Bratstvo

но мјесто секретара то се закључује такођер једногласно, да. од данас секретарску дужност врши брат Мирко Тодоровић, желљ. чинсвник у Брези. Досадашњи књижничар брат Аћим Рељић, због болести поднио је усмену оставку, па је данас · ва књижничара изабран једногласно браљ Борђо Цвијановић, бравар из Брезе. | ! Пешто досадашња помоћница благајника сестра Радојка Бобетић, због своје оптерећености у Соколу вије се одавивала, . и сарађивала у сдбсру, то се данас на њено мјесто пвабира, Велимир Суботић.

Нешто је јутрос Симо Симоновић “изјавио потирете једни ку и благајнику, да у будуће не може сарађивати у одбору, то се једногалсно на. његово мјесто у одбор изабира орат ВељкоСпасојевић, лимар из Брезе.

Због ових промјена одбор Орпеко-православног Бралства св, Саве у Бреви сачињавају ова липа: |

- Претеједник: Душан Косановић, поттретеједник: Алекса. · Манагић, секретар: Мирко Тодоровић, благајник: Остоја Остојић, помоћ. благајника: _ Момчило Радић, "Милош Мажкивић, Вељко Суботлић, Аћим Рељић; књижничар: Ђорђо Цвијановић, домаћин: Отеван Поповић, чланови одбора: Ђорђо Букић, Вељко Спасојевић, Неђељко Јовичевић. -

Ад 2) Иницијативу данашње ванредне скупштине дао Је“ парох Василије Зечевић, који је према жељи Гл. одбора ив Са рајева уповорио чланове, који су се данав у најљешшем расположењу састати, да Братство Ов. Саве ју Брези не ом пе је утрнути, него: као што су се овако праведне надопуне одбора“ извршиле, да се свим силама настоји да Братотво у Брези, што боље оживи. Усљед оскудице у приходима морала се је откавати просторија — читабница, а инвентар је смјештен на сигурном мјесту. Парох Василије Зечевић изјављује да ће од ! сештем= бра до 81 децембра 1989 год. кирију за просторију плаћати Главни одбор, коме је нарочито на срцу да рад Братства у Бреви не утрне. Џа се данас једногласно закључује да се замоли Главни одбор да пошаље кирију за пеменуте мјесеце, а да, се Мјесни одбор обвевује да ће од ! јануара 1940 сам у 0улуће сносити кирију, док се не подигне наумљени Дом Св. Саве у Бреви. :

На, предлог Милоша, Милушића данас се закључује да од данас уписнина не буде као досад дин. 10.— него дин, 5.(пет), а чланарина, да остане дин. 3— (три).

Данашња скупштина закључена је молитвом: „У пованије. моје отец... као што је и отпочела са молитвом: „Царју небесниј. о ЦЕНИ

Закључено и потписано.

Секретар скушштине : Поттретеједник : Василије дечевић, 6. р., парох _ - Алекса Манагић, 6. р:-