Branič

стр. 202.

б р а н и ч

из §. 221. крив, зак. кривица из §. 391. крив. зак. застарела је, те ие може утицати на казну. У олакшавну околност има Бранко за ово прво дело признање и добро владање — §. 59. тач. 7. и 4. крив. зак. 2 За дело из §. 1о0. крив. зак. тужени Бранко није крнв. јер његове сарадње у овом пасошу нема никакве и за исто се има ослободити, но он ће овде одговарати за иступно дело, казнимо по §. 341. тач. 1. крив. зак. — ко путује под туђим именом — за које ће му дело суд судити по §. 210. кривач. еуд. поступка. Кривица му је овде доказана признањем. За ове кривице Бранку се има одмерити и казна. Из наведенога, п на ос.нову §. §. 218. и 240. кривич. суд. иост. и закона о таксама, као и с погледом на штету, пресуда има да гласи: Да се Алекса за напред побројана дела казни са 3. год. и 1. месец затвора; Да се Бранко казни са годину дана затвора, и за то време да изгуби грађанску част. Да Бранко плати таксу и трошкове, а за крађу н шгету да накнади.

Кандидат је испит добро положио. Усмени испит трајао је у четвртак од 3 час. до 6 по нодне, а писмени у петак по подне. М. С. — ВЕСНИЕ Народна Скупштина за перноду 1897—Р9. која је одложена за 24. Јуна ове године, — Краљевским указом од 14. ов. мес. распуштена је, а други избор послан^ка одредиће се у времену прописаном другим одељком чл. 78.Устава. * *

1) „Други избор посланика мора Сити наређен најдуже у течају четири месеца, а друга екупштина мора бити сазвана најдуже у течају тпест месеци, ■од дана, кад је предходећа распугатена".