Bodljikavo prase

Вро! 16

БОДЉИКАВО ПРЛСТЕ

Страна 3

ирили ^©иебрили^е

К0Р30 П0СЈ1Е НОВЕ НАРЕДБЕ

Савремени разговори

— Око чега ее ови тукуI Око намирница! — Не. Око позоришних карата.

— Ко су ови! — Футбалери. — 1 ! — Неко им је ставио камен у лопту.

Савремена »УЛИЦДМА КРУЖИМ...« Улицама кружим Да свој дуг одужим Али тешко оном Кома руку пружим. ВеК осам држава Однесе поплава. Ко се са мном свеже Нека у гроб леже. И код мене сада Попустио конац Пропаде сва нада Јер напрсо лонац. Черчил ми јв име Ал' кад нисам здраво Ко је мени пришо Однео га ђаво. СсЖреллта ениџклтеуи{а Британика Атлантик — види Пацифик. Батииа — најчешки Ромелов поклон нашим трупама у Африци. Напредовање у Либији — и то наше за мало бејаше. Очинлек — човек који позитивно зна да батина није из раја изашла. Пацифик — изложба наших и америчких олупина. Радио Бостон — најновији лиферант бајки за малу децу. Рангун — почетак краја наше владавине у Бурми. Среброљубље — уобичајено особина наших лордова. Нови глаголи Денкерковати — про*и кроз пакао — или пакао угледати. Паризовати — осетити пријатељство Енглеза на својим леђима. Радиобостоновати — измишљотине лиферовати. Рајтеровати — лажи протуривати. Сингапуровати — оружје поклањати. Чунгкинговати — пасти под стечај. НОВА ПОРЕЂЕЊА Бежи од рада као Енглез са фронта. Крије робу као Американци ратне бродове. Не зна за страх као Енглези за победу. Пун је свега као море англосаксонских бродова. Разуме се у стратегију као Енглез у географију. Скренуо је с пута као риомски процес. Тврдоглав је као Нокс у давању демантија. Трпи као Мак Артур на Филипинама. ШТАМПАРСКЕ ГРЕШКЕ Од силнога рада на лицу му се појавиле велике грешке (грашке) зноја. Келнер, донесите ми торбу (чорбу), само да није врела. Да заслади ручак појео је парче пете (пите). Цело то вече провео је са својом драганом у бари (бару). Са таштом (ташном) под мишком оде на станицу да дочека ташну (ташту). Ударила га је тако силно по глави концем (линцем), да се онесвестио. Ла&аришна прим

Почело |е тиме што је »Елга« у друштву »Несуђених Зетова« присуствовала »Фигаровој женидби« која се изненада претворила у »Валпургиску но*«. Тако су »Усред бела дана« залутали »У долину Мораве«, где су нашли »Жизелу« како се ондулира код »Севиљског берберина«. У ствари то је било »Смучање на суву«. Али »Супруга«, која је била велика »Избирачица«, и ако је нашла да је њен

ЕПИГРАМ Од Лондона до Бостона Лажних вести треште звона Ту планове мрачне иују Бонбону нвм даше фииу Гурнуше нас у дубииу А сада нам душе тру|у. ДНЕВНЕ ВЕСТИ Бееплатне карте. — Сви они који су навикли да се возе бесплатно возом, лађом и трамвајем, позивају се ради важног договора за заштиту својих интереса. Састанак Ке се одржати на дунавској плажи. Протест дама. — Умољени смо од дама-пушача да објавимо следеће: »У последње време трафике нам не издају дуван, век само цигарете. Пошто ми као дома-Кице знамо да је дуван рентабилнији од цигарета, ми одлучно протестујемо што нас мушкарци терају у расипништво«. Неуспео клуб. — Био је учињен покушај да се оснује клуб или друштво људи који ничим не тргују. Уписано је било ве^ око 100 чланова, али је касниЈе утврђено да се и они баве трговином. Или -проносе новости, или лицитирају патриотизмом. Тако се овај клуб није могао остварити. Ово је најбољи доказ да је меркантилни дух у нашој средини узео маха, што је за сваку похвалу.

»Ђидо« лицемеран као »Тартиф« мислила је у себи »Посао (е посао« и желела је да се не проведе као »Зона Замфирова«, веК да са »Вертерома проведе »Јубилеј у цветној Шпанији«. Али љубоморна »Тоска« сматрала је да су »Сто милиоиа долара«, стављени у изглед као мираз, најобичнија Подвала, а нарочито због тога што су њој и »Уличии свирачи« рекли да су то »Све саме лагарије«.

ЛОКАЛНЕ ВЕСТИ НиЈе интересантио. — Пошто није дозвољено вешање на трамвајима публика је врло незадовољна, па један велики део грађана, за инат, иде пешке. Гоет за осуду. — Неколико лопова после успешно извршене крађе, лумповало је у кафани и полиција их је баш тада ухапсила. Овај гест полиције наишао је на осуду у лоповским круговима пошто није право да се лопови џабе муче, а не могу да уживају. Преображење. — Многи Београђани, који до скора нису веровали ни у Бога ни у људе, почели су да посте цео ускршњи пост, па се спремају чак м да се ггричесте. Пожртвовање. — Татице и мамице, златне београдске омладине, која су пописана за радну службу учинили су колективан корак да се њиховој дечици повери један врло важан задатак. Наиме, ова омладина је спремна да са својих прозора контролише ницање поврћа у башти. Услов је само да се остане на асфалту, пошто одлазак на село, квари тен и руке. Претплаћујте заробљенине на „БОДЉИКАВЕ ПРАСЕ"

— Хоћемо пи на партију покера! — Хвала... Не чисти ми се снег!

Нратно и јасно

Зашто свуда кудиш коњско месо, а сам га једеш! Па зато да би «а виш« било за мене.

пошшв огшо ПРУШТ&О пви п оке рјј. КАЧМН^ЕМИ СУ ПРИ НУДМИМ РАПОМ