Beogradske opštinske novine
Год. XXII
3 —
Врој 14.
И 3 в о д СТАТЛСТИКЕ ЗА М. ФЕБРУАР 1904. БЕОГРАД. ОПШТИН. ТРОШАР. У СРАВНЕЊУ СА М.Ф ЕБРУАРОМ 1903. ГОД.
За годину
1908.
За годину 1003.
? а
ТАКСА
ТЕЖИНА
ВИШЕ
МАЊЕ
* 5 Р-
Р О Б А
М ејра
од 100
СКУПА ПРИХОД
ТЕЖИНА
СКУПА ПРИХОД
63 ^
Дин.
свега
ДиНАРА
Е
свега
ДиНАрА
СП Е
ДиНАРА
си с
ДиНАРА
• пн' р
а
Грожђе
Килогр.
б
Воће без разлике
11
2
75375
1147
5С
68866
1377
32
229
32
1
Вариво, зелен, семење, корења, цвеће расади и т. д.
п
2
238216
4764
32
338964
6779
28
2014
96
[ 2
Кромпир, лук и црвени натлиџан
п
1
129219
1292
19
148160
1481
6С
18
5С
3
Диње и луб$нице
п
5С
4
Кола сена
Кола
5С
493
246
5С
467
233
5С
13
5
Грис и гергале
Килогр.
3
3760
226
95
1870
56
1С
17С
85
6
Дрво за гориво
Куб. м.
30
5529
1128
399
119
7С
1008
30
7
Грађу као: даске, летве, прошће, планке, шиндре и т. д.
Куб. м.
50
зо 1 880
180
94
534
267
86
06
8
Дрво за даљу прераду у пола прерађено
Килогр.
5
9
Грађевински материјал изра!>ен необојен обојен или лакован
ј "
12
50
11
10
Свиње дебеле или мршаве преко 15
п
8
5213
417
04
4482
555
555
88
08
килогр. бруто
4112
328
96
11
Прасад до 15 килограма
Комада
1
250
250
254
254
4
12
Овце, овнови, козе, јарци, јагњад и јарад
п
1
2093
2093
2396
2396
303
13
Зечеви
п
50
6
3
3
1
50
1
50
14
Јелени, срне, кошуте, дивље свиње и младунци
11
5
' 15
Перната живина без разлике Ситна
п
10
12390
1239
13728
1372
80
1372
80
16
Крупеа
11
20
1160
232
850
170
62
17
Риба свежа
Килогр.
5
5913
295
65
4353
217
65
11
1 18
Сардине у буренцетима или саламури и сва ост. и т. д.
»
5
765
38
25
812
41
27
75
19
Месо, сланина и сало сирово, усољено или у саламури и т. д.
11
1483
148
35
1476
147
60
75
20
Месо и сланина осушена непрерађена
11
2432
486
40
3007
601
40
115
1 21
Млеко и повлака од млека
11
5
188335
9416
75
214778
10738
90
1322
15
11
Јаја
11
5
22625
1131
25
25332
1266
60
135
35
40 40
22
Колачи, тарана, макароне, фиде, тесто и брашнице
11
4
141
5
64
81
3
24
2 25
23
Бисквити
V
10
518
51
80
264
26
40
24
Све израде од шећера и све врсте воћа и другог, и т. д.
»
10
822
82
20
883
88
30
6
10
| 25
Конзерве од меса, рибе, рака, пужева шкољака и т. д.
11
20
627
125 7 • ■ •
40
737
147
40
22
26
Сардине у кутијама
п
5
742
37
10
809
40
45
3
35
1 27
Сир, као: страхино, рокфорт, горгонзола, смантал и т. д.
УУ
20
561
112
20
575
115
2
80
| 28
Скоруп (кајмак)
11
5
3169
158
45
3102
155
10
3
35
29
Масло (бутер)
»
10
1887
188
75
1582
158
20
30
Вино обично у бурадима
Литар.
8
104035
8322
30
100804
8064,
32
30
55
1 31
Вино у ф. разум. ту и кипећа вина и друга фина вина у ф. или бурадима
20
40
10
280
70
60
258'
18
32
Ракија до 10 гради
и ј
10
76984
7698'
10
66673
6667:
30
1031
10
33
.» до 15 „
11
12
6547
785
34
3370
33 ^
^о
385 ^
>0
34
„ преко 15
11
25
20909
5227
25
9376
2344
2883'
>5
35
Ликери као: коњак рум и друга заслађ. пшир. пића
V
20
602
120'
10
943
188 (
30
68-
10
Пренос
47663
12
46874 С
36
5253 /
7 5
6042^
>1