Bilten Bitefa

DANI POSVEĆENI DRAMATURGIJI ALEKSANDRA POPOVIĆA

Beogradsko narodno pozorište i Savremeno pozorište aključuju se u program 3 Bitefa sa predstavama Aleksandra Popovićac Tako će Savremeno pozorište prikazati 16»septembra "Smrtonosnu motoristiku", Narodno pozorište na svojoj Maloj sceni "Sablju dimiskiju", a Savremeno opet 23*septembra "Utvu zlatokrilu". Jedan dan Surreta sa stvaraocima Aleksandar Popović će razgovarati sa gostima i gledaocima 3 Bitefa.

PREDSTAVA "ORLANDA FURIOSA" U HALI SPORTOVA

Predstava "Besnog Orlanda" u mzvodjenju Teatra libero prikazuje se u Hali spbrtova na iNovom Beogradu, ulica Pariske komune br. 2 U ovoj predstavi publika će sve vreme biti zajedno sa glumcima, Glumci će igrati izmedju gledaoca, stvarajući tokom predstave scenu i dekor pred našim očima. Scene će se odigravati simultano, katkada na pet mesta odjednom, Nijedan gledalac se neće moći pohvaliti da je video celu predstavu, Do Hale sportova (koja se zvanično zove Dom fizičke kulture)sobraća sa Zelenog Venca autobus 36 za Bežaniju do Fontane, trolejbus 16 sa Zelenog Venca i "Putniknv" autobus od Gradske kafane na Trgu Republike, Predstava "Besni Orlando" je pod pokroviteljstvom Beogradskog "Putnika".

GROTOVSKI GOST BITEFA i JATA

Na vest da Ježi Grotovski dolazl u Beograd JAT je rešio da ovog uglednog poljskog reditelja kao svog gosta preveze na svojoj redovnoj liniji Varšava-Be ograđ-Varšava, Grotovki stiže 3«septembra u 18,50 časova, Bitef će predložiti Gotovskom da na kraju svog boravka slušaocima susreta staraoca govori o svojim utissima sa 3 Bitefa,

UTISCI SA IZLOŽBE

Juče je održan prijem za ansambl Narodnog pozorišta iz Titovog Užica Prijem je održan u Galeriji 212, Članovi Performens grupe, pred jednim eksponatom, pitali su svoje domaćine; - Da li je ansambl Bread and Puppet već stigao, - ? - Da li je to rekvlzita Bread and Puppeta, Jedan eksponat predstavlja hleb okružen bodljikavom žicom.

2