Beogradske opštinske novine

. Год. XXII Да се закупцима зграда на општинском имању бив. масе Боже Ћеловића у Босанској удици бр. 32., 34. и 36 од 1. маја тек. год. откаже даљи закуп и да се ове зграде поруше. Рушење да се изврши путем јавне лицитације. XI По прочитању акта г. Браће Бодп овд. ГБр. 4292 одбор је реншо: Да се за регулацију Страхинића Бана и Вишњићеве улице експропригае од имања Браће Боди, овд. постојећег на углу тих улица 599.08 м 2 . У накнаду за ово експроприсано земљигате. да им се уступи земљигате регулац. фонда до њиховог имања означено у приложеном плапу КГБр. 248 под Д. и С; сем тога да им се за рушење старог оградног зида и подизање новог накнади у готову 500 дин., која сума да се сопственицима исплати на терет дотичне буџетске партије расхода кад општинска каса буде у могућности, и по извршењу законских формалности. XII. 11 о нрочитању извештаја сталног гробљанског одбора АБр. 3042. о продени имаља кој а се имају експроприсати за проширење новога гробља, као и по ирочитању понуда појединих сопственика чија се имања имају за исту цељ екснроприсати, — одбор је но довољном обавештавању решио: Да се ове понуде одбаце пошто су цене у ис.тима дате и еувише велике, а међу тнм проширење гробља овим парцелама било би незгодно, јер би се гробље проширило у зачељу, тако да би нове парцеле биле далеко од пута већ да општински суд наредп да се изради друга скица за проширеље гробља тако д^ се гробље прогаири колико је могуће норед пута па по том изнети предмет одбору на решење. XIII. Прочитан је акт ГоснодинаМинистра Унутрашњих Дела АБр. 2983., којим извештава суд, да је Државни Савет по жалби суда поништио његово решење, којим је задржао од извршења одлуке одбора донесене у седницама од 23. и 27. јануара и 3, 5 и 7 фебруара тек. год. у колико се односе на буџет општински за 4904 год. По саслушању тога акта, — одбор је Примио к знању овај акт Господина Министра Унутрашњих Дела. XIV. ГГо прочитању мишљења комисије за ревизију регулационог плана АБр" 2896 о нредложеној измени ниведеге на раскрсници Цетињске и Видинске улице, — одбор је решио: Да се предње мишљење комисије за ревизију регулац. плана усвоји и да се предложена измена нивелете на раскрсннци Цетињске и Видинске улице у начелу прими. XV. (. Јјј Ј| м По прочитању акта Ог. Миливоја Јовановића, ирофесора А.Бр. 2529 којим нуди ошптини откуп за 10,39 м. 2 земљиште регулац. фонда које се по протоколу експропријације за регулацију Делиградске п Бирчанинове улице његовом имању арондише куновну цену од 15 дин. по 1 м* одбор је решно:

— 2

Да се имању г. Др. МиливоЈа Јовановића, професора арондише 10,39м 2 земљиште регулац. ф.онда по цену од 15 дин. по 1 м 2 , што свега износи за 10,39 м 2 сто педесет и пет динара и осамдесет и пет пара дин. XVI. По прочнтаљу акта Јакова Дамјановића А№ 2335,, којим нуди општини за откуп 23,97 м 2 земљипп^а регулац. фонда, које се по протоколу експропријације за регулацију Г. Јевремове улице његовом имању арондише куповну цену од 19,50 дин. по 1 м 2 , — одбор Је решио: Да се имању Јакова Дамјаиовића за регулацију Г. Јевремове улице арондише 23,97 м 2 земљиште регулац. фонда по цену од 25 дин. по 1 м 2 , што свега износи за 23,97 м 2 599,25 дин., — ако на то пристане; не приЈтапи ли, онда да се исто земљиште сходно грађевинском закону за варош Београд и закону о експропријацији земљишта процени. XVII. По прочитању акта г. Димитрија Аранђеловића, оншт. цртача, којим моли да му се одобри шесто недељно одсуство од дужности ради поправке здравља, — одбор је решио: Да се молиоцу ради наведене цељи одобри тражено отуство.

Број 7 17.

Кауција је према закону о јавним грађевинама 300 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцелариГе грађевинског одељења општине вароши Београда 21 априла 1904 год. ГБр. 1450.

Оглас. У вароши Гор.-Милановцу као сваке тако и ове године држаће се тро-дневни панађур на дан 9. 10. и 11. маја ове го дине на коме ће, се поред разноврене стоке продавати и сви ово земаљски прозводи који су законом дозвољени. Пошта и телеграф Гор.-Милановац, железничка станица Крагујевац и Младеновац. Ово се јавља трговцима и земљорадницима ради знања. Од суда општине Гор.-Милановачке 16 Априла 1904, год.уГор. Милановцу № 1452

Објава.

XVIII. По нрочитању молба грађана Баба Вишњине улице АБр. 1964., да се у овој улици подигне о општинском трошку једна јавна чесма, одбор је решио: Да се на средокраћи Баба Вишњине улице подигне о општинском трогаку једна јавна чесма. XIX. По ирочитању молбе грађана који живе у околнни Марвеног трга и Смедеревског ђерма АБр. 1377., да им се нодигну две јавне чесме једна код Смедеревског ђерма а друга код трамвајских штала одбор .је решио: Да се подигну о општинском трогаку две јавне чесме и то једна код трамвајских штала а друга код пута који води гробл>анској улици. XX. По прочитању акта Мате Бојовића, месара АБр. 2197, којим моли да му се нродужи закуи општинског ииљарског илаца на краљевом тргу бр. 3 за још три године, као и' мишљења одборске секције за економно одел.ење по истом предмету, — одбор је решио: Да се ово мишл,ење одборске секције за економно одељење усвоји и да се молиоцу продужи закуп месарског плаца на краљевом тргу с горње стране бр. 3. од 1 маја тек. год. до 1 маја 1906 год. по досадагањој годишњој цени од 1200 и досадањим условима. ЗВАНИЧНЕ ОБЈАВЕ И НАРЕДБЕ Објава. На основу регаења суда општине београ,дске од 20. ов. мес. држаће се друга усмена лицитација за израду 50 комада школских клупа, у каацеларији грађевинског одељења општинског на дан 26 априла ове год. од 3 сата по подне до 5 када ће се и закључити, Предрачунска сума износи 3000 динара. На дан 27 априла тек. год. од 3 до 6 часова по поше, држаће се у каицеларији економног оделења суда општинског, јавна усмена лицитација за издавање под закуп право кошења траве у општинском парку код фабрике монопола дувана, за време ове летње сезоне. Излицитарана цена полаже се одмах при закључку лицитације. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења суда општинског сваког радног дана за време канцеларијских часоаа и при лицитацији. Од суда београдске општине 22 Априла 1904 год. АБр. 3869 у Београду.

Објава. На основу решења суда општине београдске од 20 ов. мес. држаће се офертална лицитација за лиферовање туцаника и оправку топчидерског друма, у канцеларији грађевинскогоделења онштинског на дан 27 Аирила 1904 год. од 9 сати пре подне до 11 када ће се и закључити. Оферти ће се оторити тачно у 11 сати. На оферту ирилепити марку од 10 динара. Предрачунска сума износи , 8802.45 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 1300 динара и то: у готовом, вредећим државним папирнма или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају и донесу мустре од туцаника са назначењем из кога је мајдана. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши београда. 21 априла 1904 год. ГБр. 1262.