Danas

[20 {IL

30 DENARA e O,5 KM

www.dancas.co.

Grupa beogradskih sudija o postupku za razrešenje sudije Miroslava Todorovića

Ghpačun 7B00 · javnih istupa

Strana 3

Beleške „S puta po Srbiji“

Više nije HIgvoljno ni samouligjsStvo

___Strana 17

lanas penzije na KUČI alles!

Beograd - Isplata prvog dela aprilskih penzija korisnicima koji ih primaju na kućne adrese počeće danas, saopštio je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije Prekjuče j Je počela isplata penzija preko a: ćih računa Poštanske štedionice i poslovnih banaka. H.M.

Policija ponovo u stanu Vladimira i Branke Nikolić

| | |ILE1[3 (||| S M 1] O|ye

1 O SUJUTEO [DST

{| cija je. u subotu

- ušla u stan Vladi-

mira Nikolića, di-

(d4G)GU )HRVO(:S

tinga Gradsko-

građevinskog, Ze-

mljišta i bivšeg funkcionera dr-·

žavne bezbedno-

sti koji je uhap-

šen prošle godi-

ne, i tražila njegov pasoš, kaže Branka

Nikolić, supruga Vladimira Nikolića. Ona je to ocenila kao provokaciju tvrdećidda je pasoš (Lana u Ministarstvu unutrašnjih poslova „još od dana kada Je policija kidnapovala njenog yo

na ulici“.

OPE 3

7}

_ Dnevnik Mateje Kežmana (8)

Letovi iz Beograda i Budimpešte AVIO KARTE PO NAJPOVOLJNIJIVI USLOVIVIA

www.sabiravel.com

Deligradska 9 Beograd DVA O +)

Nakon budvanskog atentata na lidera Srpskog pokreta obnove

Tanočele smene li crnonopskom MIP

Podgorica, Beograd – Dva visoka funkcionera Službe državne bezbednosti Crne Gore smenjena su Zbog atentata na predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, objavile su prekjuče podgoričke Vijesti. Prema navodima lista, smenjeni su šefovi centara državne bezbednosti u Budvi i Baru Velizar Marović ı Božo Lakić. Vijesti navode da će, iz istih razloga, biti smenjeni i šef Odeljenja Javne bezbednosti u Budvi Rajko Kuljača i šef Centra Javne bezbednosti u Baru Predrag Ašanin. Pomoćnik crnogorskog ministra

BRAŠKOVIĆ: „Ppgnoni me naš Homeini'

Berlin – Političke borbe i Život kao takav su opasna stvar u Srbiji. Država se nalazi u ruka-

unutrašnjih poslova Vuk Bošković nije precizirao LO e će kadrovske promene biti i IZVIšene u MUP Crne Gore.

– To je unutrašnja stvar policije i kadrovske promene će doprineti njenom efikasnijem delovanju Crne Gore. U saopštenju crnogorskog MUP navodi se da su „shodno aktuelnoj bezbednosnoj situaciji, a u cilju sprečavanja akata usmerenih na ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti svih građana Crne Gore, kao i onih koji po raznim osnovama boraveu njoj, izvršene adekvatne kadrovske promene“.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Vukašin Maraš rekao je novinarima u Budvi da je preduzeo „rigorozne mere“ prema

– rekao je Bošković Televiziji

ma ubica, ali moja je dužnost da se dalje borim, čak i ako sam i sam postao meta – rekao je Vuk Drašković u razgovoru za Velt am Zontag. Upoređujući sebe sa Salmanom Ruždijem, „kojeg je Homeini stavio na odstrel“, Drašković je rekao da njega progoni

„naš Homeini“ i precizirao da je to Slobodan Milošević.

Drašković je istakao da je pre ovog, bilo pet pokušaja likvidacije, a da je pretposlednji bio „aranžirana saobraćajna nesreća“ koja se dogodila 3. oktobra prošle godine, u kojoj su poginuli njegov šurak i trojica ljudi iz obezbeđenja. On je, takođe, podsetio da su njega i njegovu suprugu 1991. i 1992. godine na mrtvo prebili u zatvoTu. „Ali, takav je Život u Srbiji“, zaključio je Drašković. (Sense)

Jugoslavija nije dala vizu glavnom tužiocu Haškog tribunala

Kana til Ponte sti?e li GP GOPII

Hag – Glavni tužilac Međunarodnog tribunala za ratne zločine Karla del Ponte boraviće ove nedelje u Crnoj Gori na poziv crnogorske vlade. To će biti prva poseta novog glavnog tužioca Haškog tribunala Crnoj GoTI. Poseta Je nastavak dobrih uzajamnih odnosa i važna i za istrage koje su u toku, OU je novinarima u Tri-

unalu uoči posete. Crnogorske vlasti saopštile su da će O tužiocu pružiti svu pomoć u ispunjavanju Zadatka po O optužnica protiv pojedinaca odgOvOrnih za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine u sukobima u bivšoj Jugoslaviji od 1991. godine.

Savezno Ministarstvo inostranih poslova optužilo je u petak uveče glavnog tužioca Haškog tribunala Karlu del Ponte da Je „činovnik NATO administracije“, zbog čega „nema OBOJE nadležnih O SR Jugoslavije, niti vizu za posetu bilo kojem delu njene suverene teritorije“. (Beta)

LD DICI

Opozicija o suši

BOLOM ||] aa Oi

nadležnima u MUP Crne Gore koji su, kako je istakao, odgovorni za propuste u obezbeđenju Vuka Draškovića. Maraš je, takođe, najavio da će, zbog atentata na lidera SPO, podneti ostavku crnogorskom premijeru Filipu Vujanoviću.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik crnogorske vlade Filip Vujanović i ministar unutrašnjih poslova Vukašin Maraš posetili su prekjuče u Budvi Vuka Draškovića ı zadržali se u njegovoj kući četrdesetak minuta. Nakon susreta crnogorski funkcioneri nisu davali izjave novinarima.

Vuk i Danica Drašković su iskazali „ogorčenje“ jer niko iz srpske opozicije nije pozvao lidera SPO nakon nemilog događaja, izuzev Momčila Perišića koji se, "kako j je rekao Drašković, „danas javio“. Vuk Drašković je rekao da je atentat na njega nastavak zločina sa IDarske magistrale i ponovio da je Srbija „teroristička država“.

R. D. i agencije Strana 3

DEČJA SPORTSKA ŠKOLA \es/ MAKARA organizuje

AK DEČJI SPORTSKI KAMP SA ŠKOLOM PLIVANJA Vrdnik — Eruška Gora

OWZRAST 3-11 godina >4 GG. 2000=oO. Z- 2000. INFORMACIJE ! PRIJAVE 6352-7004

9 Velika škola =»

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije pobedila je Norvešku sa 1:0 (1:0) u 2. kolu grupe C prvenstva | Evrope. Pobedonosni gol postigaoje| ., CZ Savo Milošević u 8. minutu, tako što je posle slobodnog udarca Drulovića petom skrenuo loptu u mrežu. Ovo je, inače, bio prvi trijumf plavih na EP posle 1968. godine, kada smo u Rimu pobedili Englesku istim rezul-| - - - –

EURO 2000:

| Jugoslavija - Norveška 1:0

Prva poheta

plavili

tatom (strelac Džajić).

U poslednjem kolu grupe C Jugoslavija u sredu od 18 sati u Brižu igra protiv Španije i za plasman u četvrtfinale potreban nam je jedan bod.

Strana 20

| CENTRA 3031net

466MHz/32MB/3.5"/ 5.1GB/56M/ i Concerto 6207LPX desktop slim case ' i +multimedia+miš+tastatura

LE BM

— a6 19 247. S 56 19 245!

56 IH 692; Praenmnuipripntsr ~ 4 ca 14 } GEMTRA LINE'

.. +. = = = m M m M M,

1 080.

LL a 47 /E90 PE-EZS /LLO

30OITO.iS I IAO1O1S 3211Od I IAOL1nd

o l JUNIOWI INWGWOJI ~ OLIdiOJI