Bodljikavo prase

ПОШТАРИНД ПЛАЋЕНА, У ГОТОВУ

'Јоа&або

ИЗЛАЗИ СУБОТОМ

Уредништо и Администрација, Београд, Јакшићева 4-ау|| ПРИМЕРАК 2 ДИНАРА Претплату прима Ген. агентура за продају новина и часописа, Београд, Влајковићева 8. Претплата, тромесечно 20.— дин., полугодишње 40.—, годишње 80 динара.

РУКОПИСИ С Е ПРИМАЈУ, ПА ШТАМПАЈУ ИЛИ БАЦАЈУ

ОРДИНАЦИЈА ДОКТОРА НИПОНА РАДИ ПУНОМ ПАРОМ

Всшт ии&сшранст&а Њујорк Тајмс: Наше тру пе на Филипинима извеле су један савршен војнички маневар „а ла Денкерк", напустивши Манилу. Јапанци су се преварили страховито у рачуну. Ми, ако нисмо јачи бар смо бржи, нарочито кад бежимо. АсошЈетед Прее: Са зваиичне стране се дознаје да су јапански успеси на Филипинима аранжирани од стране Америке као да се бродови намерно шаљу у ватру јапанских топова како би ови што више муниције потрошили, ТАСС: Јавља да &е друг Стаљин за десет година на небу одржати пропагандни говор по угледу на Рузвелта и Черчила ако у међувремену, стављајући под језик цигле као Демостен каменћиче, отклони муцање. ТаЈмс: Даје билтен о здрављу сер Черчила, који је на самрти заједно са свбјим обећањима. Он верује да ^е му душа прећи у Нирвану 1943 год. а конзилиум да ће свршити много раније. ТаЈмс: Јавља да је Позориште Лондон доживело звиждање од стране својих симпатизера у комаду »Енглеско-америчке империјалистичке тежње«. Ради тога је дошло до промене улога. Насловну ролу игра Чан Кај Шек, његовог поклисара (или верног слугу) Антони Идн а домаћицу Рузвепт. Морнинг Пост: Јавља да радио Лондон у току ове недеље не^е давати извештај са Источно - азиског фронта. Док се спикери међу собом не договоре да ли је исти важан или не. Радио Москва јавља да је г. Идн примљен у аудијенцију код друга Стаљина коме је уз традиционални енглески церемонијал и помпу предао две луле »Маде ин Енгланд« са три пакла намирисаног дувана, а Стаљин да би доказао колико цени и дели мисли са својим дародавцем побра-1 Свих 20 авијатичара дођу тимио се са истим. I пред Св. Петра да им отво-

ДР. НИПОН: — Стрпите се г. Черчиле, још мало, ви сте одмах поново на реду.

Пилоти и Свети Петар

Послао Черчил 20 авијатичара да бомбардују Немачку, говорећи им да ће ако изврше свој задатак бити произведени у наредни чин и оДликовани. Ако ли, ипак, погину, добиће рајско место.

ри врата раја, јер су храбро погинули. — Колико вас има? упита Св. Петар. — Двадесет! — одговори вођа ескадриле. — Немогуће! То мора да је неки фалсификат. узвикну Св. Петар. Рајтер је јавио да се од 20 авиона само један није вратио.

ЈЕДАН ДОБАР ОДГОВОР дали би једног изврсног магарца. ❖❖ Стари лажов: — Кад сам био на Новом Зеланду догодио се страшни земљотрес. Пријатељ: — Па јеси ли се поплашио? Лажов: — Не много. Земл>а је више дрхтала од мене!

Чувени немачки филозоф Лихтенбергер, професор универзитета у Рреслави, био је врло духовит човек. Он је имао врло велике уши, и један господин који се с њим налазио у неком друттву, хтеде да дирне Лихтенберга рекавши му: — Ви баш имате врло велике уши господине професоре. — Имате право, одговори филозоф, моја уши и ваш разум