Bodljikavo prase

Ерој 26

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Страна 3

... шшшшш

'у ШШНШШ

НЕДЕЉА, 17 МАЈ Неки пут се деси да код нас Недељом не пада киша, па тако и данас. Одем са пријатељем у шетњу у Топчидер. Огрејало сунце а народ навалио на шуму да се склОни у хладовину. — Видиш, — каже мој пријате љ — како су БеоГрађани фино удесили грејање са Кошутњаком. И зими и лети. — Како то? — Па тако. Зими су пр&носили Кошутњак куНи да се греју, а сада је испало да сб и лети греју у Кошутњаку. ПОНДЕЉАК, 18 МАЈ Данас слушам ј&дан разговор у бифеу. Стбје два господина и пију шприцбре, а један ће тек да каже другоме. — Ето кџко данас свбт тргује! Недостајало ми нешто намештаја па одем у једну радњу и купим трпезарију: сто и шест столица. После неколико дана одем у продавницу и кажем продавцу: „Господине, ви сте ми продали лош намештај. Једна столица ми се већ излонила". А он, знате, шта каже: „Па сигурно сте седели на њој". УТОРАК, 19 МАЈ Наредили надлежни шишање ђака у нижим разредима, па се код наше омладине створила читава пометња. Данас мој сестрић, ученик другог разреда гимназијб узео телефон па говори: — Хало, Верице, јеси ли ти? Знаш, хтео сам да ти кажем да од данашњег састанка нема ништа. Идући састанак ти заказујем у исто време и на истоме месту, али само кад пр&ћем у више разрбде и могу да носим фризуру а ла грос... СРЕДА, 20 МАЈ Путовао сам данас мало у околину Београда возом. Кад сам се враћао, доћем у одрећено време на сеоску станицу а воз никако да стигне. Питам дежурног чиновника зашто нема воза а он каже: — Задоцнио је. — Па, добро, а зашто вам онда служи ред вожње? — Па да знамО колико је задоцнио. ЧЕТВРТАК, 21 МАЈ Сретнем се данас, приликом шетње са једним својим Пријателем. Поздрависмо се а он ће те к да каже: — Нема те никако код нас. Моја клаћа сестра сб стално распитује за тебе. — Каква млаћа сестра — зачудих се ја. — Колико знам, ти. имаш само једну сестру, и то близнакињу. — Д а - — каже мој пријатељ. — Када смо се родили, били смо близаици. А сада је она за једио десет година млаћа од мене. ПЕТАК, 22 МАЈ Данас сам чуо овакав разговор измећу једног мондена и једне елеганТне даме. Он је позива у свој стан, код ЦветкОве иехане. и пита је:

, — Драга, знаш ли каква је разлика данас између фијакера и трамваја бр. 6? — Не знам, — каже она љупко. — Онда утолико боље. Идемо трамвајем. СУБОТА, 23 МАЈ Моја сусетка, једна симпатична млада дама дошла данас код своје маме и каже: — Знаш, мама, онај младић, с којим се састајем, питао је данас колико имамо прихОДа, да ли је ова кућа наша, како ти стојиш са здрављем, колико имамО резерве брашна и масти и кад ћемо да га позовемо на ручак, па не знам да ли то да схватим као брачну понуду или не?...

БОН-ТОН Шта није присто но реЂн Ако мислите да ^у се оженити вашом ^ерком, без мираза, горко се варате. Да ми нисте дали сирће, уместо вина? Ала ћете ме оговарати кад одем! Служавка вам је лепша од жене! Е, хвала Богу, већ је време да идем.

Ђокичин ленсинон разбојник — окај који ради за разбојем сатиричан човек — чсвек који се сатире кад иде механички живот — живот у механи патријархалност — добри односи са патријархом.

Преча је ношуља... Сада би требало, да се одржв утакмице за пехар, али како су Духови најбољи спортски термин, у недељу, и понедељак 1\е се одржати утакмице које су „Касаштик", јер и велики клубови треба да жив-е, а за сПортску идеју је лако. Над футбалсни тим оде у позориште

Тренирају Црноберзијанци, пошто им је сваки посао пресечен, сада тренирају кроз-кбнтри, кроз орање и стрњике, пошто желе да скину сало које су стекли гулећи своје ближње. Све на свој начин

. ПАПОО

Кад судија кошарке није објективан... Решила се да испуни књижицу

— Зар већ немаш новаца. Па зар ти нисам купио да бележиш издатке) — Пара немам, а у књизи има још девет листова саних.

књижицу

Некад (сентиментапни танго] Некада бејах срећан бескрајан Препуна беше кућа ми сва... А сада... све је само прошпост: Иза решетки станујем ја.. Брашна, масти, меса, шећера Свега беше некада код мене... И волеше ме, стога сви: деца, Људи, а особито жене... А сада свему је кра|! Иза решетки чезнем к патим О, кад ћу опет бити спободан, Па да се црној берзи вратим!

Мек=ам се (весели валцер) Некада бејах фијакерист, Постадох потом ја месар, Сада сам, ево, спастичар, Сутра ћу бити филателист Мењам се... Живот је страшно скуп Мењам се... Иначе био бих глуп... Мењам се! Мењам се, Као пролећни дан, Као лажљива жена! Све ми је само успомена И један диван сан...

Истине дзнашњице Ленштина је човек који се не претвара да ради. Најтежа је болест — пОследња. Све има свој крај само кобасица по два. Оговарање је исто што и црвенило на усне: налази се на уснама ве^ине жена. Сретан брак био би онај у коме би жена била слепа а муж глув. Гостопримство је врлина која нас наводи на то, да кљукамо, појимо и нудимо особе којима то није потребно. Логика је корисна ствар, коју продајемо готово увек без упутства како се треба њоме служити.

ши ошси Тражим у закуп један шпајз у поштеној породици, величинв <5 до 6м. за смештај једногодишње резервне хране, пошто ми је мој шпајз тесан. Цена споредна. Обратити се под „један коме се може".

Лажу вас кад кажу — Ја сам пропутовао, што но кажу, готово цео свет. — А то ј-е искључено. Ја сам господар у својој кући. — Верујте ми, кајем се, што сам... — Што се тога тиче, савест ми је потпуно мирна. — Увек сам желео да узмем за жену, девојку као што си ти...

ПРИВГЕДНЕ ВЕСТИ Једно банкротство Позната београдска фирма »Црна берза« А. Д. пала је под стечај. Последица је знатно смањен луксуз и укинут провод код читавога низа привредника који су имали девизу: »Неком рат, неком брат«. Ова је фирма дошла у кризу 13 маја а кључеве је предала 20 о. м. Скроман бакалин Пера ПетровиК бакалин са Чубуре, решио је да затвори радњу што му је приликом поделе ше&ера муштеријама остало свега 202 кила као ^ар од кантара. Са тако малом зардом он неће да ради.

Мтшрерска еле1и{& Тихи је Топчидер — кажу Не верујте јер вас лажу Јер овде тек мира нема, Свуда жзрка кроца кипи Иза свгког, овде грма. Чујеш како кг.упа шнрипи.

Препоручујемо наше ликере и вермуте, првокласне израде. За квалитет гарантујемо, пошто нам је сав сахарин, којег смо имали на лагеру, заплењен. Брака Јевђеније. Тражимо добровољце за одбрану Индије. Стан, храна и вечно насеље обезбеђени. Плата по споразуму. Обратити се писмено на Вавела. Искусна математичариа даје домаћицама часове из књиговодства, рачунице и мађионичарства. Обратите ое на „Прасе" под „Мадам Помпадур".

Услед несташице тонаже закупљујемо све бродове, дереглије и чамце, који нам требају за инвазију Европе. Понуде слати на адресу „Ујка Сам".

НЕ ЧУДИТЕ СЕ — Па ти си, женице, прави анђео, зато не^у да ти купим хаљине. — Баш &у да питам зубара, шта је с мојим зубом који ми је извадио. Да ли је оздравио или не? ♦♦ Дошао Циганин ку^и и нашао своје дете како крвари. — Где ти је уво, Никола? — Одгризло ми га прасв. — А зашто не плачеш? — Зашто да плачем, одгризао сам и ја њему уво!

— А није ли Вас опомињала саеест да не крадете. — Ех. нешто ми |е шаптало, но ја сам каглЈВ, господине писарв!