Dabro-bosanski Istočnik

Стр. 220

Б.-Х. ИСТОЧНИК

Св. 4 п 5

рак^к дана 29. марта 1890.; с том надом да ћо вам овај чин служити за побуду.. да у вашој свештено учитељској дужности устрајете, васпитавајући и обучавајући младиће у истином богопознању и богопоштовању као и у моралном примјерном понашању ; те у томе да ћете и у бу-

дуће бити будни и прсзвени стражар Христове цркве. и по оној ријечи св. Писма : нека буду ваша бедра опасана мачем., и евијетилник ваш нека јс увјек упаљен, е да би тако удвојили своје заслуге и удостојали се и вјечне награде у царству Божије славе" и т. д.

0 Д Л II К 0 В а IIII.

Никола Стефановић парох вншеградскп одликован је црвеним шјасом актом ТБеговог Високопреоевештснства од 15. марта 1890 год. број 452 следећег садржаја: ,,3а вашу досадашњу непорочну п дуговремену службу у Впнограду Господњем, нашли смо се побуђенп, вам архијерејским благословом дозволити, да можете црвепи појас носпти ; у нади да ћете ви и унапрпјед душом п срцем бити ревни служитељ светога олтара божијсга, добри пастир и учитељ свога духовнога стада, прнјатељ и друг искрени

браће свештсника, н свакога поштенога човјека, чим ћете освједочити, да сте заслужилн добивено отличије" н т. д. Вукола ПоповиЋ, нарох у Пријеполу, актом Херцеговачког митроиолита г. СераФима од 17. априла 1890. број 419 одлнкован је црвемш шјасом. Арсеније Поповић, парох у Горажду, актом Херцеговачког мнтрополита г. СераФИма од 24. априла 1890 год. број 421 одликован црвеннм иојасом.

Наименованн.

Милутин Радакови^, јермонах манаетнра Савине (Бого котарска) родом из Рујнице (Бихаћки котар, Босна), наименован је н постављен за привременог администратора парохије у Варешу, дана 26. дмарта 1890.

Герасим Јовановиђ, јермонах манастира Житомишљића (Херцеговина), наименован је 19. Фебруара 1890 год. за привременог управитеља манастира Дужп.

Премјештени. Теодосије БабиЋ, бивши игуман манастира Прокопије Вуковић, јермонах и парох ЉуКосијерева а парох у Варешу, премјештен је у бушки премјештен је у-манастпр Житомишљнћ, манастпр Папраћу као сабрат ове св. обптељи и додијељен братству истог манастира. и као управитељ дан 26. марта 1890 год.

Ч11Т ■\ Софроније ДумиЋ, јеромонах манастира Милешева (Херцеговина) преселио се у вјечност 11. јануара о. г. Рођен је у Пријепољу, а било му је преко 50 година. Назад неколике године био је сасвим обневидио.

у љ а. ■\ Стево Станковић, парох Чечавски (Протопрезвитерат Тешански), послије тромјесечног тешког боловарва преселио се у вјечност 25. јануара 1890. 10Д. у зору, а сахрањен је 27. нстог.