Bitef

Izuzetak i pravilo

Theater a.d. Ruhr Milhajm Savezna Republika Nemačka Bertolt Brecht: Izuzetak i pravilo Muzika: Reinhart Firchow Učestvuju: Veronika Bayer, Klaus Herzog, Stefan ‘ Matousch, Karin Neuhäuser, Daniel Rohr, Volker Roos, Christine Sohn, Leopold von Verschauer i Michael Witte. Premijera: 12. jun 1992.

Car Edip

Jedno od dostignuća ove prvoklasne družine je što, balansirajući između tragedije i komedije, ne upada u smešno. Fritz Schediwy kao Edip uspeva u nečemu što je gotovo nemoguće: vesto se prebacuje iz pozera koji šuška, u infantilnog kobajagi vladara koji maše mačem, a u isto vreme je čovek u potrazi za sarnim sobom, pravi paćenik, očajan zbog svoje sudbine. Na premijeri se čulo »bravo« veoma zasluženo kad je гее о Fritzu Schediwyju, ali i kad je u pitanju čitav ansambl, koji je još jednom dokazao svoje izuzetne kvalitete. □ Heike Kruschinski, »Recklinighauser Zeitung«, 12. novembar 1991.

Naš svet ne izgleda tako daleko od svela »Cara Edipa«, koji je iskoračio iz vremena pre vise od 2400 godina zahvaljujud Sofoklovoj tragediji. U ovom prevodu svog divnog dramaturga Helmuta Schäfera, Roberto Ciulli

Theater a.d. Ruhr Milhajm Savezna Republika Nemačka Sofokle: Car Edip (König Oidipus) Režija: Roberto Ciulli Dramaturg: Helmut Schäfer Dekor: Marina (Suturilo Kostimi: Klaus Arzberger Osvetljenje: Hartmut Litzinger Učestvuju: Fritz Sachediwy, Volker Roos, Stefan Matousch, Veronika Bayer, Axel Gottschieck, Manfred Hilbig, Hannes Hellmann, Maria Neumann, Christine Sohn i Michael Witte.

BiJEFir