Domaćica

Домаћица

'7" и > ; ; Г ОРГЛН О Л? -- <9 ЖЕНСКОГ ДГУШШ И БШШ ПОДГУЖМА.

НОВА ГОДИНА

^Кад би хтели правилно да су’ димо. мп би говорећи о новој годпни, моралп о њој казати ово: да је то једини дан у годиип кад се највише искрених и срдачних жеља, — али готово толпко исто, ако не и впше, најподлпјих лажи изрече; да је то дан. кад иас заспе права мећава од све самих иеститака. у којима нам се толико среће и дугог Шка жели. да кад би се у стварп све оне леие жеље пспунпле. на овој земљи био би рај; а реч смрт. сасвим би се из речшгка морала избрисати. Алп тако псто, пи једпог дана у годпнп, не иомнсли грешни човек више иесреће своме ближњему. иего лп о новој години; и тога се дапа. велп један писац. највише курјака обуче у јагљећу кожу.

Но ва.љда за то, што смо ми ј сами, сваки себп и својима, неисцрпљпво врело најлепшпх иада и жеља. ми с тога радо слушамо: п примамо и све лепе же.ље о 1 овом дану. па ма од кога оне до-1 лазпле. II то најражје слушамо оне жеље , #рје су нама самнма најмплпје. А зашто ? — Просто за то: што су оне човеивом срцу оно. што н роса биљу; н што би човек без њих, био ш^несретннји створ на овоме свету. — „Т&чуиајг« из срца човеково/ жеље и наде, и он Ие одма ирестати бнти човек 1 " . рекао је један писац. НајвеИе жел.е сваког човека на ; овоме свету, јесу: жнвот, вдравље и сре Кд. — Благословн ро- • дитсља и у опште старијпх. својпм млаЖма, садрже у себп овћ трп значајне течн, које су и гшачс нДглавнпје чпњенмце свпма ноздравима п честнткама. А зацело њпх тројс п јесу шџмање у човешшој власти ; с тога, човеку

Издаје Женско Друштео у Београду. Уредништво је у кукн Стевана Бајаловпћа, проФесора Савамалска улица бр. 13. За огласе плаЋа се од реда 20 пара'дипар.

БРОЈ 1.

СВАКА ЧДАНИЦА ЖВНСКОГ ДРУШТВА П ЉЕГОВПХ ПОДРУЖИНА ДОВИЈД ОВАЈ .ТИСТ ВЕСПЛАТНО.

МЕОЕЦА.

ВЕОГРАД, IАНУАРА. 1882,

Овај број има табак и по

Администрацију и енспедицију врши: уиравна чланица Оара Карамаркови&ка, АТајдаиска ул. 8 Предплата за нечланове, па једну годину стаје 6 динара, па пола године 3 динара.

ГОД, IV.