Bratstvo

Нашим чишаоцима

Потпомажите своју ШТАМПУ, јер је она најсавременије и најбоље оружје против атенста, секташа и нноверне пропаганде. Потпомажите Српско-пранославно Братство св. Саве у Сарајеву. које има задатак:

Да буди православну хришћанску свест и да развија и јача религиозне, моралне и националне осјећаје;

да по начелима јеванђелске науке развија хришћанске врлине и да шири и учвршћује хршћанску љубав и братску слогу у народу; | да помаже сиромашне и немоћне и да показује истинити пут живота онима, који су обманути и заведени.

Штампом, предавањима, ширењем књига, његовањем песме и уметности и својом досадашњом каритативном акцијом у свом раду кроз десет година друштво је постигло најлепше успехе.

Стотине хиљада публикација, поклони разним установама, болницама и затворима сведоче о овом успеху.

Чланови друштва могу бити православни хришћани примерног владања. -

(Оснивачи су, који приложе 500—— динара једном заувек

Добротвори су, који приложе 1000— Дин једном заувек

Чашаоци !

Свака српска православна породица треба да буде претплатник „братства“, нашег листа, који ушао у десету годину.

»братство« је једини лист за верско-народно просвећивање на нашем југу. Док иноверци имају велики број листова, које материјално прилозима и претплатама издржавају, »бБратство« се искључиво издржава само претплатом. Зато је дужност свију правих синова и кћери православне цркве, да помогну лист, који високо држи заставу православне мисли.

»братство« излази месечно једанпут са одличном техничком опремом, лепим уметничким илустрацијама, религиозно-мо– ралним чланцима и месечном хроником, која обухвата живот православне цркве. Лист је подесан за породице и омладину, јер обраћа нарочиту пажњу за естетско васпитање омладине.

(0) »братству« су дале најлепши суд наше религиозне ревије, многи политички и културни листови.

У »бБратству« стално сарађују признати наши богослови и књижевници.

Претплата је на „Братство“ 40— динара годишње. Претплата се може уплатити тромесечно по 10: дин. Ђаци, војници и жандарми плаћају пола цене.

(рп. прав. Братство св. (аве у Сарајеву