Beogradske opštinske novine

_ 4 —

Број 23.

Сем тога, умољен је и прота г. Божа Јовановић, и он се је примио прикупљаља прилога у новцу и стварима за овај дом, за то се за давање прилога и друга обавештења могу поштовани грађани и на њега обратити. Суд се нада да ће грађанство помоћи остварење ове установе, којом се поглавито иде на то, да се из Београда отклони просјачење , на које је оптпта повика. Укинуте сиротињске кутије. — Услед установе дома општинског за изнемогле старце и старице, суд општине београдске укинуо је ношење сиротињских кутија по вароши, по што се нада, да ће се дарежљиви грађани са прилозима обраћати непосредно суду или лицима, која су овлашћена за купљење прнлога.

КОНКУРС. Општини' града Београда потребна су од 1. августа тек. године поред досадања два стална школска лекара још четири хонорарпа школска лекара , који треба да су доктори целокунног лекарства. Хонорар је до 1200 дин, на годину. Рок за прнјаву је до 10. Јула тек. године. Потшају се они лекари, који желе да компет) ју на ова места да поднесу општ. суду до напредозначеног рока своје пријаве са документима. Они, који су се раније пријавили треба понова да се пријаве. Ближа обавештеп.а могу се добити у општ. санитетском одељењу. Од суда београдске општине 22. Маја 1904, год. АБр. 3637. Београд.

Објава. На основу решења суда оиштине београдске од 31. Маја тек. год. држаће се др} т га усмена лицитација за огкопавање и планирање зем.г.ишта на друму ка Вшетечком млину у канцеларији грађевинског одел>ења општинског на дан 10. Јуна тек. год. од 9 сати пре подне до 11 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 7064 - 01 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 700 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сва ког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда 1. Јуна 1094. год. Г№ 2454.

Објава. На основу решења одбора општине београдске од 6. априла тек. год. држаће

се усмена лицитација за рушење и оправку општинске куће у Скадарекој улици бр. 15. у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 3. Јуна т. год. од 9 сати пре подне до 11, када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 541. 50 дин. Кауција је према закону о јавним грађевинама 80 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да ном. дана дођу и лицитирају. Из канцеларпје грађевинског одељења општине вароши Београда 25. Маја 1904. год. Г.№ 1794.

Објава. На основу рептења суда општине београдске од 9. Маја држаће се усмена лицитација за уређење дворишта и оправку оградног зида око дворишта општинске зграде у Југовића улици, у канцеларији грађевинског одељења оиштинског на дан 2. Јуна тек. год. од 9 сати пре подне до 11, када ће се и зажључити. Предрачунска сума износи 476.14. динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 50. динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позпвају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда 25. Маја 1904. год. Г.Бр. 4465/903.

Објава. На оенову регнења одбора опгатине београдске од 14. Априла т. г. држаће се усмена лицитација за рушење општинских зграда у Дубровачкој улици (бив. имање Браће Кики) у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 4. Јуна т. г. од 9 сати пре подне до 11 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 1028 дин. Кауција је према закону о јавним грађевинама 100 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, нредрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине варогаи Београда 27. Маја 1904. год. Г. № 1799.

Објава На основу решења суда општине београдске од 12. ов. мес. држаће се друга офертална лицитација за лиферовање туцаника и оправку вишњичког друма; у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 8. Јуна т. год. од 9 сати пре подне до 11, када ће се и закључити и оферти отворити тачно у 11 сати. Продрачунска сума износи 16.401-63 динара. Кауција је ирема закону о јавним грађевинама 2500 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења опгатине варогаи Београда 30. Маја 1904. год. Г.№ 2352.

Објава. На основу решења суда опгатине београдске од 12. ов. мес. држаће се друга офертална лицитација за набавку туцаника и оправку емедеревског друма. у канцеларији грађевинског одељеља опгатинског на дан 9. Јуна т. год. од 9 сатн пре подне до 11 када ће се и закључити, и оферти отворити у 11 сати. Предрачунска сума износи 18.807. 00 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 3000 динара и то: у готовом. вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, продрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позизају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења опгатине варогаи Београда 30. Маја 1904. год. Г.№ 2389.

Објава. За набавку разних водоводних потреба као цеви, гаибера, хидранта, гатраскапа, дурквентила, богнова, водомера и т. д. држаће се офертална дицитација. Оферти ће се примати до 21. Јуна т. год. закључно, а отвориће се у присуству понуђача на дан 25. Јуна т. год. у 3 часа по подне. Оферти ће се предавати економном одељењу суда опгатинског и то у време канцеларијских часова. Кауцију полажу 10% ОД целокупне вредности српски грађани а страни поданици дупло. Ближи услови могу се видити у канцеларији економног одељења суда општинског сваког радног дана за време канцеларијских часова. Од суда београдске општине 30. Маја 1904. год. АБр. 5150 у Београду.

УРЕДНИШТВО И АДМИИИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЉУ ОПШТИНСКОГ СУДА ик оПШТИН\ БЕОГРАДСКА Одговорни уредник ВОЈИСЛАВ МИЛОШЕВИЋ, кмет беогр. општине, Сарајевска бр. 26. Нова Електрична Штампарија ИЕТРА ЈОЦКОВИ'КА, Бранкова ул. 18. — ТедеФОн Ср. 336.