Bodljikavo prase

КОМУНАЛНА ХРОНИКА КУПОНИ, КОЈИ СЕ НЕ ВИДЕ Објављено је да се на полазним трамвајским станицама уводе разнобојни купони којима ће се спремити гурањв. Што се тиче гурања, оно је, заиста, укинуто, али те купоне још ниједан трамвајски путник није видео. Вероватно су тако вешто обојени да се уопштв не могу видети голим оком. САДА НЕ МОЖЕ Зимус, када није било трамваја, шпедитерски аутобуси били су препуни сввта, в сада нико неке ни да их погледа. Чим нестане мраз, одмах ов води рачунв о моди. ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА Да се не би трошила вода, у Београду је уведено да се улице чисте на »суво«. Чистачи се труде да прашина што више пада на пролазнике, зато је шетња улицом, рано ујутру, врло пробитачна. ШТА ЈЕ НЕМОГУЋНО ♦ Да Енглези хладнокрвно примају ратне извештаје о губицима и поразима британске војне силе. ♦ Да Стаљин мирно и равнодушно очекује рбтно пролеће. ♦ Да савезници престану да се свађају и да нападају један другог, ко је крив за толике неуспехе и поразе. ♦ Да британска влада спречи пораст мржње код египатских националиста противу Енглеза, који се у Египту понашају као завојевачи. ♦ И да америчка бродогдадилишна индустрија надркнади толике губитке англосаксонке морнарице. МАЛИ ПЕРИЦА СЕ ПИТА А Да ли се „слободнозидарска ложа" зове тако што у њој зидари смеју слободно да ложе? А Је ли је „вуцибатина" човек који увек вуче какву батину? А Да ли „књиговезац" веже књигу зато да му не побегне или да му је неко не украде? Д Зашто „генерални дирек тор« не носи палетушке? А Да ли „навијачи" приликом утакмица навијају сатове? УЛИЦАМА ШПРИНТАМ — Пева једна звезда стара, што рекорде не обара. Улицама шпринтам Рекорд да обарам, Кући радим, ринтам, Кондици|у стварам. Главу, руке, ноге, Све сам поломио, А због жеље многе Да бих славан био. Живимо за рекорде Али то баш не бива. Нема славе горде, Шепавост је крива. Новац, благо, сре^у, Нудише ми многи, Али ја то нећу Тражим рекорд срећу. Живот ми Је прошо Ко небрано цвеће. Рекорд, ава|, никад К мени доћи неће.

Злл

жена

Откако |е земље И на н>о| све живо Зла жена |е увек Насађено криво... Све |о| нешто смвта, Све |ој није право. Цепог века не зна Који Јој је ђаво! Час вам се насмеЈе, Час се и наљути Напаћену душу До дна вам узмути... Модра, као чивит, Али не попушта, Гора је од змиЈе Истина Је сушта. Која ово чита Нека се не љути, Саветујем братски, Боље да заћути: „Ћутање Је злато То и народ каже: Злим Језиком жена Руглу се излаже... Што је Језик дужи И више лапара Тиме жена себи Већи малер ствара... Одмах се ту види Колико Је сати: Да Је зла и жучна Свако ^е да схвати Да су жене такве Није прича нова Ја овде поступам Као она| чова, Кад Је |едно| реко: „Како си, зла женоГ Поздравимо зпоћу Путем даље креноИ |а идем даље, Поздрављам „зле жене" Па ма се и, оне Љутиле на мене.

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА Милош Новаковић, Ковин (Банат). — Награда од 200 динара послата вам је поштанском упут» ницом дана 9-1У-1942 године. Петар Мићић, Но*ај, ј, п . Богатић. — Јавите своју нову адрвсу да би вам се послала награда од 1.000 динара,

УЧТИВ ЧОВЕК — Да ли имате неки приговор овај кафиТ — Не, госпођо, у отсутности некога није никад пристојно говорити рђаво. УХВАЋЕН Жзна пита мужа: Јеси ли предао данас оно писмо на пошту? Муж: Дабоме да јесам, Жена: Ето, а нисам ти га ни дала.

ИЗ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА СНАБДЕВАЊЕ Накнадно издавање мармеладе. — Накнадно се издаје мармелада и то: по 15 кгр. Џугашвилиу Стаљину и Винстону Чорчилу; по 10 кгр. Франклину Рузвелту и Чанг-Кај-Шеку, да засладе живот после толико горких разочарења. Издаје се со. — Позивају се сместа спикери радио Лондона, радио Москве и радио Бостона да подигну своје следовање соли, да у будуће, кад говоре, посоле оно што лажу. Позива св Черчил да подигне бурв зејтина од 500 кгр. ради подмазивања свога грла, како би могао лакше да гута вести о поразима на свима фронтовима,

— Какве су то експлозије! — То публика праска од смеха прасета".

на претстави „Бодљикавог

— Јесте ли пронашли што ново! — Ето остарио сам док сам пронашао серум против старења.

Овамо, овамо! Ко Је жељан смеха И наивне шале које душу красе. У весељу никад није било греха Хумор свима нуди „БОДЉИКАВО ПРАСЕ" Прилика се ова пропустити не сме; Скечеви, куплети и музичке шале. Поред тога балет и народне песме, Зато тај театер гледаоци хвале. По програму евоме, све Је друге туко; Ту су славни глумци с београдске сцене. Ево, оваЈ, глете, од смеха је пуко Овамо, овамо и људи и жене.

^'.иили }с1.иии/.^г!

миноловца

■к

ЧАС БбЛЕТД, ХУМОРД И ПЕСМЕ Сутра, у недељу, 26 априла, у 10,30 часова пре подне и у среду 29 априла у 17 часова по подне ХУМОРИСТИЧНО ПОЗОРИШТЕ „БОДЉИКАВО ПРАС Е" одржаће ДВЕ ПРЕТСТАВЕ Н А НОЛАРЧЕВОМ УНИВЕРЗИТЕТУ Са новим и одабраним програмом Учествују госпође: Ира Васиљева, Вера Костић, Вера Кокошевик, Цока ПерикНешић, Вера Петри1>, Мила ЕрцеговиЂ. Господа: Јоваи Танић, Милош РистнГ., Дца Цветковић. Јован Стефанови ^-Курсула, Пца ЋорЂеви*, Марко МитровиЂ и чувени комични музички трио „ЛУМПА1ДИ ВаГАБУНДИС".

ПОСЛЕ УСКРШЊЕГ ПОСТА Два наша еминентна позоришна уметника, Милорад Рајчевик и Станко Колашинац, срели су се после ускршњих празника и Један другога запитали за јуначко здравље. — Јеси ли се чиме омрсио за Ускрс, Станко? запита^е Рајчевић. — Ја, Бога ми, јесам. И те још како! — Шта? Гуска, куран или можда јагње? — Ни мање ни више — него баш прасе. — Ма шта говориш. Па што ме, болан, не позва макар на мезе. Где си то набавио, колико је било, колико ти је траЈало? — Купио сам га на улици и било је три дана... — Ух, брате, што нисам знао! — ....читања и смејурије! заврши Колашинац.

Госпођа Скоројеви^ пати од „планинарске болести". Гдв год стигне она се хвалисв о своЈим излетима и савршеном познавању тешко приступачних предела. На ј-едном монденском журу, док је она причала успомене са свог боравка на Лов^ену, један млади композитор је запитао: — Када сте били не Ловкену, дали сте видели и Његошеву капелу? — Ох, природа ме је толико заносила да сам врло мало могла да мислим на музику. А осим тога та кагтела се баш у то време налазила на турнеји по унутрашњости. Главни уредник: Светомир Сто(ановић. Уредник за илустрације» Теодор Докић. Власник и издавач: Светомир Стојанови*. Телефон редакцијв: 25-592. Штампа: Штампарија