Branič

536

.БРАНИЧ'

Како је на данашњој скупштини кворум за избор био 65 гласова у смислу § 89. Зак. о адвокатима, а трећи члан за Дисциплинско Веће Др. Драгомир Исаховић добио је свега 64 гласа, као и 12 члан Касационог Већа Војислав Милошевић свега 47 гласова, то се за трећег члана Дисциплинског Већа и дванаестог члана Касационог Већа има извршити ужи избор, сходно прописима § 61 и 102 Зак. о адвокатима, у вези § 39. истог закона. Према томе за једног члана Дисциплиннског Већа има се извршити ужи избор између Др. Драгомира Исакоаића, који је добио 64 гласа и Бранислава Миленковића, који је са 59 гласоаа највећи иза Исаковића; — док се за једног члана Касационог Већа има извршити ужи избор између Војислава Милошевића, који је добио 47 гласова и Павла Мијатовића, који је са 45 гласова највећи иза Милошевића.

Новоизабрани претседник г. Владимир Симић заузима.претседничко место захваљујући се на поверењу и изјављује да ће се, сходно извештају бројача гласова, у недељу, 3. новембра 1935. г. наставити рад скуиштине у стану Коморе ради обављања ужег избора за једног члана Дисциплинск.ог већа између Др. Драгомира Исаковића и Бранислава Миленковића и једног члана Касационог Већа између Војислава Милошевића и Павла Мијатовића. У 17 часова претседник г. Симић прекида рад скупштине и наставак одређује за недељу, 3. новембра тек. год. у 9 часова у стану Коморе. Претседник, Влад. Св. Симић, с. р. Секретар, Љ. ДамитријевиЋ, с. р. Оверачи записника: 1. Миољуб Мишић, с. р. 2. Бора Каменовић, с. р. 3. Владимир Закић, с. р.

ЗАПИСНИК о настављеном раду VII редовне годишње скупштине Адвокатске Коморе у Београду, 3. новембра 1935. год. у стану Адвокатске Коморе у Београду. Претседник Владимир Симић објављује тачно у 9 часоза да се рад прошлонедељне скупштине наставља. На дневном реду је само ужн избор и то: за једног члана Дисциплинског Већа између Др. Драгомира Исаковића и Бранислава Миленковића; и за једног члана Касационог Већа између Војислава Милошевића и Павла Мијатовића. Саопшгава, како је већ и објављено, да адвокати могу гласати како који дође у времену од 9—12 часова. Одмах за овим приступа се гласању на следећи начин: сваки гласач прецртаће једног од кандидата, кога не жели да бира, на листи, на којој су имена кандидата исписана. По свршеном гласању, које претседник закључује у 12 часова, констатује се, да је гласало 52 адвоката. Претседник предаје 52 гласачке листе бројачима гласова. Пошто су бројачи гласова избројали гласове, саопштили су: гласало је 52 адвоката. За члана Дисциплинског Већа добили су: Бранислав Миленковић 33 гласа а Др. Драгомир Исаковић 19 гласова, према чему је за члана Дисциплинског Већа изабран Бранислав Миленковић; за члана Касационог Већа добили су: Војислав Милошевић 44 гласа а Павле Мијатовић 8 гласова, према чему је за члана Касационог Већа изабран Војислав Милошевић. Примивши материјал од бројача гласова, претседник Владимир Симић саопштава да је за члана Дисциплинског Већа изабран Бранислав Миленковић, адв. из Београда са 33 гласа, а да је за члана Касационог Већа изабран Војислав Милошевић са 44 гласа. Како је овим дневни ред исцрпљен, претседник скупштину закључује у 12.30 часова. Претседник, Секретар, Влад. Св. Симић, с. р. Љ. Димитријевић, с. р.