Николић, П. Новаковић, И. Ковлић, М. Савчић, Д. М Ђорђевић. Деловођ, Мих. М Марјановић I Прочитан је записник одлука седнице држане 24. новембра тек. год. и примљен без измена. II По прочитању акта Управе града Београда и њених одељака АБр. 10846, 10862, 10892 и 10893 којима се траже уверења о владању и имовном стању извесних лица, — одбор је изјавио, да је доброг владања и сиротиог имовног стања: Милан Грујић, бив. писар Управе града Београда; да су доброг владања а ! средњег имовног стања; Ћира Трајковић, овд. пиљар и Арон Данић, овд. трговац; да су доброг владања и доброг имовног стања: Исидор Брамер. овд. трговац и Петар Ђурић, овд. трговац. III Председник износи одбору на мишљење молбу Савете Ј. Ивановића, којом тражи уверење о породичном односу. По прочитању те молбе Ст. Бр. 5038, одбор је изјавио мишљење. да се мољитељици може дати тражено уверење о нородичном односу. IV Председник извештава одбор, даје оиштински оуд решењем својим од 30. новембра тек. год. АБр. 11149 одлучио, да цена лебу за прву половину месеца децембра тек. год. т. ј. од првог истог месеца искључно буде иста, која је била и за другу половину месеца новембра тек. године т. ј. двадесет пара дин. по килограму, а леб да се продаје по двадесет пара дин. у тежини од 1000 грама. По саслушању тога и по прочитању поменутог решења суда, — одбор је примио к знању, ово решење суда о одређеној цени лебу за прву половину месеца децембра тек. године. V По прочитању акта есна®а лебарско пекарског АБр. 10743, којим са разлога у истом изнесених моли општ. суд и одбор, да стане на пут картелу, који су брашнари закључили или да допусти, да лебари сами одређују цену лебу у будуће или да новиси коеФицијенат од 9 на 12>/о, — одбор је решио, да комисија, у коју да уђу члан суда г. Стеван Ивковић и одборници г. г. Никола Спасић и Ђорђе Митић, проучи како ову молбу еснаФа лебарског тако и ону ранију представку помеиутог еснач>а, којој је еснаФ тражио, да се цена лебу по-

виси с тога, што су чланови истог еснаФа услед пореза на зараду оптерећени већом порезом, па подносе извешће са својим мишљењем о умесности изложених тражења еснаФа у поменутим његовим представкама, које да се иснесе одбору на решење. VI По прочитању извешћа економног оделења АБр. 10801 о држаној лацитацији за издавање под закуп нлаца регулационог Фонда у Господар Јевремовој — пређе Ивковој —улици, као и по прочитању понуде Јована К. Ђорђевића бак. овд. АБр. 10236 којом тражи нод закуп овај оишт. плац, — одбор је решио, да се ошптинтки плац регулапионог Фонда у Господар Јеврамовој — пређе Ивковој улици изда под закуп од првог новембра тек. године па до 1. новембра 1901 године досадањем закупцу истог плаца Јовану К. Ђорђевићу овд. бакалину, по досадању закупну цену од шесет динара годишње а под прописаним погодбама за издавање под закуп истог плаца. (Свршиће се)

0 Г Ј1 А С Општина београдска, издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп, пренос угља и осталог горива. цеви, разнкх машинских делова и осталих потреба за варошки водовод на белим водама. Лицитација ова држаће се на дан 15. декембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне у канцеларији економног оделења Суда општинског. Кауција 500. динара у готовом новцу или у Срп. држав. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране Суда општине београдске 4. декембра 1900 год. АБр. 11267, у Београду. НА ЗНАЊЕ Како се многи грађани нису одазвали односно плаћања таксе за одржавање великих и малих гробница као и простихгробова, то се позива грађанство, да одмах прописну таксу положи главној благајни суда ово општинског. Ко не положи, поступиће се: за гробнице, по правилима за службу на новоме гробљу по тач 5. под а) и б), а за гробове по тач. 6. под. г). Такса за одржавање има се сваке године полагати, а полаже се годишње и то: а, за гробнице под аркадама по 40 дин. б, велике „ 15 в, „ „ мале „10 „ Од Суда општине београдске 20. октобра 1900 год. НГБр. 599.

НА ЗНАЊБ Суд општине београдске, продаваће путем јавне усмене лицитације своје две сточне ваге одкојихсу једна француског а друга немачког система и које мере и то:

Вага Француског система до 3000 кгр. Вага немачког система до 1500 „ Продаја ових вага извршиће се на дан 15. Децембра т. г. у 9 сати пре подне на марвеном тргу. Ближа објаснења по којима ће се ова продаја да изврши могу се сазнати при лицитацији. Од стране суда општине београдске 6. Новембра 1900 год. АБр. 9944, уБеограду.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Суд општине београдске држаће сле- ! деће лицитације и то: I. На дан 11. децембра т, г. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под за- | куп леденице код „Текије" Кауција 10% од излицитиране цене. II. На дан 12. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне за издавање под закуп подрум „Пивни Извор". Кауција 10'/ 0 од излицитиране цене. III. На дан 13. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне, за продају багренових трупаца на топчидерском брду IV. На дан 14. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп месарских плацева под бр. I, У, VIII и IX, с доње стране на Краљевом тргу. Кауција по 200. динара. V. На дан 15. децембра т. г. од 9 до 12 сати пре подне, за продају две СТОЧНе ваге. VI. На дан 16. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закун месарнице под бр. IV у великој згради на ЦввТНОМ тргу. Кауција 100 динара. VII. На дан 18. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп чишћење димњака на свима опШТИНСКИМ зградама. Кауција 100 динара. VIII. На дан 19. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп права узимања цубока од стоке која се коље на општинској кланици. Кауција 3000 динара. IX. На дан 20. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне, за издавање под закуп права наплате таксе за вађење леда из реке Саве и Дунава. Кауција 200 дин. и X. На дан 21. децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне, за набаву оловних бломби за бломбирање меса на општинској кланици. Лициаације ове држаће се и то; под бр. I, П, IV, VI, VII, VIII, IX, X, у канцеларију економног оделења Суда општинског, под бр. III на лице места а под бр. V на марвеном тргу. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији свавог радног дана за време канцеларијско и цри лицитацији. Позивају се лицитанти да на ове лнцитације дођу. Од стране Суда општине београдске 29. новембра 1900 год. АБр. 10796, 10835, 10896, 10923, 10995, 11049 и 11079. у Београду.

УТЕДНИШТВО И АДМИНИ СТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Власник ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА

Штампарија Д. Дамитријевића.

Уредник МИЛИЈА ЈОВАНОВИЋ