Bodljikavo prase

I У

БОДЉИКАВО ПРАСЕ Анегдоте ♦ Дворска будала краља Фридриха II, био је познат по својој^заједљивости. Једном приђе он једној дворској дами која се шетала по баштн. После неког времена дама рече строгим гласом: — Ја не могу да трпим да мв једна будала иде са десне стране! — А ја то могу, одгсвори он и брзо пређе на леву страну. Пастеров експерименат Велики научни ки проналазач серума против беснила, Пастер, држао је предавање о томе како ;е неопходно потребно свако воће пре јела добро опрати. Да би и то експериментално показао, узео је један грозд, и једну чашу воде, у којој је испирас зрнс по зрно, објашњавајући како ће у води остатн сва прашина микроби, бацили и тако даље Како је била велика врућина, а нешто и од оног грожђа оЛ ожедни, па и не мислећи дохвати ону чашу, у којој је испирао грожђе и попи је на очиглед свију.

9 септембра 1944

ПО УПУСТВУ — Ви немате поверења у овај лек. Ни најмање. — Па можда се не управљате по упуству на етикети) — Напротив! На њој пише да фпаша треба да се држи херметички затвореиа. * Лекар: Говорите ли кадгод у сну? ' ' / Болесник: То не, али често говорим док други спавају.

Лекар: Како то? Болесник: Па ја сам професор. — Је си ли ти филмофил, иад стално идеш у биоскоп! — Не, ја сам ученик Трговачке академиЈе!

— Не знам које је доба, мо| сат јо ноћас престао да ради. — Д када| — Откуд то могу да знам кад сам спавао!

I НАЛЕТЕО НА МИНУ

Страна 2

Не-џежш пр.е1ле#> БОДЉЕ У СТИХУ

„Зечевићима" Ноћ све дужа а дан краћа, Из села се сваки враћа, Летовању крај. Оста блато, оста слама, И постеље са бувача; Своја кућа рај. Рибарима Кад бом&е у реку лупе, Тад се рибе лако к^пе Тај је пос'о леп; Чим узбуна крају стигне, Тад се само кајмак дигне, Па је препун џеп.

Једном старцу Ти промени триест жена, Због нерака и рефена Увек исти крај. Кад се жена горопади, Тада чужу душу вади. Без жене је рај! Позоришту Позориште наше главно Завршило сада славно И сезону трећу; Најпре штукло због узбуна, А сад опет због тајфуна Тражи зграду ве*у.

; &\А.<поисАШТ&

— Један лекар ми је једном рекао да нећу дочекати старост! — Ето, госпођице, видите да и наука може да погреши.

Отмривена тајна

Келнер: — Газда, онај стари господнн у углу лротествује што је у зечјем печењу нашао кост од рибе ... Ресторатгр: — Проклета мачка!... Дакле, ипак је она појепа јуче опог шарана! * — Зашто си ми убио пса! — Зато што ми Је ждерао пи-

пиће... И ако Још једном дође опет ћ/ га убити. пет ћу аг убити.

— Већ трећи пут Је ваше псето уЈело моју ташту. — Значи, желито ца га убиЈете. — Боже сачувај! Хоћу да ми га продате.

Гостионичари међу собом: »Господе, ала би ово била добра келнерица!

СКИДА СЕ НА УМЦИ — Знате, ја се скидам на Умци! — Кехо на Умци! — Па лепо. Ја се увек тамо скидам! — Па зар вас није срамота! — Зашто! — Па ја се скидам само' у соби! • Он: Госпођице, ви сте моЈ сан... Не смем да вас гледам... Очи су вам дивне. Чело... коса, а уста су Вам као створене за пољубац. Кад бих... Оиа: Да ли Вам Је увек ув од тако опширан!

— Господние, ви сте моЈоЈ дами етапи на ногу! Ја тражим сатисфаи1 --'у!! а — а: 34 '® ссгјо. с.10 |с тз/.'.о моја жена и станите јоЈ на ногу!

Власник и издавач: »Просветнс заједницаа а. д. Добрачина бр ВО/11. Штампа: ШтампариЈа »Лучаа, Кр. Натали|е бр. 100. Тел.: 21-772

— Зар не, господине, да ова глумица игра испод свакв крнтике! — То Је моЈа жена. — Овај... хтео сам да кажем, она игра добро, али Је комад скандалозан... - — — —- ј _ — Комад сам написао Ја,