Beogradske opštinske novine

Број 12

— 8« —

Год. XXI

су доброг владања и доброс имовног стања: Арсеније Илић, каФеџија, Михаило Живадиновић, адвокат и Внли Фелдман, тапетар и да су доброг владања и средњег имовног стања: Јован Живковић, настојник о>абрике дувана и Зака Арсенијевић, обућар. IV По прочитању акта Управв града Београда АБр. 1414, 1482 и 1515, којима тражн мишљење по модбама: Косте Љ. Јовановића; свршеног ђака VIII разреда, Милутина Сганића, из Васоје вића и Милутина П. Стојановића, ћ ака Св. Савске школе, којима моле за пријем у поданство, — одбор је изјавио мишљење: Да се молиоцима може по молбама учинити ако томе не стоје на путу какве законске сметње. V По прочитању решења општ. суда од 15 Фебруара тек. год. АБр. 1543 о одрећеној цени лебу за другу половину месеца Фебруара тек. године, — одбор је примо к знању са одобравањем ово решење општ. суда VI По прочитању извешћа економног одељења АБр. 1675 о држаној лицитацији за израду одела за извесне оншт. службенике, као и по прочитању понуда Николе Нешића, кројача, АБр. 1708 и Косте Жавановића, кројача АБр. 1756 добивших после лидитације, — одбор је решио: Да се држи понова лицитација за израду овога одела, пошто се претходно пропишу услови за израду истог, у које да се стави, да одело мора бити од српске тканине по мустри, коју избере секцвја за економат, која ће и услове ирегледати и одобрити, а по држаној лицитацији дати своје мишљење према коме ће суд даље надлежно поступити. VII По прочитању извешћа економног одељења АБр. 1749 о држаној другој лицитацији заштампање хиљаду комада књижица за граћевинске радове, — одбор је решио: Да се штампање хиљаду комада књижица за грађевинске радове уступи Страшимиру Гемовићу, овд. штампару, за цену од три стотине двадесет и осам динара. Да се у будуће уједно набави сав штампани материјал који је за годину дана потребан за сва општ. одељења.

тине и један динар за плац регулационог Фонда који се налази на углу Дубровачке и Солувско улице а који мери три стотине четрдесет и један кв. метар и шест кв. десиметра, као и по прочитању извешћа економног одељења по истом предмету АБр. 1493, — одбор је решио: Да се овај плац регулационог Фонда који постоји на углу Дубровачке и Солунске улице а који мери три стотине четрдесет и један квадратни метар и шест кв. десиметра уступи по прописаним погодбама Живки Д. Илићки, овд. по понућену цену од хиљаду двестотине и један динар. XI По прочитању извешћа економног одељења АБр. 1429 о држаној лицитацији за продају регулационог плаца постојећег у улицп Високог Стевана на Дунавском крају, који мери шест стотина четрдесет и један кв. метар и три кв. десиметра, — одбор је решио: Да се овај плац регулационог Фонда београдске општане уступи пол прописаним погодбама Павлу Јовановићу, грађевинару, по излицитирану цену у три хиљаде и један дннар. I, ;! V : XII I По прочитању извешћа економног одељења АБр. 1499 о држаним лицитацијама за иродају плацева регулационог ®онда под бројевима I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XII, XIII и XVI, — одбор је решио: Да се понова држе лицитације за продају ових плацева регулац. Фонда под бројевима I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XII и XIII.

РЕДОВНИ САСТАНАК 25 Фебруара 1903 год. Пое,.седав!"о заступн*^ председника општине кмет г. Владимир Лацковић. Од одборника били: г. г. Др. Милан Радовавовић, М. 0. Петровић, Дамљан Стојковић, А. Ј. Аксентијевић, К. Теодосијеваћ, А. Шток, Урош Бдагојевић, К. Н. Лазаревић, Дим. Наумовић, Милога Валожић, Мих. М. Ђорђевић, Р. Драговић, Јован Смедеревац, Ђорђе Н. Петров1 о, Никола И. Димитријевић, Живојин М. Нерић, Б. С. Живковић, Т. Цинцар-Јанковић, Лазар М. Матић и Св. Јанконић, Деловођ, Мих. М. Марјановић. I Прочитан је записник одлука седнице држане двадесет првог Фебруара тек. године и примљен без измена. II

VIII По прочитању извешћа управе општ. трошарине АБр. 1731 о држаној лицитацији за продају два чамца управе општ. трошарине, — одбор је решио: Да се ови чамци предаду упр ави водовода, ако су јој потребни. На слу чај да исти нису овој потребни онда да се понуде на откуп београдској царинарници. IX По прочитању решења општ. суда од 12. ов. м. ГБр. 439, којим је одобрио лицитацију држану за рушење оппгхлнске зграде зване „ЕснаФСке каФане" и одношење материјада одисте добивеног за цену од 801 динар коју општини има положити лицитант Јован Ђорћевић, овд., — одбор је решио: Одобрава се ово решење општ. суда. X По прочитању акта Живке Д. Илићке, овд. АБ. 1465, којим нуди ошптини хиљаду две сто-

По прочитању акта: одељака Управа града Београда АБр. 1830 и 1902, и начелника среза врачарског АБр. 1875, којима се траже уверења 0 владању и имовном стању извесних лица, одбор је изјавио: Да су му непознати: Милован Аранђеловић, бив. чиновник и Милош Гавриловић, председник старо-споменичког друштва, Радисав Јовановић, надничар; и да је доброг владања и доброг имовног стања Аксентије Голубовић, кравар. III По прочитању молбе Тодора Михаиловића, каФ. АБр. 1376 којом моли да се ослободи дужности присутника, — одбор је решио: Да се Тодор Михаиловић, каФеџија, ослободи дужности присутничке, а да на његово место буде присутник при ислеђивању кривичних дела при кварту врачарском у 1903 год., г. Јован Миловановић, дрварски трговац са станом у Краља Александра улици бр. 26.

IV По прочитању извешћа економног одељења АБр. 1430, — одбор је решио: Да се плац регулационог ФОнда београдске онштине. постојећи у улици Добрачиној на дунавском крају, који мери пег стотина деведесет кв. мсгара и деведесет и пет кв. десиметара уступп под прописаним погодбама Храниславу Поповићу, кројачу, као понуђачу највеће цене за цену од три хиљаде четири стотине и пет динара. V По прочитању извешћа економног одељења АБр. 1584, — одбор је решио : Да се општинска кућа у улици Краљице Наталије изда под закуп од првог маја ове па до првог маја хиљаду девет стотина четврте године садањем закупцу исте г-ђи Марији Филиповић под садањим погодбама и по садању цену од осам стотина динара на годину. (Свршиће се)

ОПШТИНСКЕ ВЕСТИ ШеФ кривичног одељења. За шеФа кривичног одељења суда београдске општине постављен је г. Милутин А. Поповић, начелник миннстарства унутр. дела у пензији. Представа за сиротињу. Циркус Хенријев даје у четвртак 26 марта ове године представу у корист београдске сиротиње. На овој представи даваће се најодабранији комади из богатог репертоара овог циркуса. Ову представу удостојиће својом високом посетоми Њихова Величанства Крал> и Краљица. Бесплатне улазнице за ову представу не важе никоме.

СРПСТБО Босанско-херцеговачко удружење. Сржки Народе! Бедно и очајно стање ваше браће у Босни и Херцеговини побудило нас је, да створимо „Босан. - Херцеговачко Удружење", које ће себи ставити у дужност, да својој браћи пружи по могућству помоћи. Ни један раскомадани део Српства не живи под тежом свестраном стегом, као бедна наша браћа у Босни и Херцеговини. Остављени и заборављени од свију — изложени су прогонству не само у своме српскоме имену и својим верама, него и у своме насушноме хлебу. Патње и очајна сиротиња наше браће Невесињаца нису последице елементарних узрока, већ су последица тамошње привремене управе, кој а намерно тежи, да народ осиромаши, и да га растера са свога српскога огњишта! Српски народе! Прва је пушка пукла у оној бедној земљи и дала поклич за српску слободу! И поста Краљевина Србија, и одржа се Црна Гора, а зачетници те слободе — падоше у теже ропство! Српски народе ! Не оглушавај се оних паћеника! Откарајмо упис у чланство нашега удружења и молимо свакога Србина да се у своме кругу заузме за прикупљање чла-