Branič

стр. 362.

Б Р А Н И Ч

број 9—'18.

Ф <8> Св. Православне Цркве за дуг и срећан брачни живот Њихов и из пуна, срећна срца кличе: Живела Њихова Величанства, наш Узвишени Господар и Краљ Александар I и наша љубљена Краљица Драга! Живео Њихов Узвишени Кум, Њег. Императ. Величанство Цар свију Руса Николај II! Живео Српски Народ!

-е>

Службени лист доноси даље у бр. 165 од 25 јула чланак: КРАЉЕВО ВЕНЧАЊЕ У недељу 23. о. мес. извршен је у београдској Саборној Цркви један свети чин, који ће остати записан у Историји Српскога Народа, и који неће моћи остати без утицаја на даљу судбину Србије и Српства. Тога дана Витешки Краљ Србије, уз благослов Свете Православне Цркве, добио је Супругу у бајноме лицу избранице Свога срца, а Србија и Српски Народ Краљицу свога рода, своје крви. Свест Српскога Народа правилно је оценила огромни замашај те нове везе, која веже српску народну Краљевску Династију са Српским Народом, и тој својој оцени дала је израза у одушевљењу, каквом одавно не беше равна. Српски Краљевски Двор претворен је сада у Краљеву кућу, у којој све мирише љубављу и слогом. Нека би Бог дао, да се та љубав и та слога одсад одсијава и на Српскоме Народу, па ће убрзо настати лепши српски дани.

Наступање светлога дана венчања нашег Узвишеног Краља и Господара са Његовом Светлом Вереницом оглашено је у сванућепуцњавом топова са бедема београдскога града, а у свечано окићеним улицама престонице,

Ф