Branič

број 9—18.

Б Р А Н И Ч

стр . 367.

ф ф <з4, 4-е> По том су два ђакона очитали многољетствије за Његово Императорско Величанство Цара Ниђолаја II, а по том по на особ за Њихова Величанства Краља Александра и Краљицу Драгу, која су пропраћана певањем Многаја Љета, које су изводили спојени хорови Београдског Певачког Друштва и академске дружине „Обилић". И беседа седога Архипастира и многољетства пронраћана су бурним узвицима: живели! и живео ! Уз звуке краљевске химне, којом се завршила свечаност венчања, и одушевљене усклике, Њихова Величанства изашла су из цркве тачно у 12 сах. и 5 мин., и истим оним редом којим су и дошла, и уз исто одушевљено клицање нарбда, одвезли се у Краљевски Двор.

Венчању Његових Величанстава у цркви присуствовали су позвата лица, која су размештена по раније утврђеном реду, који је допуњен у толико, што је овд. Француском посланику г. Маршану, његовом секретару и придатом Ну на службу ОФициру, као нарочитом заступнику Председника Француске Републике Госиодина Лубеа при венчању, додељено место на десној страни, док је место дипломатскога кора било на левој страни.

У вече у 8 часова ириредило је грађанство престонице Њиховим Величанствима сјајну бакљаду. Варош је била сјајно осветљена и весели народ до неко доба ноћи врвео је њеним улицама. III Његово Величанство Краљ почео је одмах по Своме верењу да прима изасланства Свога народа Ф ■ Ф"