Bodljikavo prase

Страна 8

БОДЉИКЛВО ПРАСЕ

Број 27

Бела удовица — Моја жена тражи да јој, у време кад је на путу, пишем сваке недеље писмо од четири страие. — О, — моја је много скромн«ја и задовољна је, ако јој сваких четрнаест дана напишем четири речи — на купону од попгганске упутнице. Учтивост Једна лепа Американка, наравно пре рата, учи да шофира у Шангају. Размажена, она јв етално правила карамболе које је њен муж плаћао чековима. Једнога дана возила се она по френцуској концесији и пошто нијв на време укочила, улети са колима усред једне кафане, где направи русвај. Испретура столове, поруши вазе са цвекем и растера госта. Ресторатер, Кинез, коме се желудац преврте када је видео учињену штету, када виде лепу даму у колима дубоко се поклони и рече: — Мипостива госпођо, ово неколико корака од улице до моје касе могли сте ипак пре1ни пешке е стајало би јеетиније. — Ја плаКам, мистер — одговори Американка и поручи коктел од чоколадв.

Упецан

Један човек приђе пецачу и упите га: — Како вас служи ерећа у пецању! — Извенредно! Упецао еам двадесет пастрмки. — Збиља. —• Часна реч. — Онда имате да платите казну. Овде је забрањено пецвти пвстрмке. Ја сам чувар. — Али ви не знате ко сам ја. — Не. — Ја сам највећи лажов у овој околини.

Зашто је магарац? Јовић је чуо један добар виц, и замисли како ће бити интересантно да изненади жену. — Знаш ли зашто сам ја магарац? запита весело, чим је стигао кући. — Не знам. Али сам те хтела већ више пута да запитам.

Шофер: Шта? Ви тражите пет хил>ада динара за претрпл>ене болове само зато, што сам вам претерао ауто ћреко ноге? Ви мислите ваљда да сам милионар? Поврећени: А мислите ли ви, можда, да ја имам хиљаду ногу?

- Зар не напазиш да |е много здравије бити на еунцу без - Могуће, али Је ипак боље да имамо нешто на себи, |ер...

икаквог одела. знаш... сунце је средњег рода.

Поповић се тужи своме шефу: — Наш благајник данас ми је опалио шамар. То не могу да дозволим! — Али, драги пријатељу, одговори шеф, не могу ја лично да обавим све послове. ♦♦ — Леси ли чуо да је Петровић умро? — Јесам, а коме је оставио своје имање? — Све што је имао оставио је градском дечјем дому. — А колико их је било? — Осморо.

Нова размена — Ти ме више не волиш, говорила је тек удата жена, — ти ме више не волиш! — Али драга, напротив, уверавао је младожења. Како само долазиш на ту идеју? — Ти ми кажеш, да од стотину жена ниједна није тако љупка ко ја... — Па шта у томе налазиш сумњиво? — Али раније си ми увек говорио од хиљаду жена!

ФИЛМСНА ПРИЧА

Прочитао тог дана „Др. XX" у новинама оглас „Тражи се вереник" и, како је одувек био слаб према огласима, заинтересовао се за њега... Да, увек се он користио њима. Тако је, на прммер, из новина упознао, „Кору Тери", и доживео са њом три „Љубавне иоћи у Венецији" (Мећу нама нека остане, да је после тога дошао „Сензационални процес", у коме је доми-

нирало Корино „Оптужујем", пошто јој он беше оставио „Срећно наследство"...). И овога пута, хтеде он, да се користи огласом. Неко ће помислити да је „Др. XX" имао намеру да уће у златан јарам брака, тј. да напусти „Рај нежењених"™ Врага! Таман би му то било потребно!.. Више је он волео да је слободан и да стално доживљује „Разблудну ноћ"

писци

— Знаш, треба штедети на хартији. Због тога |унак мог новог романа умире на 174 страни умегто на 280.

са другом по девизи: „Прва на коју намериш"... ... Састанак јој заказа „На Мајчином гробу" (Ново гробље, парцела X, гробница V). Дошло мајско вече, Мирисане су „Мајске руже" и „Бели Јортовани"._ Он је стајао крај троба своје мајке и очекивао њу, непознату „Гладну љубави"„ Наједиом се трже, чу кораке, окрете се и мање би се изненадио да је угледао „Вукове прериЈе". Пред њим је стајала, главом и репом, „Марија", „Хусарева вереница". — Ви? промуца он... — Да, одговори сетно она. Видим да сте се изненадили... Уосталом, ни ја нисам била сигурна на кога ћу наићи... Знате да сам била вереница, али, не знате то, јуче сам покварила веридбу и затражила сам новог вереника... И шта има ту да се много прича. Свидеше се једно другом... падоше у загрљај, уносећи у миловање ону виртуозност, која се стиче у „Школи љубави" (Та вештина миловања била је наследна, помало, код „Марије", јер она беше „Дете љубави"). Епилог тога била је „Свадбена ноћ" у „Гарсоњери" у којој пре тога живљаху „У екстази", „Беата и ђаво"... ... „Мајске ноћи" су свеже, скоро хладне; небо је осутозве-

здама, међу којима бриљира „Звезда Риа"... Али ова ноћ беше за њих врела као њихова млада тела, пуна страсти, еротике, као „Андалузијске ноћи"... — „Само ти", говорила му је она у полусну, док је он проналазио код ње „Тера инкогнито"... Сутрадан сам прочитао вест: „Др. XX" и „Марија Невер", верени... Та вест је особито по-

годила „Кору Тери", која ће сад са „Госпођом Луном" да препричава, ко зна по који пут, о својој минулој љубави... Брак наших пријатеља биће свакако срећан... Њима престаје да важи девиза „Др. XX". „Прва на коју намериш" и она уступа сад своје место „Женином каприцу" „Марије", која је, у суштини. добро „Весело срце"... ' Није лело од тебе што се љубакаш по Зиоекопима. • Па и ти то исто чиниш. ' Да, али |а се љубим са мојим веренико** • Па и ја са њима.