Bilten Bitefa

LOL IU. LIL IL II IL LI U IL LI IL II E II ILI II II O IO II II IO IL IL ILI II OI II U O O IL II II O O O II O U O II IL

BILTEN BJTEE

broj 1 beoogyvadsk+

zetak +ntermaotonalnı

15.septembam 1972 teataysk+ ZO,OO0.DB.....,,......n s ao o. TOSCCUGC.... ya aas ooo s aa ae oo1

MUFIA FSPEFT OTVARA ŠESTI BITEF

Velika špomska glumico Mura Bsbpept sa svojom trupom 13 Ba»vselohe otvara BITEP 6 sa predstavom "Jevma" od Fedepika Gavpsija Lopke u vežiji Viktova Gavsija.

Predstavu + ceo cezemoniJal otvavahJa festivala bpenmostđe Drugi program Beogzadske televistje u okvimu Studija 3. Urednik ovog prvog direktnog prenosa jedne predstave sa Bitefa je Zora Kovać. Reditelj je Apsa Jovomoviđ. Apsa Jovanović Je zadi ovog prenosa dobutovao juče ujutzo 1a Rovinja.

o08 VICTOR GARCIA PRVI PUT U BEOGRADU

Poznat: veditelj ViotoP Gaveta, Jjedihi vežise» koji je dobio dve nagrade Bitefa (sa "Gyoblje automobila" ı "Sluškinje", takodje sa MuviLjJom u glavnoj uloz~>) došao je prvi put u Beogyad sa svojom pzedstavom.

Pravo sa aerodroma ı krađeg sadvšavonja w hotelu Balkan sa celom teupom obreo se M Klubu književnika. Odmah je našao "svodnu dušu!" — Dušana MakaveJeva sa RoJim Je proveo duže vremema u vasgovoru o filmu "MistevLje opgantrsma”. Pesnik Brana PetzovtĆ poklonio mu Je u prolazu svoju krovatu sa avho-oeryenim prugama. Gaycra Je zamolio svoje domaćine da mu pprevedu nekoliko pesama ovog Ljubaznmog Čoveka.

oo8 — _PREDKOMFERENCIJA ZA STAMPU

Miva Tratlović 1 Jovan Cipilov, od»pžali su Juče sevoJu uobičajenu konfezvenelJu za štompu pred samo otvazonje Bitefa 8.

Vet broj domaćih ı stranih novinara, dokh Je čekao divektova { umetnıORog dibektora Bitefa, koji su smimili emisiju sa Ljubu MrLIna, razgovarali su sa Milicom Popoviđ + Jaeques MatieMz. Za to vvmemo 3 prrkzvajka posmatvao Ih je brižni otae Ateksanđa» Popović, naš posnati dramski pisae koji se veoma saložio u ongažanah]u + ukrašavanju same +složbe koja se večevas otvara u žutom salonu.

oo4 PRVI SASTANAK ŽIRIJA

Žiri Bitefa 6 odvšžao je juče bopodne svoj bYyVZ sastomak. Sastanku su prisustvovali Jovan HeistTić, Vlada Stomemnković, Zoronm Padmilovid 4 Bogdan Tiymanmid. Milehko Maričić se teči od g01Da 50 brVu predstavu. Ljuba Tadić je tvenutno na snimanju ” "Sutjeske", a Mija Pavlović je negde bio hestao, tako Je do poslednjeg trenutka bro u kontaktu sa posopirŠtem. .

Porsutnt članovi 311Jja odlučili au da o obliarmo hagradjtvahja odluče tokom Bitefa a možda i ma samom kraju. Iaime, savet Bitefa ostavilo Je 2i4v4iju da ne samo dode? nagrade nego ı da pronadje mek originalan hačih nagyradjavomja koJT bi odgovavao jeđnom festivalu novih posorišnih tendenoe1Ja. .