Danas

50 DENARA e 1,5 KM

Sipsil pih pputijajri

Letovi iz Beograda i Budimpešte AWIO KARTE PO NAJPOVOLJNIJIVI USLOVIVLA www.sabfravel.com

www.dcinas.co. www.danasnews.com

___Izbora u Crnoj Gori

___ __ Stram

_ Zoran Đinđić, predsednik D

___Šinanačka politika u Snhiji je doživela

ji _JLK

Miaka apalija, ičaja | HBGZ II

snabdevanje vodom

. Restpikcije i ilalje ostajil

Strana 9

| 0 poboljšano ·

· Kiša orlložila · žetvu pšenice

Novi Sad – Kiša koja je pala u noći između četvrtka i petka odložila je žetvu, ali neće pomoći kvalitetu zrna pšenice. Žetva pšenice trebalo je da počne ovog vikenda, ali će zbog padavina (21 litar po kvadratnom metru), kojima je samo povećana vlažnost biljaka i zrna, biti odložena za ponedeliak, odnosno utorak.

Ukoliko se kišni period produži, saznajemo od mr Lazara Pankovića iz Zavoda za pšenicu novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, smanjiće se prinosi i izgubiti kvalitet zbog ispiranja zrna, kao što se desilo i prošle godine.S. M. J.

Deligradska 9 : Beograd 011/361-59-59

U Budvi preksinoć ranjen Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove

Uhapšeni atentatoni

Filip Vujanović za Danas:

Budva - Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Vuk Bošković izjavio Je sinoć da su uhapšeni izvršioci atentata na lidera SPO Vuka Draškovića.

„MUP raspolaže oružjem kojim je IZVIšeno delo, licima koja su izvršila delo i onima koji su pomogli, i znamo ko je naručilac tog dela“, rekao je Bošković za Dnev-

Rane, ipal(, teže

Povrede koje je zadobio predsednik SPO su teže prirode nego što se u prvi mah pretpostavljalo, rekao je juče portparol ove stranke Ivan Kovačević na vanrednoj konferenciji za novinare. On je pojasnio da su nepoznati napadači pucali kroz prozor pri čemu je Draškovića pogodio prvi metak iz rafalne palj'be, nakon čega je pao na pod gde ga je pogodio i drugi metak.

ženijeg hirurškog zahvata koji bi, navodno, u Podgorici izveli beogradski neurohirurzi. RM

nik TV Crne Gore. On je rekao da imena i drugi detalji zasad ne mogu da se objave „iz razumljivih razloga“.

Bošković je izjavio da su atentatori, neposredno po dolasku Draškovića, stigli u Crnu Goru iz Srbije sa planom da likvidi-

taljima.

raju lidera SPO. Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova je najavio da će Javnost biti „blagovremeno obaveštena“ o svim de-

Na Draškovića je pucano preksinoć pre ponoći iz vatrenog oružja dok se nalazio u

„Talas nasilja se iz Srbije prenosi u Crnu Goru“

EURO 2000: Jugoslavija u · nedelju igra protiv Norveške

Popaz pakuje kofene _ COO 13

Posle odluke Veća Vojnog suda u Nišu

(Hihnana javila Žal}

Beograd – Zoran Ateljević i Goran Draganić, advokati Miroslava Filipovića, dopisnika Danasa i AFP iz Kraljeva, izjavili su juče Vrhovnom vojnom sudu žalbu na odluku Veća Vojnog suda u Nišu da Filipoviću produži pritvor.

Vojni tužilac podigao je 14. juna optužnicu u kojoj tereti Filipovića za krivično delo špijunaže iz člana 128. Krivičnog zakona SR Jugoslavije, u sticaju sa krivičnim delom širenja lažnih vesti iz člana 218. Krivičnog zakona Republike Srbije. Odlukom Veća Vojnog suda u Nišu Filipoviću je produžen pritvor zbog, kako Je obrazloženo, „mogućeg uticaja na svedoke i opasnosti od bekstva“. R. D.

Zbog nestašice strovina u Novosadskoj rafineriji

(Hiustavljena Bp0izv0udnja Ben?ina

Novi Sad – Proizvodnja benzina u pogonima NIS – Rafinerija Novi Sad, obustavljena je prekjuče, zbog nedostatka sirovog benzina. U ovom preduzeću očekuju da će proizvodnja biti ponovo pokrenuta sredinom jula. Za proteklih mesec dana proizvedeno je 25.000 tona.

Cene benzina na ulici povećane su sa 26 na 28 dinara za litar. Benzin se i dalje prodaje na dve gradske NIS pumpe, a u redovima se provodi više sati. M. U.

FOTO: ROJTERS

O aa : -

_ Te r ne jenjava: Didi |V 10 pokazuje gde 3 4 int Thbavik uzid

svojoj kući u budvanskom naselju Pod Dubovicom. Ispaljeno sedam metaka kroz otvoren trpezarijski prozor, saopšteno je juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore. B. Katnić

Strane 3i4 Pavković noložio venac na Spomenik neznanom junakli

Beograd – Delegacija VJ položila je vence na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana VJ, 16. juna. Načelnik Generalštaba VJ Nebojša Pavković upisao je u spomen-knjigu: „Junaci znani i neznani, dali ste svoj Život za odbranu slobode svoje otadžbine. Pripadnici VJ klanjaju se vašim senima 1 delima“. R. D. | : - i | CENTRA 3031net }) 466MHz/32MB/3.5"/ 5.1GB/56K7 |

Concerto 6207LPX desktop slim case | +multimedia+miš+tastatura |

|.

so 19 24. 58 iS 545!

! ProfpmnitprDmmtar SS EB 692 6=&6& 64 14

O: 1 aa: pbE-EZS /LLO } 30I1O.iS | IAOTOLS 30211Od I IAO11hnd |

“O NNIZVWUNIOW

INWGaWGOX = OLIdOJž