Bodljikavo prase

3

? 'Ч

БОДЉИКЛВО ПРАСЕ

О Н Ј Е ПОСЛЕДЊИ

Спојгисс-ки гпиХрам Нама пежи то у крви »Дон Жуан« је увен први И грке су доказ нов Тај ће паре да заради На Жуане ко се кпади И џокеја слуша зов. НЕ ПРИЈА ИМ АСФАЛТ У последње време је приме^ено да одлични провинцијски клуббви губе у Београду. Неки тврДе да играчима из паланке не прија асфалт а други мисле да им шкоди кујна. ЛЕПА СРАЗМЕРА На бициклистичким утакмицама било је око 20.000 душа, од којих је платило улазницу њих две стотине. ПАРАЛЕЛНО СА РАДЊОМ У летњем купу је »Хајдук« победио »Митића«. Изгледа да форма »Митића« зависи од форме радње, па када је радња у скоку и тим постиже успехе и обрнуто. Бодљикаве истине Младу, живу и веселу удовицу или треба удати или затворити у манастир. —ОЧовек може туђу жену гутати погледима па ипак чезнути за својом. —ООни који се сувише одају сигним стварима постају, обично, неспособни за велике. —ОМуж не требе никада први дд заспи и последњи да се лроС>ди. —ОБог је мачки за одбрачу дго нокте а жени језик. —О— . Копија често пожње успех који Је заслужио оригинал. —ОБоље је бити маторо дете него млади старац. —ОЗа владање над женом није довољно ватрено срце него и хладна глава.

1

Дефиниција лепоте

Модел код сликара; — Реците ми, молим вас, шта је то лепота? Уметник: — То вам је госпођице рај за очи, пакао за душу, чистилиште за џеп. и Мшт ли^е — Погледај тамо, она два стара господина, који личе као јаје јајету! — Можда су близнаци? — Ама шта говориш глупости. Зар под старост? НЕСРЕБАН ОТАЦ — Чудновато, да ви не волите музику, а све три кћери су вам музикалне. — Драги пријатељу да су то ваша деца и ви бисте бежали од музике.

— Ево младићу, добили сте сина. — То није право, он је дошао лоследњи.

<%Ш2 ТЈ7

НЕДЕЉА, 8 АВГУСТ Пошао ја јутрос сабајле на плажу и ухватио место у трамвају па сав срекан дремам на своме седишту када у кола уђе један брачни пар. Обоје позамашни. Како седоше одмах жена отпоче да говори као чегртаљка. Хоћеш, нећеш, мораш да је слушаш. — Слушај, богати Мико — каже она мужу — ти не мораш свуда да причаш да имаш проширење стомака... — Каква је то опет тајна? упита муж и брише знојево чело. — Неће нико да нас зоее на ручак — додаје она а 6н се чешка по ћели па каже: — Право велиш... ПОНЕДЕЉАК, 9 АВГУСТ Мој кум Љуба познат је као весељак и шаљивчина. Сретнем нем га данас он се наоблачио, што веле, тек што му киша не кане из чела. — Шта је куме? Шта си се снуждио? питам га ја. — Море мани! Јуче ми био рођендан па сам надобијао толико поклона да не мог/ све да их понесем. — Зар сада толики поклони? Па шта си све добио? — чудим се ја. — Од таште сам добио машну и од жене машну. Једну сам везао око гуше а другу сам оставио код куЈне јер не могу да је понесем... УТОРАК, 10 АВГУСТ Пођемо ја и жена на пијацу и успут сретнемо комшику Ве? 1 ру. После облигатних поздрзва упита моја Сојка: — Баш ме је изненадила веридба вашег брата. Је ли то љубав на први поглед. Па нема ни две недеље како је говорио да је убеђени противник брака. — Није љубав на први поглед, али је на други... — Како то? — Пе теко, када је први пут срео Нату, није знао да је њен отац милионар. СРЕДА, 11 АВГУСТ — Јао, слатка, што је данас тешко са послугом, — закука јутрос госпа Савка, моја лепа комшика — иначе по занимењу удовиц« — када дођв на кефу код моје жене. — Сигурно се нешто десило? — умешах се ја у разговор, јер сам много волео да разговарам са лепом комшиком.

ми а он се

— Било је, како да није било — вели она љутито. Најурила сам моју Марију... — Шта је урадила? — чуди се моја жена. Па она је баш добра и поштена девојке... — Добијем ја од господина Боре, доктора, пар гусака па јој кажем: Јесте ли Марија јели гуске? — А она мени каже: Јела их нисем али сем их често служиле... Ја осетих где нишани са овим па је ухватим за рамена и најурих. ЧЕТВРТАК, II АВГУСТ Пре десетак дене Драги монден отишао на плежу и тамо му неко украо златан сат. Кукао он и проклињао неколико дане, кеде се, одједном, данас, појави са својим украденим сатом — Где га нађе? — питамо га смеје. — Море, лопов био нека будала. Замисли, украо златан сат па отишао да га прода у Заложну бенку. — Пе ште је било — респитујемо се ми. — Шта је могло да буде? Овеј сет већ двадесет година иде четири пет пута у »рем« па су га одмах познали и јавили ми телефоном, ПЕТАК, 13 АЗГУСТ У друштву се поведе разговор о разним професијама па тако неко рече да је лекарски позив много племенитији него други позиви, рецимо адвокатски — То није истина, — викну Марко адвокат. — Како није истина — опонира му Стева фармацајт, — када лекар лечи и спасава а адвокт семо упропашкује. — То су приче — вели Марко. Све је то исто. Адвокат ти отвори очи, а доктор ти затвори. Ту је једина разлика, али обојицв ти наплаћују ту услугу, па када добро промислиш, едвокат је кориснији и хуманији јер те бар остави у животу. СУБОТА, 14 АВГУСТ Трајко предузимач посвађао се »на мртво« са Цанетом, својим кумом, тако^е предузимачем. Свађа је била врло озбиљна па је Трајко чак ударио Цанету шамар. Сада се сви шале са њим у кафани, али он узима ствар озбиљно па не види да га дирају. — Знаш ли, бре, Трајче да Цане учи боксовање... — клже му Тошв бвкалин. — Ако џанум —- вели он. Учим с« и јл— А шта ти учиш?... — Трчање... — каже Трајче и шеретски се смеје.

СЕЉАКУ Наш је геџа вредан, пигом Зато сад са жетвом хита Да обори новим житом Скупу цену лањског жита Свака гуша биће сита Када роди толко жита. КУКУРУЗУ Када неће сила виша Да на време паднс киша Кукуруз јо спор А сељаку с наших стран« Кукуруз Је главна храна Ту је, бато, чвор. ЖЕГИ Твоја снага већ истекла Месец си нас дана пекпа Ал' сад ти Је крај Јер јесен већ зна шта радм Хо*>е да нас све расхладм И то сасвим фрај. ЧАРОБНОЈ КАФИ Жена која верност чува Мужу тазе кафу скува А чим гутљај муж прогуне Фришка љубав онда сунв Реп подвије као штене Па у жену ваздан блене. СЕБИЧЊАЦИМА Код нас дању ип у зору Сви певуше ал у хору Нек се ори гпас Уз ракију ил уз шилср Глас вежбају сви за трилер У пићу је спас.

Бодљикави лексикон Проницљивост — често је то особина неке будале коју његови пријатељи сматрају оштроумним. Срце — несмотрени посредник између илузије и стварности. Мисао — поставе речи. Часовник — сито за време. Састанак — неспоразум између две особе које једна Другу чекају на различитим местима. Оригиналност — савршена уметноСт, која нажелост има ту ману што се њоме баве многи почетници. Мода — индустријализација смешног. Памћење — чивилук искуства. Вино — риигишпил у течном стању. Кишобран — гљива гардеробе. Наивност — својство дб кбјег жене доспу многобројиим ситним лукавствоима. Дакле — травка која често микне у говорима оног који нема шта да каже. Љубав — ништавна стварчица која већ вековима успева тблико, да са њоме стално озбиљно поступају. Хидроавион — авион у купакем костиму. Тика-така — дисање часовника.

Главни уредник: Теодор Докић. Влесник и издавач: »Пу©«*вТ*» •еједиица« к К Телефон редакције: 25-681. Штампе »ЛУЧА«, Београд, Крв- > љице Наталије бр. 100.