Branič

РАСПОРЕД РАДА

523

3. Расправљаће */з спорова по старом грађ. поступку. 4. Радиће сву администрацију по предметима који спадају у надлежјјост овога. већа, а у коју администрацију спада и издавање уверења по тим лредметима, као и свих уверења по грађанским предметима.

XIV Судско одељење Треће грађанско веће: сачињавају судије г. г. Томаш Пуљевић, као иретседник већа, Родољуб Конић и Михаило Захарић, као чланови већа. У случају спречености кога од чланова већа замењиваће их судија г. Мамчило Величковић. Записничари овога већа биће: Марица Антонијевић, Миодраг Нешко-вић, Милка Звицер и Жарко Деспотовин.

Делокруг рада овог већа: 1 Да расправља све спорове по грађанском поступку који се воде на презимена са почетним словима Г, Ђ Е, Ж, И, К, Л и Љ. 2. Да расправл,а тражења правне помоћи уопште за које је надлежно веће. 3. Да расправља предмете по жалбама на све јавне продаје по старом лоступку и доноси одлуке по њима. 4. Да расправља г Ј 5 спорова по старом грађ. поступку. 5. Да расматра примедбе на пресуде и решења који се помињу у § 20 лод б) ст. Закона о поступку суд. у грађ. парницама. 6. Доносиће одлуке, радиће по жалбама све што се тиче експропријације, постављање претседника по Закону о експропријацији и остало и доносити решења по § 466 гр. п. п.

XV Судско одељење Четврто грађанско веће сачињаваће судије г. г. Ђурђе Маринковић, као претседник већа, Владимир Александровић, Милорад Стојимировић и Драгослав Ђорђевић, као чланови већа. Депозитни судија г. Ђорђевић поред редовне дужности депозитног судије и рефереита по депозитним стварима учествоваће у раду већа као еудећи судија. ч У случају спречености кога од чланова већа замењиваће их судија г. Драгослав Ђорђевић. Записничари овога већа биће: Драгољуб Борчанин, Бративоје Миловаиовић, Ђорђе Срећковић и Анте Миаљевић.

Делокруг рада овог већа: I 1. Да расправља све спорове по грађанском поступку који се воде на презимена са почетним словима, 3, Р, Т, Ч, Ф, X, Ц, 1, Џ и Ш. 2. Решаваће и доносиће одлуке уколико је веће надлежно по свима делозитима, стечајевима и поравнањима ван стечаја. 3. Радиће сву администрацију по свима предметима у којима је надлежно веће, а у коју администрацију спада и издавање уверења по тим предметима, и по свима предметима који се односе на пуштање у извршења одлука (пресуда и решења) страних судова. Претседник IV грађанског већа судија г. Ђурђе Маринковић, поред своје редовне дужности односно послова по овој наредби, биће још и претеедник Обраничког суда при овоме суду а према решењу Министарства лравде Бр. 118.476 од 26-ХП-1940., док ће деловођа овога већа бити један од деловођа IV грађ. већа кога судија г. Маринковић одреди.