Bratstvo

— 24 — – %

Први број нашег листа шаљемо свима нашим шријатељима с молбом да се претшлате на (наш лист и да нас у нашем раду помогну. »Братство« улави у шесту годину, захваљујући својим читаоцима и шријатељима, који су пет година вршшити своју дужност. Адмтнистрашија такођер моли све авоје поверентке, да јој на време пошаљу адресе нових и старих третиталника и да и даље помажу лист, старајући се о његовом ширењу у народ. »Братетво« је у току последњих пет година улазило у наше домове и школе, уносећи религиозну и националну мисао и оплемењујући душу наше - омладине речју и сликом. Оно је постало шотреба наше православне породице и за то ће се и у будуће одржати. Сви пријатељи нашег покрета и сви истински синови наше св. цркве треба да имају у виду, да је »Брат- > "етво« јелини наш религиозни лист на пространом територију наших Јуник крајева«.

Тражење великих људи. — Ово значајно предавање нашег саљралнтика. пок. Пршворишја Петрова птрешгегламшташи (смо та »Братства« у посебну књитицу. Ово прелавање посвећено нашем друштву »Шросвети«, деловаће много на наше националне раленике, свештенике и учитеље да обрате пажњу на талентовану децу и да им створе могућност за образовање.

САДРХА |]: Исаије Митровић: На Јордану. Ник. Јаковљев: Бегствоу Египат. Емил С. Петровић: За живот. Јован Ж. Бута: Семе добра и семе зла. Славко Калуђерчић: Стеван Синђелић. х. Патријаршијско добро Даљ. Књижевни преглед. Хроника. Е Белешке.

„БРАТСТВО“ излази једанпут месечно. == Претплата годишња 40— Дин. полугодишња 20'— Дин. За иностранство годишња је претплата 100— Динара. |

„Братство“ чек конто 1394.