Branič

526

„Б Р А Н И Ч"

1131 од 1. XII. 1938 год. и водиће по овим предметима сву потребну админиетрацију. Сви инвалидски предмети заводиће се на општи уписник „Р", па ће се предавати на књигу одређеним судијама који ће их одмах у списак уводити који је за ту сврху установљен. Сви инвалидски предмети делиће се међу судијама на равне делове. Сви материјални издаци, уколико се исти односе на инвалидске предмете, падаће на терет одобреног кредита док се за исте не издејствује другн кредит.

XXII Судско одељење

Иријемна канцеларија. — У овој канцеларији обављаће послове суд. пристав Милица Илић а заменик ће јој битн Војислава Гајић, званичникдневничар. Оне ће у см. §§ 18 и 35 суд. пословника вршити пријем целокупне поште за суд, као и пријем поднесака од стране појединаца по свим пословима, па ће сву пошту предавати истога дана одељењима, а примљене притворе предаваће одмах. Секретар суда г-ђица Љубица Недељковић по потреби додељиваће па једног чиновника из грађанске писарнице на рад у пријемну канцеларију..

ХХН1 Судеко одељење

Грађанска писарница: Управитељ грађакске писарнице биће г. Милић Бојовић, кога ће у случају спречености замењивати Ангелина Николић, званичник. Управитељ писарнице г. Бојозић, поред дужности управитеља примаће све предмете за грађанску писарницу и исте делити у рад особљу писарнице, а тако исто даваће и сва потребна обавештења странкама. Особље у грађанској писарници распоредиће по разним пословима а према потреби службе управитељ писарнице г. Бојовић у споразуму са потпксатим. Особље грађанске писарнице обављаће све послове прописане Уредбом о суд. пословнику за судове првог и другог степена. На грађанском препису радиће: Вукоса.ва Павловић, Љубица Зипалоа и Јелисавета Томовић. Престојник обе судске писарнице биће Светозар Срећковић, који ће контролисати рад обе писарнице и вршити преглед- свакога меесца у см. § 281 ст. 3 суд. пословника и о свакој неиспра,вности одмах ме обавестити. Преглед судеких писариица у см. § 281 ст. 1 и 2 суд. пословника вршиће најмање једанпут у три месеца судија г. Родољуб Конић.

XX14' Судско одељење

Одељење новчаие службе (Рачуноводстзо). У одељењу биће режисер — рачуновођа суда г. Светозар Срећковић и обављаће све послове предвкђене правилкиком о раду отсека рачз^новодства при министраствима и о рачуноводној служби код наредбодаваца, као и послове по Уредби о суд.. оставама Режисер г. Светозар Срећковић водиВе све режисерске послове суда, примаће новце и новчане предности које су у вези са радом суда, затим ће водити све новчане књиге које су предвиђене пом. правилницима и Уредбама, као и књиге предвиђене Уредбом о пословном реду за кривичне судове и суд. пословником, а, које се односе на рад овог одељења.