Branič

број 9—18.

б р а н и ч

отр. 379.

Ф -+€>

шој светлој Вереници веридбу, поздрављам Вас и кличем: Да живи Његово Величанство Краљ Александар I.! Да живи Његова светла Вереннца!

У име депутације народа среза левачког поздравио је Његово Величанство Краља и Његову Светлу Вереницу Јоеа Поиовић, свешт. из Рековца. Левчани, као и цео народ српски, обузети су неисказаном милином, што после овога чина, виде свога Краља срећна и задовољна. Избором Узвишене и Светле Веренице Твоје, положио си основ љубави и срећи породичној, а срећа нашег љубљеног Краља јесте срећа и понос српског народа. Безгранична љубав п верност Народа Српског, која Те је пратила свуда и свагда, као и славне Претке Твоје, избором Узвишене и Светле Веренице срца Твог а из народа из кога си и сам, удвојиће се и даће Ти нове снаге и моћи да Твој славни Краљевски Дом, Твоју милу Отаџбину и Твој драги народ учиниш напреднијим и срећнијим. У заснивању Твога брачног живота народ српски види залогу своје светлије и срећније будућности, па са безграничном љубављу према Теби и Твојој Узвишеној Вереници из дубине душе кличемо:

У име великошколске омладине поздравио је је Краља Стеван, Луковић, правник IV. год. Ваше Величанство, Радосна што је добила тако знамениту прилику, да пред узвишени Престо Вашег Величанства може поднети изјаве своје најнепоколебљивије оданости и своје најтопљије љубави, хјл ' ф <Ј>