Branič

бро .Т 6.

г. р а н и ч

стр. 203.

Д-р. Богишић — Архимаидриту Дучићу. Биће познато нашим читатељима, како је г. Н. Дучић својски пратио рад г. Богишића на нзради црногорског законика и других његових радова из обичајног права. И у нашем органу изашло је некодико састава његових, који се односе на то. 1 ) А самом г. Богишићу давао је објашњења и одговора на његова питања, која •се тичу обичајнога ирава. Прнзнавајући ову потпору г. Дучпћу, упутио му је г. Д-р. Богишић 28. ир. месеца из Париза писмо у коме међу осталом вели ово: „Овијех дана, особито послије недавне ваше иошиљке, ногледах колико је у мене ваших драгоцјених рукоимсниж успомена! Пожељех да и у вас буде каква моја усиомвца, а по што, жали боже, ја вама не могу ништа корисна у рукопису дати, промислих на један предмет. Ношто сте ви од најбољих српских сувремених нис-аца, о вама се доиста може казати да је ваше иеро златно. Према томе шаљем вам као мали споменак једно иеро 04 чиста злата. Молим вас, драги нријатељу, да иримите тај сноменак онако срдачно као што вам га- од срца шаљем, и дај Бог: писали њиме још много и много десетака година себи на част, а српској књпзи на корист" итд.

Г. Д-р. В. Вељкови11 проч>. иравног Факултета наше Вел. Школе, изабран је за председника ч>онда сиротних великошколаца.

Нов иравозастуииик. Г. Милана УрошевиИа бив. судског писара, који је положио правозастушшчки испит, Министар Правде поставио је за правозаступника при крушевачком првостепеном суду.

1) Арх. Е. Дучџ&а: Технички териини у ваконодавству, од Д-р. В. БогиплЛа. „Бранич ' 1887. стр. 637. Нови м- тод кодиФикадиј« грађпнског права, од Г Ардвна Превод са франц. II. Дучића арх. „Бранич" 1888. стр. 789. Црногорски грађански законик н нелачка критика. Од Н Дучи^а арх. „Бранич" 1889. стр. 423.