Bilten Bitefa

o04a KUCNUO JE ZADNJI ČAS LAŽNOM PROPBESIOHMALIZMU!

Uoči prvog doma Šestog BITEFa, wu "Ateljeu 212" vladala Je mneuobičajena (čak ı sa Komernu scemu)! gužva. To smo iskoristili da pokušamo (kao mogi pre mas) da u brsometnom ThtevoJuu P"smimrimo" Mivu Trazlović u — vaskovaku. Eo ko Je CU TRSUHRJO debiji kraj:

Magveći problem VI BITEF-a ?

– Sada isključivo mielim ma one koji imaju kate u prvim vedovima. Jep, x.Jikove stolice smo morall da Iisbacimo {5 sale, ba se bojim da ne shvate da su 1 Om Tabačemt. Medjutim, ako ne nadju sedišta. koja su obelešena ha njihovim katama, ne treba da byinu. To je briga novih tendemeija, pa se nadom da đe drugovi Dragoslab Mapkovtićđ, Bronko Pešić, Milom Vukos 1 ostali prijatelji "Steljea 2125" Tzbozitt svoja mesta pod suheem ovog festivala.

Mnog+t su se sabrihwli najavoma da, sa vazliku od prošlog BITEFa, ove bril:zčno hladne jeseni međe moći da se ogzeju ma visuelnim efektima ekstremog ismažđGDanJG fizičkog teatra. Da 1+ je sbog toga vaša blagajna u opasnosti?

– I ovako komeipirah BITEF napwo je našu kasu, mada nismo u najavama ThSsTstiPalt na nagom ženskom telu, koje Je dalje element savpPemenog poszoyišmuog izvaza. I to u nizu predstava: 'Jewvma", "Sjajni vetzovIL", "Don Bemavde Albe", "Leksžkon"”, "DuhovRc oko”... 411. to uopšte hije bitohje od prevashodne važnosti, Što dokazuje ogromo ihkeresovonje publike. koja Još ne sna kakva Je sva iznenadjenja čekuju.

TIzjavljivali ste da mnogo polažete ma svetsku premijeru "Opestije" Luke Ronkonija, Ttalijonskog reditelja, sa Ztalijahskim glumeima. na Ttalijmskom Jezsiku. Da 11 se tu šesti BITEP kiti tudjim pepjem — b?rvit put koo autop u internaeronalnom Smi slu ombioetosne byvedstave?

~ Maravho, Jedini auto predstave Je reditelj. 404, u obzedeljenju za takvu tUOzevtnu T hJemog sidđava u okvivu BITEF-a. sa vadjomje takve Tdeje, samo mi odgovaPOmo. Za se tu he ogleda ı kreatitnost BITEF-a?!

Ma prošlom, V BITEF-u, mnogi beogradski glume otvoveno su bružili otbobp prihuqtanju veoma slobodnog tretiIranja 1 pyrrimehjivanja njihovog asonmata – na Šta nisu Havikii u svakodnevnoj posorišnoj praksi. Da 11 se + dalje sbog toga svadjate?

~ form Kadm:lcvićd 1 ja ma to kažemo: Kuenuo Je poslednji čas lažnom profesiomaLizsmu! co4b TV: STA ZMACI BITEF?

Dyugt program Televtaije Beograd. u okvtivu emrstje "Studio 3", večevas se dipekMO uključuje u Šesti BITEP,. Uredđnih Zoza Kozać pove»ila je ovaj poduhvat vediZČe!du A4rei Jovanoviđu, kodi će, sa voditeljima Milomom Vlajčiđćem + Momom Kopovom, — T _ ektpom snimatelja Voje Lukića, dočavat gledaocima altnos feru pive Večexestrvala. Kamere đe se uk1juČita neposmedno bzed početak Lo»vkićne "Jezme", u ıiavodjenju Fombamije Muvije Espe»t 15 Bavceelone. Uvođdnu več daće MPG Tratlović, upravnzk PMAtetjea 212" ı diyehton BITEF-a, posle čega đe mrkvofon biti wouđeh ka DYVIm pOSo—

ttocima beogradske posopišne smotbpo. Osmovno pitanje biđe: sašto dolasžte na BITEF?