Branič

стр. 356.

б р а н ii ч

број 9—18.

умља и неискључивости, без и најмање примесе партијскнх страсти и без осветољубља. Краљ је миран и снокојан. и Његова ће земља бити мирна и спокојна.

Исти лист у броју 156 има у полуслужбеном саопштењу овај став: Кад смо већ једном ушли у сФеру таквих мисли, не можемо, а да већ сада не поменемо овде акт највише владалачке милости, који је обележио почетак нове владавине од 12. ов. мес. великодушним праштањем и предавањем забораву немилих догађаја из недавне прошлости, и који, без сумње, такође неће моћи остати без благотвориог утицаја на консолидовање унутрашњих прилика наше земље. У броју 157 »Српских Новина« читамо ово службено саопштење: 15, ов. м. у 6 сах. по подне извршен је испит Његовог Величанства Краља и Његове Светле Веренице у Њеном Дому у присуству Његовог Високопреосвештенства Митрополита г. Инокентија и г.г. представника страних држава. На ову свечаност имали су част бити позвани са својим госпођама и госпођицама: сродници Његовог Величанства Краља и Његове Светле Веренице, г.г. Министри, Председник Државног Савета, г.г. Генерали, Управник града Београда, Уаступник председнпка Беогр. Онштине, војнп и цивилни часници Краљевог Двора, командант и ОФицири Краљеве Гарде.

Под заглављем Права. истина о веридби Краља Александра, читамо у броју 159 истог места међу осталим и ово: Не треба заборавити особеност прилика, у којима је Краљ одрастао, и у којима се Ср-