Bodljikavo prase

РАНА ЈЕСЕН

Љиљи: Вас две на једнога није много, пошто је у тој роби сада криза. Најбоље је да се вас две споразумете и направите ортаклук, пошто ће иначе да се појави тре^а, која ^е да однесе шњур. ж Зорици: Ви, даме из бољег друштва, сада све више знате него ја, зато Вам не могу дати савет. За подмлађивање треба жљезде или бар неки младић од 19—20 година. А ви, како сте вешти. ж \ Мирјани: Види се да си нека старовремена девојка. Одавно је

прошло време када су мушкарци просили девојке. Сада ти мораш да испросиш мужа. Лоли: За добар тен је ракија најбсљи пек. Ви сте то и сами пронашди. Зато наставите »лечење«. Свако јутро по један поли^.

Бисерки: Позови га на добар ручак, умеси гибаницу и онако узгред му испричај, да то сваког дана тако спремаш. Буди сигурна да ће остати. Гроздани: Умути једно јаје и онда сипај две кашике пројиног брашна и мало колоњске воде и глицерина. Са том смесом мажи лице свако вече, а од остатка направи — крофне. ж »Снужденој«: Узми перушку па се свако вече голицај по десет минута. Најбоље је голицати ев по табанима. Буди сигурна да ћеш се смејати.

Увек иста неизвесност, да ли ћу бити запажена!..

БОДЉИКАВЕ МИСЛИ

— Ја имвм пвт кћсри, апи на жалоет само (едног зета! — РадуЈто сч, што |е таио. Ја имам само Јсдну кћер. а лроменио сам ооћ четири зета^

Кукумавки: Годинама си се бусао у прса и причао о своме родољубљу, а када је то требало доказати — ти вадиш лекарско уверење. ж Рођи: Лепо је видети света ако не буде она наша прича о Максиму. ж Газда РадоЈку: Тешко је без протакције па се човек свему једе, као млад месец. ж Папићу: Ти си показао да је тачн« она по^ловица: Храни змиЈу да те уједе. Ж Банкару: Пресече се оклапина, ла знам да ти није лако али се теши: и другим колегама не иде боље. Ж Микел-Анђелу броЈ 2: Ваше цртеже нисмо могли да искориСтимо пошто јо наш лист мали за таква ремек дела.

Мало има будала које говоре истину, а много мудраца који лажу. Престати бити детињаст — значи бити протеран из раја. Највише нас кошта оно што / нам се поклони. Најчешће закашњавају: сувише брзи и суеише спори. ♦♦ ОДНЕО РЕКОРД — Зар је ваш муж тако расејан? — Још колико! Замислите, синоћ од десет часова до три по поноНи мислио |е на нешто, што |е био чврсто одлучен да учини, а у зору се сетио да |е решио рано да легне. — Ова два детета слични су као две капи водв. — Врло занимљивоЈ.. Њихов отац Је винарски трговац!

КОНТРАСТ

Само деца и будале слободно Лак успеж код жене умањује говоре истину и то је само због драж љубави, сметње је уве^атога јер су они једини којима вају. се она прашта. 0 Нема похвале без лажи, нема шале без истине.

Врло Је мали број поштених жена који у себи не зажале што су такве.