Bodljikavo prase

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

&иугас$

ЕПИГРАМ Пнста се |е баш утрла Седам трка, петнајс грла Баш иде на зор Јахачко се коло чешка Мора да Је негде грешка Сад се тражи чвор. ВАЉЕВО ГУРА На футбалском митингу чзме1)у Београда, Баната и Ваљеаа, Ваљево је оСтало победник... То је зато што тамо футбалери не иду на плажу. КАДА ЈЕ ЧОВЕК ТАЛИЧАН Од како је чика Веца постао сопственик тркачке штале, у свакој трци му стигне по неко грло у победи. Али он је познати батлија коме и петлови носе јаја. ЧУК... ЧУК... ЧУКАРИЦА Боксери са Чукарице да би олравдали своје име ишчукали су пулене Томе пророка. Њему је то утеха што је прорекао овај резултат.

Келнер: — Молим лепо) Гост: — Доведите ми берберина. Јер док сам чекао на вас лорасла ми брада.

Међц. шЖиџ

— Знаш ли зашто аелики београдски клубови неће да играју по унутрашњости! — Зашто) — Па плаше се. Кад их оаи усред Београда туку шта је тек остало кад би играли на саом терену!

ТУРШИЈА Узбуна |е ових дана Због црвених патлиџана Пронео се глас Да им смета клима сува Мора да се одмах кува Последњи је час! ЗАМЕНА Калимегдан од чуда се стресо Дошо сира да замени месо Ал с80? срећаи коће и да пости Јер ту стари вицсви не пале Па касапи не сме да подвале Јер у сиру барем нема кости. ОМОРИНА „ Кад Београд остаде без воде 1 Код купача из беса и моде Вапај чу се и на небо оде Ту заплака чак и сила виша Па да ове кукумавке стиша Обећала да ће пасти киша. ДУВАНУ Пушачи су оданули Јер су добру новост чули За њих бићс дуван већ Ал' сад мора да се чека Кад настане женска дрека Да л' ће оне што год рећ.

— Не бројте тако гласно! Могао би се још пробудити пре в^омена. ИЕДЕЉА, 22 август Изађем вечерас у авлију да се из луфтирам и осве жим од ове жеге а тамо већ седи моја комшика, госпођица Ан лица, с којом цео комшилук испира уста. Седнем ја до ње и почнемо разговор а она ми показа прстом удовицу Јелу па рече: — Знате ли шта ова опајдара прича за нас двоје? Ја се наљутих па рекох: — ЗабраниНу ја њој да прича иеистинеI А Анчица ми враголасто каже: — Море, комшија, гледај си посла! Боље да лажу него да говоре истину. ПОНЕДЕЉАК, 23 август КраЈ купаће сезоне па одем и ја да ухватим још неко купање Старији сам човек имам ииијас па ми је то ко бања Изврнула се ова млађарија па се пече и чвари на сунцу а ја ухватио мало ладовине па прилего ко човек Поред мене, на песку, разговара један пар Један дугачки са ирним наочарима пита једну вижљасту црнку:

• • • • јј.

9ИШМИШШ

— Да лА мислите, госпојипе Надо, да пољупци шкоде као што вели неки лекари? — Ја се нисам никад... — Шта. нисге се кобајаги љубили? — зграну се онај дугачки — Ама не, ни сам се ннкад разболела од љубљења.

ШЈ1ШДШ тгзбнјлд!

УТОРАК, 24 август Око Једне тезге стоји нас десетак који чекамо на бостан Поред мене стоји један свештеник а до њега једна с офарбаиом косом Та офарбана је нека ђаво жена Сваки час запиткује попа. па одједном упита Шта мислите, оче да ли ]е то грех када се погледам у огле■ дало и видим да сам лепа — Није то грех, сине, насмеја се стари свештеник То је уобра■ жење. Ако немаш и других грехова, са тим ћеш сигурно ући V рај. ал буди сигурна да нећеш никад доћи на коикурс за лепоту Ова офарбана само заћута.

СРЕДА, 25 август Седимо предвече у кафани па се заподео разговор о женама Аца професоп развија теорију да од боје п ти па жене зависи њен пакарктгр — Море, јок, брате! С.ве јо. то к'ло — вели Буца шпедитер Црр(-на, црна, плава, жута, само кад је Ева, мора да Је проклета. — А какве је Ооје тво! з жека"> — пита га Риие, инспектор. — Откуд знам каш је чачпгрс стишла код фри ;ера Досада )е била црна, а можда Ле да се кратк плава Ал мени је то. Сра 7с меједно Без обзира како се офарба, она је мсни увек црна ЧЕТВРТАК, 26 август — Сервус. Мијо поздравих ја на улици мога приЈатеља који се давно жвнио. — Здраво. здраво — одговори ми он туробно.

— Шта ]е с тобом, ваљда нису неприлике у браку? — Море, какве неприлике! Извештиле се данас жене па дола зе у брак печене и куване, — одговори ми он Већ сам потпуно издресиран. Код првих сваћа моЈа жена поче да ми прети да Ле да ме остави и да иде код маЈ ке А ја сам се само смејао и одговарао: „Путуј нгумане и не брини за манастир". Али код дру ге сваће она наједном рече: „Ако наставиш по старом зваћу моју мајку да дође овде и да ме заштити". После те претње ја се ошоњих и сад не смем ни да зиием... — Вала имаш и право — велим му ја, то је страшна претња. ПЕТАК, 27 августа Изгубно се један дечко на пијации око њега се скупило много света. Види се дете из боље куће, добро обучено а нема му више од три, три и по године На сва питања како

се зове и где станује он одговира: — Ја са»г Бата! Умеша се и Једна жена па га $пита: — А како ти се зове отац? — Та т а — одгчвори лечко. — Море. не у.чете да испитујете дете — умеша се Једна дебепа. Чскај ја да питам дечка, па се окрете дечку и поче та миловати по глави: — Је ли Бато, а како твоја мама зове тату? — Клетен — одтовори дечко а ми сви прснусмо у смех. СУБОТА, 28 август Из сутерена мпје ку Ле одЈеку ;е јутрос грдна лар ма То госпа Сида Фризерка риба њенога Трајка Издресирала га да иде на пијацу и да све он набавн, али јој никад не може да удеси Стално манише и критикује. Тако га је напала и јутрос и грди д? све прашти — Зар је то парадајз? Ништа ти не умеш л чзбираш. Утрапе ти наЈгоре Нубре. Ја чух после ове њене трдње како јој Трајко флегматично одговара: — Вала имаш право жено. ти си најбољи доказ да збиља не умем да бирам...

$