Bodljikavo prase

.и^Ј-Ј.јл:'

1

Дуди — Петровац: Добро је имати везе са биоскопџијом, јер се бар биоскоп гледа бесплатно, Газда Мити: Добар је трик са дизањем крова кирајџијама, само ја малер што се власт у тз меша. Гззда Вељи: Чоколада имз велику ману да је испочетка слаткд а после, на крају, она 'орчи. Сва је срећа што ће то народ позлатити ју туђе куКе може се зидати своја. Особито када цвета други посао. Свезналици: Вуна кићо1 све на|боље знаш зашто се брмнеш колико Ке да те ребну. Погоди сам! Генију: Твоје песме еу много генијалне за обичну публику зато не можемо да их искористимо. Тражи, бато, други лист где ћеш да их штампаш.

Гаљи: Мужа је лако на^и, али ♦.е теже ићи са богатим мужем јер ти не трзају на удицу. Оифи: Све је ствар укуса. Лакше је до душе постићи успех код дечка од 16 година него код старијег, али је то јевтин успех јер лако је »ђецу преварити«. »Меди«: За Дон Жуана ти је незгодно име зато брзо мењај надимак иначе оде сва љубавничка слава. Мази: Скувај пола лимуна и сок остави да сеохлади а затим га сипај у глицерин и тиме мажи руке. Ако нема тих артикала а ти запни сваке недеље да нешто опереш у цеђу. Хоће и то да помогне. Цици: Боре на лицу се уклањају масажом ако је човек млад, е иловачом ако је у годинама. Јелки: Највише се носе уемпери од вуне из душека, са крупном мустром и у природној боји. Саши: Направити мужа љу.боморним врло је лако, наравно под условом ако се још интересује за жену.

Главни уредник: Теодор ДоииК Власник и издавач: »Просветна за|едница« а. д. Телефон редакције: 25-681. Штампа »ЛУЧА«, Београд, Краљице Наталије бр 100. . /<\/.■ /к\/1 у /к\/к\?1

Голкцаве истине Женске године су као часовник који у младости увек иде напред, а у старости увек заостаје. * Ко пред људима највише прича, тај пред женама, обично, највише ћути. * Жене су по рођењу — адвокати: оне не говоре никад убедљивије него онда кад нису у праву. * За новац се може купити све, али за новац не треба продати све. * Две праве љубави не могу никад постојати у исто време. * Тврдичлук обично истерује љубав из куће. • Нема ни рђавог биља ни рђавих људи. Ови се само рђаво однегују. * Тешко је рећи колико људск-а срца осваја љубазност и уљудност разговора. * Нечовечно је још више теретити онога који већ ионако пропада. џ Историја човека ]е његов карактер. * Лакше је оскудицу сносити онима, који су у њој рођени. * Кад смо здрави лако дајемо болеснииима добре сав&те. • Најбоља освета је праштање. * Туђа мишљења су веК готова одела која публика бира по евоме укусу и нахођењу. Само интелектуалац и интелигенција може себи дозволити луксуз одело прављено по мери.

— Дакле, ипак сте ее венчали! Сигурно сте сада сре*ни| — О, да! Моја жена |е срећна, а |а сам венчан!

Колету: За тебе нема зиме. Увек се нађе будала коју ошишаш. И теби стига! Предузимачу: Када се не зида-