Beogradske opštinske novine

Година XXII.

— 4 —

Број 30.

једном навикне реду, да се новинује наредбама ошитинским односно одржања чистоће и реда у баштицама, јер, ако се од сада, ма ко био, примети да ради противно наредби, а нарочито да клупе премешта по својој вољи, Суд ће бити принуђен, да са њим строго по закону поступи, и да га подвргне казни од 1—-10 дана затвора, или новчано од 10—100 дин. Ово се објављује свима ради знања и управљања. Од Суда општине града Београда 8. јула 1904. год. КБр. 2195. Београд. НАРЕДВА. Пошто већина сопственика фијакера у Београду који обављају фијакерску радњу и са својим фијакерима стоје на ошптинским фијакерским станицама, нису платили прописану таксу за стајање на фијакерским станицама, то Суд београдске општине на основу чл. 95. тач. 1. и 5., чл. 109. тач. 5 и чл. 110. закона о општинама Наређује: Свима оним сопственицима фијакера у Београду који обављају фијакерску радњу у Београду и са својим фијакерима стоје на општинским фијакерским станицама, а дугују прописану таксу за стојање фијакера на општин. фијакерским станицама, да општинској благајници од данас па за пет дана положе сву дугујућу таксу као и таксу за месец јули тек. године, као и да исту таксу у будуће полажу општинској благајници месечно најдаље до 5. дана наступајућег месеца. Ко не буде поступио по овој наредби Суда, а буде стајао на општинским фијакерским станицама са својим фијакером и на захтев одређеног органа овога Суда не буде могао показати признаницу да је платио за дотични месец прописану таксу забраниће му се у будуће стајање с фијакером на општинским фијакерским станицама и биће узет на одговор и кажњен за непослушноет по тач. 5. чл. 109. или чл. 110. закона о општинама. Наредбу ову објавити добошем на одређеним местима по граду и фијакерским станицама, плакатом на општинској згради и одређеним местима по граду а и у општинским новинама. Од Суда београдске општине 4. јула 1904. год. АБр. 6475 Београд.

Објава. Како сваке тако и ове године, у варошици Крупњу држаће се дводневни марвени панађур на дан 27. и 28. јула ове године, на коме ће се поред стоке продавати и сви законом дозвољени производи. Паробродска станица варошици Крупњу најближа је шабачка, а поштанска и телеграфска има у самом месту. Са свију страна долазећи путови у Круаањ налазе се у врло добром стању. Ово се јавља трговачком, земљорадничком и осталом свету ради знања. Бр. 1025. ОдСуда општине крупањске, 1. јула 1904. год. у Крупњу.

Објава. На основу наређења Команданта дунавске дивизијске области од 2. тек. мес. Е№ 3777, одпочеће од 20. т. м. набавка потребне количине сена и сламе овд. гарнизону за текућу годину. Цена је сену 5, а слами 2 динара од 100 к. грама. Нреглед и пријем сена и сламе вршиће у радне дане за ту цељ одређена комисија у овд. војном сењаку и то: од 6—12 пре и од 2—7 часова по подне. Позивају се сва она лица, која би се за ову набавку, односно испоруку интересовала, те да своју робу довлаче у овд. војни сењак. Од Суда општине града Београда, 7. јула 1904. год. у Београду, АБр. 6490 и 6628.

Објава. На основу решења Суда општине београдске од 28. јуна т. год. држаће се офертална лицитација за набавку 1845 куб. мет. туцаника, за оправку вишњич ког друма, у канцеларији грађевинског одељења општинског, на дан 15. јула т. год. од 9 сати пре подне до 11, када ће се и закључити и оферти отворити тачно у 11 сати. Предрачунска сума износи 14760 00 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 1500 дин. и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда, 6. јуна 1904. год. ГБр. 2621.

Објава. На основу решења Суда општине београдске од 28. јуна т. год. држаће се офертална лицитација за лиферовање 2280 куб. м. туцаника, за оправку смедеревског друма, у канцеларији грађевинског одељења општинског на дан 14. јула од 9 сати пре подне до 11, када ће се и закључити, и оферти отворити тачно у 11. сати. Предрачунска сума износи 15960-00 динара. Кауција је према закону о јавним грагра!)евинама 1600 дипара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој капцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда, 6. јула 1904. год. ГБр. 2653.

Објава. На основу решења Суда општине београдске од 3. ов. мес. држаће се усмена лицитација за оправку зграда за мерину на Краљевом тргу, у канцеларији грађевинског одељења општинског, на дан 16. јула т. год. од 9 сати пре подне до 11, када ће се и закључиТи. Предрачунска сума износи 342-48. дин. Кауција је према закону о јавним грађевинама 40 дин. и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда, 7. јула 1904 г. ГВр. 2925.

Објава. На основу решења Суда општине београдске од 3. ов. мес. држаће се усмена лицитација за израду ограде око митрополитове баште на западном врачару, у канцеларији грађевинског одељења општинског, на дан 13. јула тек. год. од 3 сата по подне до 5 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 402*21. дин„ Кауција је према закону о јавним грађевинама 40динараитог у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право> имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда, 7. јула 1904. г„ ГБр. 3019.

ОГЛАО. У варошици Бољевцу, срезу бољевачкох, округа тимочког држаће се и ове године тро-дневни панађур на дан 13, 14. и 15, јула на коме ће се поред стоке продавати и сви ово земаљски производи законом дозвољени. У самој варошици постоји телеграфско-поштанска и телеграфска станица. Државна железничка станица најближа је код Параћина, а железничка станица белгијског друштва код Зајечара. Путови су у опште добри. Како куппи тако и продавци позивају се да овзј панађур пвходе, јер ће бити потпуно задовољни. Бр. 1064. Од суда општине вароши Бољевца, 21. јуна 1904. год., у БољевцЈ.

УРЕДНИШТВО И АДМИИИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Вдасник ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА Одговорни уредник ВОЈИСЛАВ МИЛ01ПЕВИЋ, кмет беогр. општине, Сарајевека бр. 26. Нова електричча штампарија ПЕТРА ЈОЦКОВИЂА, Бранкова ул. 18. — Теле *он бр. 336.