Beogradske opštinske novine

Год. XXII.

Врој 10.

Да се уевоји предње мишљење одборске секције за економно одељење и да се Стојану Дашковићу месару, уступе под закуп оппгт. месарски дућани на цветном тргу бр. 5 и 6 по годишњу закупну цену од четири стотине и осамдесет динара за време од првог јануара до првог маја ове године, а под прописаним погодбама. (Наставиће се)

ЗВАНИЧНЕ ОБЈАВЕ И НАРЕДБЕ Наредба. Поједини становници у улицама око баре „Венеције" до сада су земљу и остатке од рупгевина бацали, па и сада бацају на оне гомиле између баре „Вепеције" и Сарајевске улице, а у продужењима улица: Рисањске, Милоша Поцерца, Вишеградске, Дурмиторске Дринске, а не у саму бару, те да се на тај начин ова поступно наспе и изнивелише како се вода неби у њој задржавала. Да се тако не би и у будуће продужавало, што у исто време квари и углед вароши, суд општински забрањује свако даље сипање рушевина и земље на те гомиле, а код Вишеградске и МилоШа ПоЦерца улице начињене су рампе за лакши силазак кола у бару. Месга у самој бари, на којима је дозвољено бацати земљу и рушевине, обележена су нарочитим таблама са натписом: „Овде је слободно бацати земљу и рушевине". Ово се објављује свима сопственицима означених улица око баре „Венеције" ради н.иног .?нања. Ко би се ухватио да и после ове наредбе противао ради, биће кджњен по § 329 тач. 8 кривичног закона, од 1 до 3 дана затвора, или од 5. до 15 динара новчане казне. Наредба ова важи од данас. Из седиице суда опгптине Београдске 1. марта 1904. год. КБр. 636. Београд. Председник Београдске Општине К. Д. ГлавиниЂ.

Објава. На основу решења Суда општине београдске од 2. марта ове год. држаће се усмена лицитација за израду и намештање плеханих табла са натписима по друмовима и неким улицама. — у канцеларији грађевинског одел>ења општинског на дан 9. марта ове год. од 9 сати пре подне до 12 када ће се и зак*>учити. Предрачунска сума износи 279. дин. Кауција је прзма закону о јавним грађевинама 50 динара и то: у готовом; вредећим државним панирима или интабулапији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају. да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда. 3. Марта 1904. год, ГБр. 873.

Објава. На дан 17. марта тек. год. од 2 до 5 часова по подне, држаће се у канцеларији економног оделења Суда општинског јавна усмена лицитација за набавку (израду) 2201. комад ливених нумерисаних таблица за нумерисање гробова. Кауција је 10°/ 0 од излицитиране цене. Мустре се могу видети у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско, и при лицитацији. Од Суда оинггине београдске 28 фебруара 1904. год. АБр. 1874. у Београду.

Објава. По одобрењу Господина Министра Грађевина од 17. фебруара 1904. год. Бр. 1273. начелство округа пожаревачког држаће на дан 18. марта 1004. год. од ,9—12 сати ире иодне у свом грађевинском одељку другу јавну усмену лицитацију за грађење среске зграде у В. Градишту. Пр едрачунска сума за ову грађевину износи 191.945 - 28 динара; а кауција полаже се у напред у суми од 20.000 дин. било у интабулацији или у државним хартијама од вредности, а 10.000 дин. да се задржи од зараде. Свега укупно 30.000 динара. План, предрачун и услови за ову грађевину могу се видети сваког радног дана у канцеларији грађ. одељка начелства. Накнадне понуде по распису Г. Мип. Грађевина неће се примати. Ово се објављује грађанству ради знања а на захтев начелства округа пожаревачког од 19. фебруара 1904. год. ГБр. 231. Од суда општине града Београда 23. фебруара 1904. год. АБ. 1821.

С Т Е Ч А Ј Београдској општини потребно је следеће техничко особље: За енжењерски и архитектонски одсек 1. Управник — плата до 8000 динара на годину. 2. Један подинжињер — плата 1800 динара на годину. 2. Два подархитекте — плата по 1800 динара на годину. II За одсек за канализацију кеј и пристаништа 1. Управник — плата до 8000 динара 2. Три енжењера — плата једном до 5000 динара а двојици по 4000 динара на годину. III. За одсек за катастар: 1. Управник плата до 7000 динара на годину. 2. Три енжењера — плата до 4000 динара на годину. Кандидати за управнике појединих одсека, морају имати квалификације које се траже за државне инжињере а сем тога морају поднети доказе и о томе да имају 10 година праксе. Кандидати који се буду пријављивали за енжењере сем тога морају поднети

доказ да имаЈу довољно праксе и то они који се јављају за место са платом до 5000 динара да имају најмање 6 година праксе а они који се јављају еа места са платом до 4001) динара да имају најмање 4 године праксе. Од кандидата који се буду јавили за управнике одсека: за канализацију ке и пристаниште и за катастар имаће првенство они који су већ на таквим пословиМа радили. Поденжењери и подархитекте морају имати сведоџбе, да су свршили технички факултет на нашој Великој Школи или коју страну технику и да су положили прописне испите, а првенсто ће имати они који су већ били у пракси. Уз пријаве конкуренти треба да поднесу документа о својој теориској и практичној спреми и да назначе услове под којима би се дотичног звања примили Рок пријаве је 1. Април тек- год. закључно. Позивају се лица која се осећају спремна за ове положаје да у остављеном року поднесу општинском суду пријаве са документима. Од суда београдске општине 4. Марта, 1904 год. Безград. АБр: 2173.

ОГЛАС За наплату 254-30 динара што лугује на име текућег пореза за прошлу 1903. годину Самуило С. Бурлан шпедитер из Београда, Порески одсек кварта Савског продаваће јавном лицитацијом пред или у кафани „Солуном" у Београду. од 10 сати пре подне 15. петнајестог марта 1904. године, дужниково покретно имање и то: 1. Два писаћа стола од растовог дрвета. Један је сто са 9 а други са 7. фијока. Процењена оба 50. динара. Продаја ова даје се јавности и позивају се купци да горе означеног дана дођу и лицитирају. Из канцеларије пореског одсека кварта Савског. Пор. Бр: 301. од 28 фебруара 1904. г. у Београду.

О Г Л А С На дан 12 марта тек. год. од 2 до о часова ио иодне, држаће се у капцеларији економног одељења Суда општинског, јавна усмена лицитација за издавање под закуп права наплате пијачне таксе на зеленом венцу а уједно и пиљарски и месарски дућани-надстреганице — на истој пиј аци. Цене при лицитацији даваће се засебно за право наплате таксе а засебно за дућане. Кауција се полаже при лицитацији у 300. динара у готовом новцу или у Срп.. држав. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од Суда општине београдске 21. фебруара 1904. год. АБр. 1847. у Београду.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАДИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

ВЈасвик ОПШТИНА БЕОГРАДСКА Одговории уредник ВОЈИСЛАВ МИЛОШЕВИИ, кмет беогр. општине Сарајевека бр. 26. Нова Електричнж Штамнарија ПЕТРА ЈОЦКОВИЋА, Бранковп ул. 18. — 'Геле «он бр. 336.