Branič

! 27

мнсија испита и оцсии: да ли би требало задржати данашњу иоделу на срезове и округе или би се нотребе државне и друштвене боље нодмиривале кад би подела била само на срезове или само на округе, т. ј. кад би била само једна административна јединица. Комисија је већ отиочела свој рад.

Комиеија за преглед новог закона о порезу. — Као што „@дјек" јавља, господни министар Финансија одредио јс комисију која има да нрегледа његов нрвобитни предлог закона о порезу, на о томе предлогу да донесе своје мишљење. У комисији су: управннк иароднога зајма, управник задруге за међу -Јобно иомагање и штедњу, један члан иовееке унраве, шсф општинских лекара, један нроФесор, један индустрнјалац, један занатлија, девет трговаца, један секретар нореске управе н још три секретара разних миннстарстава.

Заг озски предлози. — Господин министар унутрашњих дела поднеће идућој Народној Окупштини на решење: I, предлог закона о уређењу општпна; 2, предлог о скупштннском изборном закону; '■), предлог закона о зборовима и удружењима; 4, предлог о изменама и донунама у закону о печатњи; о. предлог закона о трошковнма управиих чииовника; 0, предлог закона о адмннпстративној подели Краљевине Србије. % Конвенције. — „Српске Новине" обнародовале су конвенније о жељезничким везама, које су закључене пзмеђу Србије н Турске и Србије и Бугарске.

И С П Р А В К А Непредвиђеним случајем испретурана су у машини нека слова у реФерату: 0 уређењу судова у Србијн, па за то на стр. 83 ове свеске, редове 8—12 оздо треба читати овако: Али, да би се у те дружине, које су мало нешто затворене, уносио сиољашњи ваздух, ваља датн право предлагања и правозналцима с поља, који су извеџбаии правозаетуппичкпм пословима п;ш предавањем науке у школи.