Bratstvo

тт. Житије св. оца Николаја __ — — = = = - — — =» 1=

та. Недеља Православља _—–– == "=== = = >» а 19. Православни Календар (кастолни) — — — — — = = |» 20.80. Комплет »Братства« 1925. у платну са златоревом — » 50.—

СВИ ПРИЈАТЕЉИ НАШЕГ ДРУШТВА И СВИ ПОВЕРЕНИЦИ, КОЈИ НАМ САКУПЕ И ПОШАЉУ ПРЕТПЛАТУ ЗА ДЕСЕТ ПРЕТПЛАТНИКА, добиће од Књижарског оделења Братства књиге означене звездицом у вредности стотину динара БЕСПЛАТНО, да им се не рачуна поштарина и паковање, ; ~

»БРАТСТВО« Лист за верско-народно просвећивање,

Излази месечно један пут са одличном техничком опремом, лепим умет-

ничким илустрацијама, религиозно-моралним чланцима и месечном хро-

ником. Јист је подесан за српске породице и омладину, јер обраћа нарочиту пажњу на естетско васпитање омладине. 0 »Братству« су дале најлешпи суд наше релипиовне ревије, многи политички и културни листови.

У »Братству« сарађују признати наши богослови и књижевници.

- Претплата је 40.— Динара годишње, за иностранство 100. — Дин. годишње. Ђаци претплатници плаћају у пола цене,

Комплети »БРАТСТВА« са лепим илустрацијама могу се добити укоричени у платнене корице са златорезом по 50 Дин.

»БРАТСТВО« чек конто 1394. САРАЈЕВО, Митрополија.

Књиж,. оделење »БРАТСТВА« врши поруџбе религиозних књига ш ревија. Књижаре имају 25 посто, Књиге се шаљу само с доплатом. Књиге се по наруџби, шаљу одмах уз поузеће (доплату).

Нарупбе слати: Братству ов. Саве, Сарајево (поштански шре-

тинац 162), ·

Јединствена 6 у овој струца на далеко позната трговина свих српских православних прквеннх ствари

Николе Мековика

У Новом саду Дунавска улица 190. _ Телефон 2443

У Српству највећа трговина и радионица за српске православне цркве, ] наиме : одежда, неба, литија, бар= | ЈА 5) > јака, плаштаница, крстова, кади= Сеј а ОИ А “ опина кивота, Е ШЕ ( не а о ница, полилеја (ћоке цветови, цеДВЕ МАМСТРОВААН ЦЕНОВНИН МА ЗА ТЕ ШАЉА БАДАВА, ливаћа на лиму, икона са оквиром и без на платну и на артији. Израђујем барјаке, заставе за певачка друштва, од најједноставнијих до најскупоценијих, везене са златом и свилом. Призната радионица као најусавршенија, иконостаса, Хри= стових гробова. Добра радионица свештеничких хаљина, мантија и иберцихера и велики избор шешира, камилавки и појаса. Све радионице и трговине налазе се у сопственој кући, а сваку наруџ= бинву извршујем тачно и брзо под својим личним надзором. Велики и богато илустровани ценовник шаљем на захтев бадава.

ЈЕДЕ

Адреса за писма наруџбине; НИКОЛА ИВКОВИЋ, НОВИ САД.

ранија

з