Bitef

Danil Gink [Ginkas] Dramski pisac, rođen 1969. godine, sin reditelja Henrijete Janovské i Kama Ginkasa. Diplomirao režiju pri školí MHAT-a. Prvú drámu, Celavi brinet, napisao je kad mu je bilo 22 godine. Predstava po toj drami pokazana je na Bonskom bijenalu; glavnu uiogu

¡grao je poznati ruski rok-star Petar Mamonov. Drama je stampane u nemačkom časopisu 'Theater Heute” і izvodi se u Berlínu. Ušla je i u zborník ruské drame štampan u Velikoj Britaniji. Drama Danila Ginka К. /. iz Поста i kázne, po narudžbini reditelja, napisana je 1993. godine.

Kama Ginkas Reditelj, rođen 1941. godine. Završio 1967. lenjingradsku pozorišnu akademìju u klasi G. Tovstonogova. Debitovao u Rigi, dve godine rukovodio TJUZ-om u Krasnojarsku, a zatim se vratio u Lenjingrad. Od 1981. godine radi u Moskvi, gde režira drame Vagon N. Pavlove, Tamada A. Galina u MHATu, Peí uglova S. Kokovkina i Heda Gabler Ibzena u Teatru Mossovjeta, Plavuša A. Volodina na GITIS-u. Od 1988. godine stalni je saradnik Moskovskog TJUZ-a gde postavlja predstave Za pisi iz podzemí] a, I gra то Zločin i kaznu i К. I. iz Zločina i kázne, po F. Dostojevskom, Pogubi] enje dekabrista i Cmog monaha. Predstave К. Ginkasa predstavijale su rusko pozorište na međunarodnim festivalima u Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Italiji, Jugoslaviji, Turskoj, Finskoj, Švedskoj... Kama Ginkas je profesor Švedske pozorišne akademije. U maju 2000. godine predsednik Rusije V. Putin uručio mu je Državnu nagradu Rusije za režiju predstava Orni monah i K. I. Iz Zločina i kázne.