Branič

РАСПОРЕД РАДА

521

Радиће и по свим притворима — предметима — окривљеника, примЉенах током 1941 године, који се воде на презимена са почетним словом С, Т, Ћ, У, Ф, X, Ц, Ч, Џ и Ш. Судија г. Пуниша Вешовић биће надзорник затвора и у том својству кршиће све послове у погледу затвора у см. §§ 123 до 128 к. с. п. и §§ 58 —• 57 Уредбе о пословном реду за кривичне судове.

X Судеко одељење Истражнн судија овог одел.ења биће судија г. Момчило Величковић, кога ће у случају спречености замењивати судија г. Пуниша Вешовнћ. Записничари оеог одељења биће: Када Чубрнловић, Јелена Манојлознћ и Александар Јелић. Ово одељење радиће по свима извиђајима и истрагама на предметима отпочетим у 1941 годинк и то предметима окривљеиика који се воде по презимену еа почетним словнма М, Н, Њ, О, П, Р, С, Тц У ,Х, Ц и Ш. Радиће и по свима притворнма примљеним током 1941 године који се воде по презименима окривљеника са почетннм словима Н, Њ, О, П, Р, а тако исто, радиће и по свима штампарским кривицама.

Све притворе који буду долазили после 1 јануара 1941 године делиће са четири истражна одељења, подједнако и редом по азбуци како је напред означено, као и све Кно. предмете по словима а сви остали предмети остаће и даље на раду у одељењима у којима су и до сада били на раду. Све истражне судије водиће рачуна о тоие, да се у њвховвм одељеХћима сви послови воде у свему по Уредби о пословеом реду за крнзичке судозе и суд. пословнику. Нарочнто ће водити рачуна да се по свима предветама воде попкси списа и све књнге и упнснпци предвиђени пом. Уредбом н пословникои. Сваки од истражних суднја по свима својнм предметима доносиће одлуке о повраћају и издаван.у ствари оштећеницима и окривљеницнма уколико су на то овлашћенн кривичним постунком, и то само док су предквга код њих на раду. Нарочиту пажњу обратиће г. г. судије да се све ствари примљене са нредметима — стварима одмах и без одлагања предају власгшцнма, уколико нема законске сметње, да би се нзбегло одуговлачење н непотребно кагомилавање ствари, ипаче ћу свако пропуштање казнити. По свим тим предметима има се без разлике одмах и без одлагања поступати. Сви предмети г. г. истражних судија морају се предати кривичној пжсарници при свршетку дневног рада и то по списку, тако да у истражним одељењнма уопште нема предмета. Ово се мора чинити да би се на један ефикасан начин контролисао рад истражних одељења, у коме ће циљу пак у нетражним одељењима установити књигу за предауј предмета. Предаја се има вршити сваког дана најдаље до 1,30 часова по подне. Сваки чиновник истражног одељења "мора установити књигу у коју ће уписивати свој дневни рад, а ову ће књигу контролисати г. истражни судија, коју ће потписатом у случају какве неуредкости подносити на нззештај.

XI Судско одељење

Кривнчна пксар!шца:

Управитељ кривичне писарнице биће г-ђа Живка Брдарић, коју ће у елучају спречекости замењивати г-ђа Рашела Алкалај.