Bratstvo

наст породице«, »велика узнемиреност за судбину отаџбине«. »Зашто све то товорег« »Да убију одлучност 'у стварању новог иствота«, Лозинка »безрелитиозно васпитање« вастарђела је 'и мора бити замењена другом лозшеком »анттрелигозно васпитање«. (»Возрожденје« Бр, 1019.), Из Москве јављају, да су бољшевици одлучили да, поруше једанаест цркава, које им ометају улични саобраћај. (»Воскресное Чтенје« Бр. 8). Немачка. — У Лајпцигу је освећен руски храм-споментк, > (ос)

Белешке_

Васкрс у затвору. — Добротворна секција нашег друштва закључила је да приреди ручак на први дан Васкрса. свима, затвореницима Окружног Суда у Сарајеву. Секција је одлучила да учини поклон најсиромашнијим болесницима у Државној Болници у Сарајеву. :

Натјечај за вероучитеља. — На П. мушког гимназији У Сарајеву је упражњено место вероучитеља, које се има попунити почетком идуће школске 1925./29. године. За то место тражи се лице са академском спремом или катихете са. поло женим катихетским испитом, а који су већ у служби. Комтетенти треба да сеса својом молбом уз све потребне документе обрате преко Епархијског Црквеног Суда у Сарајеву на Министарство Просвете у Београду.

Наставници Срп. Гимназије у Сарајеву. Доносимо слику збора наше Орпске Гимназије, на којој се налазе Архим.: Сава Косановић, Др. Михајловић, Мита Кивковић, Арсенијевић и катихета Петар Максимовић. Представници наше цркве и наше црквене општине били су први пионири културе у нашем народу. То млађа поколоња не смеју никада да забораве

САДРЖАЈ:

Исаије Митровић: Васкрс.

Милан Мратинковић: Благовести.

Исаије Митровић: Џесма о распетоме.

Др. Јевто Шрњатовић: Рад св. Саве,

Јајнко Брежанчић: Грачаница. Жича.

Ф. В. Ферстер: Хришћанка.

Др. Макдуф: Дуга у облавку. (Олика дуге). ·

Милан Мратинковић: Животворни извор. 5

Мирко Максимовић: Орпска Реадка и (шока имназија у Сарајеву. (Олика наставника).

0) празницима и оветитељима месеца марта.

Хроника. па Белешке. „БРАТСТВО“ излази једанпут месечно. = Претплата го-

дишња 40— Дин. полугодишња 20:— Дин. За иностранство годишња је претплата 100— Динара.

„Братство“ чек кон:о 1394.