Bodljikavo prase

10ДЉККАВ0 ПРАСЕ

Они сб разумеју Он и она су први пут у позоришту. Даје се опера. За време тре^ег чина њему је ве^ неиздржљиво. Вади свој сат и каже; — СЛушај, већ је пола девет. Ваљде не1=.е још дуго трајати. — Не^е, видиш да се журе. Најпре је певао он сам. затим њих двојб, а сада певају сви заједно, да би пре били готови. ВАЖИ ЗА ЖЕНСКИ СВЕТ Београдски мондени, љубавници и заводници обавештавају заинтересоване даме и госпођице, да се време рандеву-а саображава у духу данашњице и то: од 6—9 часова пре подне и од 4—9 по подне. Сви заказани рандеву-и ван овога времвна отказују се. ПРВА ЗА ДАНАС — Ти си јуче рекао Нади, да ти је прва љубав, а данас и мени исто. — Па знаш... нисам слагао. То је било за јуче, а ово за данас. ДОБРА ДЕЦД — Слушвјте вас двојица, обекали сте ми да нећете појести своје јабуке пре ручка, а ипак обећање нисте одржали! — Како да нисмо. У ствари ја сам појео Јовичину јабуку, в он је појео моју.

НАЈБОЉА ПРЕПОРУКА „Службз којч нудимо. воло је поверљиве природе. тоебамо савесног и сасвим поштеног човека." „Па \а сам осам година био учитељ пливања, з нисзм се ниједном купао."

ГВОЖЂЕ ЈЕ СКУПО Гост: — Наплатили сте ми порцију спанака сто динара! Јесте ли ви полудели? Келнер: — Да господине! У спанаћу има гвожђа, а знате ли, да је гвожђе данас врло скупо? АКО НЕ БИ ВИЛО ДОВОЉНО Хајм, ћознати берлински лекар, није волео ла га без неке стварне потребе консултују. Једном дође њему нека дама, која је имала најобичнију кијавицу. „Шта треба да узмем?" упита она. „Па, једну марамицу само" гласио 7е одговор. „Мислите ли да ће то бити довољчо?" „Е, ако не би било довољно, узмите тада две или три", одврати хладно лекар.

Зорицн: Жалиш се што у селу нема телефона. Стварно је незгода. Навикла еи да заседнеш и да разговоре не прекидаш по пола дана. Не брини јер сам дознала "а V.е ирик!' 16 телефоиа спровести оним твојим пријател>ицамв у Остружници телефон. Твдв кеш се ситв нврвзговврвт>4. Жанки: Пишеш ми да слабо пролазиш у Мокром Лугу јер Сб сељанке љуте што их исмејаваш на радиу. Не брини ништа, сад ^еш и* бар стварно упознати и ндучити да говоре сел»ачки. Лели: Пишеш да ти је криво што Блаженкв није киднулв с тобом. Звиста бисте биле диваи пар. Ивањицв би имвлв да вришти. Ипак је боље без конкурен■дије. Наташн: Јввљвш ми да си у Зуцамв отворила школу бвлетв за млвде сељвнке. Можеш тамо и остати, јер у Беогрвду чим засвира сви игрвју најновији балет дрхтввицв. Олгицн: Незгодв је звиств што си оствлв без протекторв. Али ти си пвметнв, нећикеш нвког другог. Глввно је да је у моди, тј, дв имв моквн ауто. Јелн: Пишеш ми да ти је досадно у Гроцкој, и да ти је Болв нервозвн. Има за то лека. Нека одгегуцв до Јвјиндца, јер се тамо трвжи четврти.

с

К Р О М Н

— Хтела бих да доживим неки роман, — Ах, мени би била довољ <а и краткв прича.

пошта Лелом Јеши: Видиш да ти свд користи оно кад си се бак^ао са физичким васпитањем. Иначе откуда би већ у пет сати могао да будеш на врху Авале. После ове гужве добићеш орден планинара, в и од нас ћеш добити похвалу за нарочиту храброст. Чика Веци: Видиш да си добро урадио што си преузео Гилетову шталу јер можеш и длље да играш карте код Биџе. Сигуран си кад загуди, узјвши најбржег коња и за час ето те у Мељаку. Ако ово дуже потраје не^е ти ни требати Ђока мвјмун. Чика Јоцн: Видело Се да имате везе с онимв.-Подвалисте комшијвмв и свд сте главиа фора зв футбал, 15% вам не гине. Мо^ни сте. Једном бившем: Штета је што те уплатквше Англосаксонски авијатичари. Избише ти адуте из руку. Није ввжно што ти више нико не верује. Важно је да ти је још читава мудра главв нв раменима. Мншн Генералном: Постао си пронвцвзвч. Вештина је упрввљвти бежичним путем из Јајинаца. Главно је да посао иде, и да си особљу доказао да си сила од јунвштва. Пвтентирвј свој проналазак да га не би копирали. Науму: Доказво си да еи рекордер у брзини и камуфлирању. Чим је засвирвло одјурио си тако брзо дв нико незна где се нвлазиш, а изгледв да ни ти сам то незнаш. Једием Мићн: Кво што се очекиввло искористио си минут пре дваивест и звждио у природу. У мајском зеленилу уживаш у дивном обиљу витаминв. Уживај иад ти је дао Бог, и ваљда ниси луд да ее |авл.аш. Јер све је ово једна згоднв темв зв козерију. О, зар не?

ШТЕДЉИВОСТ Дошла нам Је тетка у поеету. — Поеле путовања сигурно да би желела да ее вечерас окупаш! упитах је ја. — Да, радовала бих ее да се могу окупати, рече она. Подложио сам одмах купатило, и како ее радило о нашој теткн, ставио сам у пеЂ још два најбоља брикета угља, јер требало је да буде то једно нарочито лепо и топло купање. Када је вода скоро проврела, јавио сам јој: — Сада теткице, купатило Је спремно н лаку но&! — Хвала, Како ете евн према мени љубазни, одговори теткица. Ујутру нашли емо се прн доручку. — Па, теткице како ете спавали и какво је бнло купање! упитао сам Је. — Ох, хвала, изврсно сам спавала. Д купање је бнло сјајно. Хвала вам. И да бнх вас обрадовала била сам врло штедљива, |ер еам употребила највише једну четвргиму топле воде. Само толико колико мн Је дошло до чукљева. Остапу воду сам оставила у казану, рече тетка лоноено, Ж ВЕСТИ Пошто су нам наши „савезници поиредили фину претставу на Ускрс, то је Српско народно позориште решило да употреби своје чланове за раскрчавање де кораиија ових дилетаната V своме занату. Ж ..Цветкова механа" је постала иентао уметничког живота Београла. Њена околина је обогаћена свим великим беогоадским звездама, ко.је меока.ју свако погодније место да одрже по ко.ју претставу. Тако су на пример „звезде" из Сара.јевске улице, из „Веселог београдског гозоришта" лако решиле проблем. У арени циркуоа „Обилић" дебитује на(и познати уметник Драги Петровић са својом трупом.

АМЕРИЧКЕ КАРИЛЕРЕ

— Каио можеш да се упушташ са ЕдиЈем, он Је бмвши гвнг4т«р1 ~ Пв ' ,Т° **у и»м^н д« у о»ом рдту; над м»н 1карнЈеду д